Husråd header

Tandpine

Tandpine er meget smertefuldt. Ofte får man det når tandpinevagten ikke er åben også. Smerter kan skyldes flere ting end bare huller i tænderne. De mest almindelige årsager til tandpine er:

Man kan også få tandpine efter en fyldning eller rodbehandling af en visdomstand. Et råd mod tandpine er naturligvis at gå til tandlægen, men ofte kan det tage nogen tid med hensyn til at få en aftale.

Husråd mod tandpine

Tag lidt madolie og hæld i lidt nellike- eller ingefær- pulver i den. Bland det sammen til en grød. Pensle det område, du har smerter i dine tænder med mixturen. Dette skal være meget smertestillende. Har man tandpine trænger ikke gode råd være dyre.

Tandpine Ingefær mod tandpine - foto: husrad.com

Af Kristian, 03.09.2009:

Flere råd mod tandpine:

Af Christina, 12.11.2009:

Da jeg havde 2 visdomstænder på vej, fik jeg betændelse og det førte jo til smerter. Jeg lavede mig en stor kop kamillethe. Jeg tog små slurke og holdte det i munden inde ved tanden, så varmt som jeg kunne tåle. Når theen var drukket tog jeg den brugte lunkne thepose og bed sammen om den( ved tanden) i 10 minutters tid. Det gjorde jeg 1-3 gange om dagen. Kamille er desinficerende og virkede for mig. Smerten gik væk og efter nogle dage, tænkte jeg, at nu var det nok ovre, men da jeg stoppede, kom smerten tilbage og jeg startede op igen og det virkede.

Af Usen, 26.12.2009:

Et lille stykke vat dyppet i vodka. Det har lige reddet mig gennem julen.

Af Christina, 02.01.2010:

Jeg har lige prøvet knust nellike proppet godt rundt om det smertende område, det er effektivt, selv min tunge blev lidt bedøvet. Jeg har begyndende parandentose og et lille hul. Er der nogle gode råd vedr. parandentose og rodbehandlinger, det koster lige for meget? Godt nytår.

Af Lasse, 05.01.2010:

Er lige sluppet af med en frygtelig smerte i tænderne ved at skylle/gurgle området i snaps ca. 1,5 min. for bagefter at spytte den ud igen, Behandlingen har holdt smerten væk i et par timer indtil videre, prøv det, det virker.

Af Sabrina, 06.01.2010:

Søg tandlæger. Det blir kun værre. Jeg skal få hivet en tand ud i morgen og jeg er ved at ski i bukserne over det men jeg kan ik udskyde det længere!

Af Karsten, 15.01.2010:

Tandpine skyldes altid et eller andet - det er tegn på at der er noget galt, som en tandlæge bør se på. Det bedste man kan gøre er at børste sine tænder 2 x dagligt og bruge tandtråd. Skulle man alligevel ramme en gang tandpine, så er det afsted til tandlægen.

Af Lone, 19.01.2010:

Tænk på noget andet, se en god film.

Af Elisabeth, 21.01.2010:

Jeg var hos tandlæge for 1 uge siden og fik en kraftig tandrensning, men der var ingen huller. I dag har jeg hele dagen haft voldsomme smerter i kæben i venstre over- og undermund. Er det ikke mystisk, og er der nogen, der har et godt råd?

Af Bodil, 28.01.2010:

Juleaften fik jeg tandpine og kom til tandlægen den 28. hvor jeg bad ham om at trække, den bagerste kindtand i overmunde ud. Det hjalp ikke. Den 30. var jeg dernede igen hvor de lagde noget om den næste tand, samtidig fik jeg en bedøvelse så jeg kunne komme ud og handle til nytårsaften. Det holdt en time og det var stadig et smerte helvede. Nytårsdag var jeg ved tandlægevagten (1200,- kr.) og hun åbne den for rodbehandling og så kom der lidt ro, herefter var jeg igen til tandlægen og hun rensede alle rødder og i går den 27.1. lavede hun en rodbehandling færdig og den er meget øm i dag og nu er jeg oppe på ca. 9.000,- kr.

Af Timeline, 16.02.2010:

Kender en x sømand der brugte en dråbe syre ( af en art) da de var til søs det slår tanden ihjel så den ikk gør ondt. Men jeg ville nu prøve med tigerbalsam, et af hans andre midler. Han kurrerede mig fra en slem kighoste med thee med tigerbalsam i for mindre end 2 år tilbage og jeg har benyttet mig af det lige siden til alt muligt som stