Husråd header

Uro i benene

Uro i benene er også kendt som Restless Legs Syndrome. Det er en meget almindelig, men også ukendt sygdom. Uro i benene, er følelsen af nødvendighed til at holde dine ben i bevægelse på grund af ubehag i dem. Dette sker oftest, når man går i seng.

Det er ikke usædvanligt at opdage det første gang under graviditet. Og det er ingen direkte forskning, der kan bevise, at du har sygdommen. Men du kan kigge efter de fire følgende symptomer:

Husråd mod uro i benene

Mange har sendt os råd som behandling mod uro i benene om natten. Hvis du har andre tips eller erfaringer, så nøl ikke med at kommentere. Her er de hidtil indkomne husråd:

Uro i benene Pude mod uro i benene - foto: husrad.com

Af gizripher, 28.02.2010:

Jeg har rigtig god erfaring med at smøre benene ind i Aesculaforce gel når uroen melder sig (fra Matas). Førhen kunne man også få det i dråbeform. Drak et glas vand med 20 dråber og uroen forsvandt. Indeholder bl.a. hestekastanje.

Af Lasse, 07.04.2010:

En pude eller lidt af dynen imellem benene virker med det samme, og slår aldrig fejl.

Af Nina, 21.06.2010:

Jeg har haft problemer med uro i benene hele mit liv. Derfor har jeg altid viklet snoerne fra dynebetrækket rundt om min tæer, når jeg skal sove. Det har altid hjulpet mig.

Af Adela, 04.08.2010:

Ingen ting har hjulpet mig. Uro i benene er ikke til at holde ud. Jeg er næsten desperat. Nu er der gået 6 mdr. hvor jeg kan ikke sove om natten.

Af Joan, 04.08.2010:

Jeg syntes også det hjælper lidt med en pude mellem benene, men for mig svinder det ikke. Jeg har god erfaring med at massere benene godt og grundigt til over knæene med den tyske salve ringelblumen. Det skal masseres og ikke bare smøres på. Derudover aktive ben i dagtimerne og godt med vand i løbet af dagen, men væk er det dog ikke.

Af Kim, 05.08.2010:

Jeg tager 1-2 Baldrian piller fra Vitalia (købt i Løvbjerg), de bliver solgt som kosttilskud. De virker for mig, kurerer ikke uroen, men giver ro til at falde i søvn.

Af XX, 09.08.2010:

Har tidligere brugt medisin mod uro i benene, men har med held skiftet dem ud med almindelige jern tabletter. Det virker bare.

Af Louise, 10.08.2010:

Jeg har somme tider uro i benene om aftenen, især hvis jeg ikke har bevæget dem særlig meget i løbet af dagen. Så tager jeg noget kinin, det virker. Jeg er dog lidt usikker på bivirkninger, jeg har ikke oplevet nogle, men ved heller ikke om der er nogle på længere sigt.

Af Jytte, 16.08.2010:

Jeg har tit uro i benene om aftenen og somme tider om natten. Jeg tar Aesculaforce tabletter (fra Matas) 1 om morgenen og 1 om aftenen . De virker godt og hvis det er rigtig slemt bruger jeg også Aesculaforce gel til at smøre benene med.

Af Mor Hulda, 05.10.2010:

Uro i benene kan skyldes vitamin-eller mineralmangel, f.ex. jern. God ide at få det testet.

Af Uro i UE, 13.10.2010:

Brug fodbad, vekslebade, med koldt og varmt vand.

Af Motionisten, 23.10.2010:

Jeg har i mange år brugt aloe heat lotion. Det skal være den oreginale forever. Den skal smøres på læggene. Den virker.

Af Patrick, 24.11.2010:

Jeg har ubevidst altid lagt dynen mellem benene og har derfor faktisk undgået det helt når jeg skulle sove, men har til tider problemer med oru i benene når jeg sidder med benene oppe, så er jeg nød til lige at bevæge dem. Det er ihvertfald 2 ting der hjælper for mig.

Af Lotte, 28.12.2010:

Min uro i benene begyndte om aftenen når vi sad og så tv. Det ender altid med at jeg står op og ser det sidste af filmen. Som regel hjalp det at gå i seng. Men NU er det også begyndt når jeg skal i seng. Sidder her kl 23.59 og skriver. Jeg bliver vanvittig. Har prøvet uldtråd, pude mellem benene, mest pga problemer med iskias nerven. Hvorfor forsker de dog ikke i det. Er det arveligt, min mor har det også. Er det i forbindelse med gigt, eller anden sygdom?

Jeg har ikke siddet stille i dag. Har afløst på trapper til 6. sal så det er ikke pga stille siddende arbejde. Vil nu prøve nogle af de smørre midler de andre beskriver, men tvivler. Hulk snøft. Hvad med at skrive nogle af jeres andre lidelsere, måske hænger det sammen med den, så kunne man måske komme videre derfra. Hjælp den trætte. godnat (forhåbentligt)

Af JJ, 17.01.2011:

Har du uro i benene og evt. arme, ja så er der kun en vej, hen til lægen, bed om en henvining til neurolog. Såfinder i en løsning på det. Der findes masser af forskning om emnet.

Af Mimsen, 24.01.2011:

Hej, min kæreste har i lang tid haft problemer med rls også gennem dagen, men han har fundet ud af at sådan et håndholdt massage apparat som både vibrere meget kræftigt og samtidigt der varmer. Det får blodkarene til at udvide sig og sikre en bedre ro i benene.

Af Peder, 14.05.2011:

Min far gav mig et godt råd da jeg nævnte jeg somme tider havde uro i benene lige som ham.

Inden jeg går i seng skal jeg stå med bare fødder på et koldt gulv, f.eks. et flise gulv eller på en trappe sten, ca. 1 minut.. Herefter skal jeg typisk tisse, og så går jeg i seng bagefter. Det virker altid hos for mig.

Jeg har ikke prøvet at stå på gulvet i længere tid da min uro i ben er sjælden, men måske kan det have gavnlig effekt for nogen at stå f.eks. i 5 minutter på et koldt gulv. Det er i hvert fald så harmløst at alle kan prøve dette råd.

Af Sig, 23.05.2011:

Jeg har glæde af at putte fødderne og helst også underbenene i iskoldt vand inden sengetid. Jeg sidder og ser tv en lille times tid med fødderne i en balje. Det giver ro længe nok til at jeg når at få nogle timers søvn. Senere på natten kan isvandskuren så gentages for at kunne sover et par timer mere.

Af kat, 04.07.2011:

For mig virker massage for det meste, men der skal virkelig bores ned i musklerne. Har hørt at hestekastanie virker for andre, og dette kan købes ret billigt i Tyskland i fx Schlecker. Er der nogle der har erfaring med støttestrømper?

Af Louise, 07.07.2011:

Jeg vil følge op på Lottes forslag om at skrive om andre lidelser. Jeg har uro i benene og haft det så længe jeg kan huske det, min mor og mormor har det. Desuden lider jeg af migræne og må tage jern hver dag for ikke at få mangel.

Jeg læste om noget naturmedicin der kunne hjælpe på uro i benene, og dets effekt var at styrke årene og fik dem til at trække sig sammen, migræne handler netop også om åre der udviger sig eller trækker sig sammen. Så måske er der en sammenhæng? Er der flere der både har uro i bene og lider af migræne?

Af Wrang, 11.07.2011:

Jeg har også uro i benene, hvilket ikke er helt tilfældigt. Min far, farfar og oldemor har også haft / har det. Jeg kan få mit væk ved at klemme to sofapuder med benene i kort tid og derefter slappe af, stadig med puderne placeret mellem benene. Jeg er ikke typen, der vil ty til medicinske midler medmindre et konkret produkt kan hjælpe.

Af Lisbeth, 13.07.2011:

Når jeg mærker uro i benene lige inden jeg skal sove, strækker jeg mine ben op i luften (helt strækt) og laver propel med mine fødder. Det virker for det meste rigtig godt. De få gange det ikke virker, rejser jeg mig og går en tur rundt i huset og vifter med benene og så i seng. Den er sikker hver gang.

Af Hellemor, 13.07.2011:

Jeg er ikke i tvivl om, at der er en sammenhæng mellem ischiasnerven og uro i benene. Har jeg fx. siddet forkert, fx. på siden lænet op ad et sofaarmlæn igennem længere tid, kan jeg være sikker på, at jeg får uro i benet i samme side om natten. Jeg tror dog også, at der er en sammenhæng mellem endetarm og uro i benene. For jeg har lagt mærke til, at hvis jeg står op og går på toilettet (hvis jeg kan/skal), så er uroen i benene efterfølgende helt forsvundet.

Bedste tricks fra mig er følgende: Smertestillende virker næsten altid. Stå op og tag et par, gå på toilettet (prøv om du kan komme af med noget). Og derefter på hovedet i seng igen. Brug koldt soveværelse. For mig bliver det altid værre, når det er varmt.

Jeg døjer med ischiasnerben, hæmmorrider (som jeg også fornemmer har noget med dette at gøre) og astma.

Af Mia, 16.07.2011:

Sjovt at du nævner migræne og uro i benene. Jeg lider af begge dele, og har gjort det længe. Men har endnu ikke fundet noget der kan hjælpe på uroen.

Af dan ø, 21.07.2011:

Jeg har for vildt uro i benene har prøvet med en hånd sæbe under lagnet ved knæne. Det hjalp mig i et stykke tid. Det er et råd fra min sviger mor.

Af Frk W, 21.07.2011:

Jeg har også sommetider en del uro i benene om aftenen og uldsnor hjælper mig rigtig meget. Den skal ikke nødvendigvis være rød, bare det er rigtig uld. Er der nogen der ved hvorfor det hjælper?

Af Heidi, 22.07.2011:

Jeg har prøvet: baldrian, jern tabletter magnesium og de såkaldte venepumpe øvelser. Intet hjælper før jeg tager to pinex/panodiler. Så går det til gengæld over, men hvor sundt er det jo så. Jeg har også uro i armene.

Af Jeanette, 25.07.2011:

Jeg lider af det hver eneste nat så længe jeg kan huske. For mig virker piller, eller en kæreste med kraftige hænder der lige gennemælter lægmuskulaturen inden sengetid. Eller også en Deep Muscle Massager fra OBH Nordica (den professionelle som også fysioterapeuter bruger). Piller virker en hel nat igennem, et par stærke hænder kan virke en hel nat, hvorimod massageapparatet som regel lige skal gentages i løbet af natten. Piller virker efter en lille times tid hvor de to andre methoder virker ret kontant og straks.

Af kisser, 06.08.2011:

Så er det min tur. Jeg lider også af uro i benene og migræne og pludselig træthed midt på dagen. Mod min uro i benene ligger jeg en dyne og pude under mine ben så de kommer op over hjerte højden. Det hjalp i nat. Men har nogle gange måttet tage smertestillende medicin. Men den med puden under benene er god. Jeg har også en ide om at det er noget arveligt.

Af , 07.08.2011:

Jeg har haft uro i benene altid, da jeg var barn troede min mor at det var vokseværk. Ingen andre i min familie har det. Det er rigtig slemt i perioder, har en teori om at det måske er i lidt stressede perioder? For mig har det ikke noget at sige om jeg har været aktiv i løbet af dagen. Jeg har en stepmaskine stående ved siden af sengen, som jeg bruger før end at jeg skal sove (bare 5 min) og så skal jeg skynde mig at falde i søvn. Derudover har jeg ikke nogen sygdomme, som kunne have forklaret dette uro i benene.

Af Babett, 08.08.2011:

Jeg lider af migræne, uforklarlig tab af jern, og uro i benene. Får ikke meget søvn.

Af Jan, 10.08.2011:

Jeg kan klart anbefale at benytte et massage apparat, det hjælper mig hver gang.

Af Bente, 17.08.2011:

Hej ja så sidder jeg her kl snart 2 om natten pga uro i benene. Jeg får piller for det, men ak og ve det hjælper ikke, noget der er meget slemt for mig. Det er varne, så går det da helt amok. Jeg er ved at være desperat, for jeg føler mig altid ufattelig træt, fordi jeg ikke kan sove pga Rls. Ved jeg har d-vitamin mangel, men det hjælper da ikke på mig, måske magnesium vil. Det tror jeg da bestemt skal prøves. Hvis det går sammen med alt det andet medicin jeg får. Nå nu vil jeg lige ud på det kolde gulv lidt også prøve om jeg er heldig at få et par timers søvn.

Af Sara, 23.08.2011:

Jeg har også haft det rigtig meget, har dog fået det næmpet noget ned. Jeg stoppede med at spise tomater, og derefter stoppede det. Jeg havde hørt om denne alternative metode hos en læge, men han ville dog ikke garatere, men det hjalp mig. Før jeg stoppede med tomaterne, var jeg også nødsaget til, at tage to pinex inden sengetid. Nu har jeg ikke haft det mere end to aftener på tre måneder, hvor jeg førhen havde det hver dag. Håber også det kan hjælpe jer andre.

Af Krisser, 30.08.2011:

Dejligt at høre de mange alternative råd. Jeg er selv frustreret over min RLS, har talt med flere læger der stadig vender øjne når emnet kommer på bordet. Jeg har det også i armene i perioder og det går virkelig ud over søvnen, det er hårdt. Jeg vil nu bede min læge om henv. til neurolog eller spørge en selv da jeg arbejder på et hospital.

Af Jeres uro, 01.09.2011:

Jeg er lige begyndt at få uro i benene om aftenen, når jeg skal sove. Det føles som om det gipper i benene, så de automatisk trækker sig op. Det er meget generende for gippene kommer lige pludselig lige når jeg er ved at falde i søvn og så vågner jeg hver gang jeg er lige ved at sove. Så det er der altså ikke hele tiden, men kommer pludseligt og går igen. Men lige efter gippet er benet meget uroligt og det er meget ubehageligt. Nogen der kender det?

Af Ulla, 05.09.2011:

Jeg har haft uro i benene hver aften de sidste par år og har fået ordineret medicin hos min læge. Det virker fint, bare jeg husker at tage en pille ca. 3 timer før jeg ønsker virkningen.

Af Dille, 08.09.2011:

Jeg har haft uro i benene næsten hver aften i mange år, tit meget smertefuldt og kan slet ikke styre mine ben, de spjætter som de lyster. Har prøvet mange ting for at afhjælpe det, men uden held, indtil jeg en aften havde lyst til et stort glas mælk, og i løbet af 5 minutter, var uroen væk. Det har indtil nu på 3 uge virket hver aften. så her er der altid mælk på køl.

Af Linda, 12.09.2011:

Har netop læst alle indslagene og hvor er det faktisk virkelig synd og ærgeligt for os. Lider selv af meget af det flere gange om ugen. Altid når jeg skal lægge mig til at sove el. Se en god film, begynder det at spjætte i benene. Det er ligemeget for mig om jeg har siddet ned meget eller rendt rundt i løbet af dagen. For første gang afprøver jeg puden mellem benene og det dæmper det faktisk lidt.

Af Jonas, 02.10.2011:

Sidder i en propfuld bil på en lang og mørk vej. Øv hvor mine ben er urolige.

Af Signe, 24.10.2011:

Jeg har også uro i benene og har tænkt mig at snakke med min læge om det. Derudover spænder jeg rigtig meget i mine kæber om natten, bider tænderne sammen, også sommetider om dagen uden jeg er bevidst om det. Det er den samme trang og uro jeg har i kæbemusklerne som i mine ben og arme, så jeg har en mistanke om at det hænger sammen, er der nogen der har erfaringer med det?

Af Mor til Louise, 25.10.2011:

Min datter har nu kæmpet med RLS i to, vel at mærke to år, hvor vi har vidst hvad det var. Ingen medicin har hjulpet, de giver kun store bivirkninger som hovedpine, kvalme og opkastninger. Egen læge tager det ikke alvorligt. Neurolg på Mølholm er fantasktisk og nu må vi så finde et middel der virker. Der er vi ikke endnu. Hun kæmper hver dag og jeg har meget ondt af hende.

Af Brimbram, 12.11.2011:

Har i dag læst at 3 dråber salmiakspiritus i et stort glas vand 3 gange daglig skulle kunne hjælpe. Det er ligemeget om det er alm. eller 3-dobbelt. Det anbefales at holde 1-2 dages pause med nogle ugers mellemrum.

Af Inge, 06.12.2011:

Uro i benene har jeg haft fra barnsben. Mor kaldte de vokseværk. Nu får jeg medicin og er symptomfri. Hurra, det var jo invaliderende.

Af espectro, 22.12.2011:

Jeg har haft RLS siden 72. Det er absolut ikke sjovt. Jeg har indtil nu kunnet klare mig med B12 vitamin (i gamle dage en indsprøjtning, nu om dage en tablet, i DK) Bor i Spanien og her kan man drikke indholdet af den kapsel af B12 vitamin. Det har indtil nu virket uden problemer i godt 3 uger, men nu må jeg tage en kapsel en gang om ugen.

Af Bananna, 12.01.2012:

Jeg lider også af uro i benene og migræne. Bevægelse eller et toilet besøg (hvis jeg kan), er det eneste der hjælper på mig.

Af Dorte Katinka, 23.01.2012:

Jeg kan ikke holde det ud mere. Jeg ønsker bare at få fred. Jeg sover aldrig og har ikke noe liv på grund af de ben. For mig føles det som om der står en og hamrer løs på alle mine refleks punkter i mine arme, ben og skuldre. Det er invaliderende i høj grad.

Af Birgitte, 24.01.2012:

Jeg sider her kl. 6.15 og har ikke sovet en dyt. Jeg lider så meget af uro i benene. Nogle gange virker det med stepmaskinen inden sovetid andre gange ikke. Også den med puden har jeg prøvet og koldt og varmt bad og alovera heat. Smertestillende virker kun en gang imellem og selvfølgelig ikke i nat.

Efter en aften med en syg hest, og gået rundt i flere timer, var glæden stor da jeg endelig skulle i seng, men nej du kan tro om igen. Hurra for badekar og en kold gårdsplads og kaffe og computer så har man da noget og lave. Jeg håber snart jeg finder noget der virker på mig. Held og lykke alle sammen og sov godt. Jeg glæder mig til jeg kan.

Af eg_71, 27.01.2012:

Jeg har haft RLS i 10 år. I perioder er det dagligt. I andre perioder er det et par gange om ugen. Jeg tror også det har noget med iskiasnerven at gøre. Jeg kan være helt sikker på at jeg får RLS, hvis jeg sidder skævt, altså fx sidder med benene oppe i sofaen og dermed har kanten af sofaen til at klemme på den ene balde. Eller hvis jeg sidder skævt mellem to sofahynder, så det klemmer mere på den ene balde. Eller sidder skævt på et bagsæde i en bil, hvor der ikke er plads til mine lange ben.

Jeg er kvinde, så jeg går ikke med tegnebog i baglonmen, men det kunne jeg også forestille mig ville give RLS. Jeg har også migræne, som flere fortæller her på siden, men det har hver 4. kvinde. Så det alene kan måske forklare hyppigheden. Jeg har ingen løsning eller fast ritual som afhjælper RLS for mig, men jeg er startet med daglige vitaminpiller samt ekstra jern-tilskud. Så må vi se. Jeg har planer om at konsultere en neurolog, hvis det ikke bliver bedre.

Af Dorthe, 23.07.2012:

Jern, jern og atter jern. Har holdt pause med det, men nu ligger jeg her igen. Starter igen med jern i morgen.

Af YuanYang, 28.07.2012:

Har haft RLS siden jeg var teenager, men hørte først om, at det var en decideret lidelse for et par år siden eller 4. Min læge ordinerede et middel mod Parkinson, som man har fundet ud af også virker mod RLS. Det spiller.

Af Fisken, 03.08.2012:

Jeg har fået et råd der virker. Tænd for det kolde vand og brus dit ben fra knæet og ned et lille stykke tid. Meget koldt vand, tør dit ben og uroen er væk.

Af Vognmanden, 04.08.2012:

Kinin hjælper , kan købes i håndkøb på apoteket, ellers er det rigtigt at kulde, evt. ispose er dæmpene. Men det bedste er dog nok rigeligt med motion, en tur på et løbebånd eller en crosstrainer før sengetid, så er der ro, sov godt.

Af mulle, 21.01.2013:

Der er flere der har nævnt at kulde hjælper. Her er den version jeg plejer at bruge, ganske enkelt at lade fødderne stikke uden for dyne, der går lige et minut eller to før det virker. Det hjælper også at tage et brusebad inden sengetid og lade være med at tørre sig helt så vil den fugtige hud virke kølende og det virker afslappende.

Af Den gravide, 24.01.2013:

Jeg har før af og til haft uro i benene men nu, hvor jeg er gravid er det blevet voldsomt. Har været mere eller mindre søvnløs i fire mdr bla pga det. Jeg bruser mine underben med iskoldt vand og kan nogle gange falde i søvn derefter. Tager jerntilskud og nogle gange magnesium. Det, der for mig har virket bedst, er akupunktur. Jeg har fået det hos min læge og rls forsvandt næsten i en periode. Nu er den gal igen og jeg vil prøve en omgang nåle igen.

Af Christel, 26.01.2013:

Efter mange år med uro, kramper og smerter i benene, plejer jeg at gå en lille tur på den lange gang jeg bor på, og kan således også gå der om natten når det er galt.

Så hørte jeg om Kinin, fik købt nogen,og da det blev galt igen, hvav det ikke altid gør, tog jeg 1 ved sengetid, og efter ca, 45 min. var alt ubehag væk, og jeg kunne sove. Hvor er jeg lykkelig for Kinin, endelig fred for de kramper og smerter.

Af Anita, 02.02.2013:

Akupunktur, har hjulpet mig tidligere, blev symptomfri i 3 år. Nu er det galt igen, så jeg må afsted igen. Jeg oplever det er stress og D-vitamin mangel, der er udløseren. Og jeg er plaget i hele kroppen, selv i min vejrtrækning Ipren eller baldrian eller afspænding ved hjælp af cd, kan lindre nogle gange. Bed din læge undersøge dig for D-vitamin mangel.

Af Mulle, 07.02.2013:

Jeg har ofte uro i benene men det er kun det ene ben. Og det kan skifte engang i mellem der er intet der virker på mig. Så bliver ked af det og irriteret.

Af Uro, 17.02.2013:

Uro i benene kalder man det. Jeg har også voldsomme smerter. Er det det samme? Der er især om natten. Jeg er holdt op med at løbe for at skåne benet, med det er nok en fejl.

Af Louise, 19.02.2013:

Jeg ved det lyder underligt, men en rå kartoffel under topmadressen ved fødderne hjælper på mig. Jeg kan oven i købet, mærke når kartoflen er ved at være "færdig", altså rynket og spiret. Dette hjælper også på min far, som også har uro i benene.

Af Runeram, 21.02.2013:

Jeg har haft uro ón/off i flere år. Efter jeg hørte et foredrag om magnesium og dets virkning gik det bort. Magnesium har haft stor virkning på mig og virket indenfor få minutter. Men nu er det kommet igen. Og det er hver gang jeg sover hos min kæreste.

Jeg har tænkt mange tanker hvad der udløser det, kulde fra ydervæg, jordstråler, ubevist stress, den lange køretur 200 km. Jeg spiser sundt, får godt med vitaminer og mineraler. Har stoppet med at ryge og drikke alkohol (flere mdr siden). Så kroppen i god bedring, men uroen kan godt nok ødelægge min nattesøvn og overskud.

Jeg har også astma, men det er næsten forsvundet helt efter rygestoppet. Jeg er i mod trekant medicin og smertestillende. Da jeg ikke vil bedøve kroppens signaler, men er ved at give efter. Nå nu fik jeg luft og det hjalp lidt. Mvh Rune

Af Valodia, 22.02.2013:

Problemerne opstår, fordi man er i mineralunderskud, i dette tilfælde ammoniak. Som akut-hjælp kan man tage 4 dråber salmiakspiritus i et glas vand 1 gang dagligt indtil problemet har lettet.

På den lange bane hjælper magnesium. Det fås i visse piller. Den naturlige vej er bananer, mandler, korn og grøn salat.

Af Ali, 22.04.2013:

Hvor er det godt at læse alle jeres indlæg. Jeg har uro i benet i mere end 17år nu. Jeg bruger en ordineret medicin. Den Virker med det samme, men der er desværre rigtige mange bivirkninger.

Af Sussi, 18.05.2013:

Jeg prøvede det med puden mellem benene i går aftes, skulle dog ligge på siden og presse det øverste ben ned mod madressen. Det virkede, tager fast ekstra magnesium tilskud hver aften, det har mindsket uroen, men det kommer stadig ind imellem. Men puden virkede.

Af Lisbeth, 07.06.2013:

Jeg har så længe jeg kan huske lidt af urolige ben, det er dog blevet forværret med alderen. Nu har jeg også uro i armene, aner ikke hvad der kan får det til at holde o. Men det værste er nu at jeg for et døgn siden brækkede min ankel og nu hat gips på til knæet, intakt lå jeg til kl ca 03.30 med smerter og uro i det brækkede ben. Det var så skrækkeligt da jeg jo ikke kunne bevæge det brækkede og gipsindpakkede ben.

Er der nogen der kan hjælpe mig med en god ide, jeg har fået min læge til at udskrive medicin.

Af Bim, 24.06.2013:

Jeg får altid uro i mine ben om aften, nogen gange hele dagen. Har prøvet mange ting men intet virker. Så tager nu kontakt til lægen da der findes en sygdom i leddene hvor du kan få uro.

Af Charlotte, 24.06.2013:

Har lidt af uro i benene i ca. 16-17 år. Siddet hele aftenen og kørt rundt, fordi benene er ved at drive mig til vanvid. Men lige så snart jeg gik i seng og lagde mine ben ned på min magnet uld rullemadras forsvandt det. Jeg snakker i datid, fordi det virker pludselig ikke mere efter så mange år. Det er som om uroen har flyttet sig fra læggene til et eller andet dybere sted, som jeg ikke rigtig kan finde. Var hos kranio sakral i sidste uge, så nu er det endnu værre.

Af KBB, 17.07.2013:

Alle jer der lider under urolige ben, migræne eller allergi. Mit forslag er bestemt at prøve en akupunktør eller zoneterapeut. Det virker med ret stor sandsynlighed. Har selv prøvet. Prøv at undgå medicin, der er som regel grimme bivirkninger.

Af Tina, 24.07.2013:

Jeg har lidt af uro i benene helt fra barn af og efter mine to graviditeter er det blevet helt ekstremt. Min svigermor anbefalede Kinin Dak piller, som fåes i håndkøb.

De virkede fra første pille. Desværre blev jeg ramt af en af de sjældne bivirkninger og fik væskeophobning i ansigtet, nærmere bestemt øjnene.

Af Connny, 05.08.2013:

Har også døjet rigtig meget med urolige ben, men tror det stammer fra ryggen. Har fået konstateret flere rygproblemer. Har haft det i nogle år efterhånden, men magneter hjælper. Først begyndte det med urolige ben, og har siden fået føleforstyrrelser i hø fod, en brændende følelse og ondt i mit haleben. Jeg har fast en kraftig magnet hjerte siddende i bukselinningen(der hvor jeg har slid i lænden), og to alm. kraftige magneter i hver side af forenden under lagenet. Magnetsmykkerne hjælper mig med nervebanesmerter og uro. Kan købes på nettet og alm. magneter i visse Tigerbutikker.

Af miss muffins, 10.08.2013:

Uro i benene kan skyldes mangel på vitaminer / mineraler, især D-vitaminmangel kan give disse store gener, købes på apotek / Matas 35 mg. 1 dgl., der går ca. 3-6 uger før der indtræffer mærkbar virkning, få tjekket ved læge med blodprøve.

Af Ingse, 11.08.2013:

Har haft uro i benen ca 20 år, det er så belastende efterhånden, jeg har ikke sovet en hel nat de seneste ca 3 år, Så snart jeg er ved at falde i søvn starter det. Jeg får medecin for det men det hjælper overhovedet ikke mere. Har prøvet alle de forskellige husråd i ovenover nævner. Skal til lægen i morgen bla pga af dette håber der kan gøres noget. Jeg sidder oppe flere timer hver nat da jeg ikke kan få ro så snart jeg lægger mig, er konstant træt og søvnig. Har i andre gode råd hører jeg det gerne. Godnat, og god bedring alle sammen for denne modbydelige sygdom.

Af Kirlu, 17.08.2013:

Har haft uro i benene siden jeg var 15 (nu 49). Jeg genkender alle jeres symptomer og diverse husråd. I starten kan i sær kulde / kølige rum / køle creme lindre symptomer, men typisk bliver det værre med alderen og til sidst rækker det ikke.

De sidste 10 år har jeg også haft krafttig RLS i armene og til sidst havde jeg stort set ingen nattesøvn, man bliver desparat.

Jeg har nu været i medicinsk behandling med Parkinsons præparater i 1½ år. Det virker - nyt liv og kan sove. Der er bivirkninger og jeg arbejder stadig med medicinen sammen med neurologisk på Glostrup. Jeg er blevet ryg scannet, vitamin og mineraltestet og jeg tager D-vitamin for at opretholde niveau, men har ikke hjulpet RLS.

Reglemæssig motion understøtter medicinen, må dog ikke være for sent på dagen, og heller ikke store udsving i aktiviteten.

Jeg har netop talt med en fysioterapeut som arbejder med en form for elektroterapi som kan afhjælpe RLS hos nogle type patienter (anvendes også på parkinson patienter), så det skal jeg prøve at arbejde med.

Af Elena, 20.10.2013:

Min mands historie stater da vi mødte for 9 år siden. Jeg kunne se, det var god nok slem for ham, så sendte jeg ham til lægen. Han har uro i benene siden han var 16, og nu er han 42, så en virkelig lang periode. Han startede med at tage 1 pille om dagen, og den har hjulpet det første 2 år, og bagefter 2, osv, nu er han begyndt på 4. Vi tog til lægen sammen, fordi hans uro blev så slem som i starten. Og en anden ny læge vidste næsten ingenting, hun læste for os fra Sundhedsstyrelsen hjemmeside. Sjovt nok. Spørgsmålet er hvad så, når man stiger til 6 piller? Det er maximum, man må tage. Men vi kune se i den sidste periode, at det hjælper efter sex. En bedre gratis løsning.

Af Henrik, 05.11.2013:

Jeg har gennem mange år taget Kinin for uro i benene. Det hjælper. Er der nogen som ved om der er bivirkninger?

Af Perle, 09.11.2013:

Jeg har sådan en uro i mine ben og det udløser en god gang hovedpine. Er der nogle der har bedre forslag så bare kom med dem.

Af Tom, 21.11.2013:

Jeg har lidt af det fra barnsben, dengang kaldet vokseværk. Uldtråden virker, kinin virker, bare ikke så længe, så idag får jeg lægeordineret Parkinson medicin i meget små doser, og det virker, men først efter ca. 3 timer med visse (kedelige bivirkninger). Det er frygteligt hvis man glemmer at tage pillen.

Af Af jbc, 06.12.2013:

Jeg har snart haft uro i benene i 10 år,og har prøvet alt og lige været igennem et forløb på Hamlet uden held. Jeg var så hos min egen læge i fredag og for lagt en blokade i lænden. Uroen er gået lidt væk men tilgængel har bare fået voldsomme smerter fra hoften og ned i benene, så det skal i ikke prøve.

Af Akupunkturimteresseret, 08.08.2015:

Er der nogle akupunktører der venligst vil oplyse hvilke triggerpunkter der erfaringsmæssigt kan anbefales i behandlingen af RLS eller som kan henvise til passende akupunkturlitteratur? På forhånd tak.

Af Amalie, 16.08.2015:

Skal man gå til lægen med det?

Af Bebsen, 19.08.2015:

Med hensyn til at der i indledningen står at der ikke er nogen egentlig undersøgelse der kan stille en reel RLS diagnose, så må jeg lige komme med en opdatering. Jeg har lige været indlagt på Respirations Center Vest på Skejby Sygehus. Jeg vil live fortælle at jeg lider af søvnapnøe, og har sovet med Cpap apparatur i ti år.

Så på grund af en ulidelig træthed om dagen, blev jeg så indlagt et døgn, hvor jeg i dette døgn blev udstyret med div. elektroder bla. 2 på hver lægmuskel - de skulle så kunne konstatere de benspjæt jeg lider af hver evig eneste nat. Resultatet viste så at jeg på en nat havde 35 opvågninger pga. de urolige ben.

Det fortæller altså lidt om hvorfor folk med denne lidelse er trætte. Nu har jeg bundet en tynd uldtråd om begge ankler, vil se om det har en effekt, jeg vil nemlig helst undgå den medicinske behandling. Ydermere render jeg en tur til min læge for at få målt mit D-vitamin, og mit stofskifte. Ønsker jer alle med RLS en dejlig dag.

Din kommentar om Uro i benene

Har du erfaringer med Uro i benene, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke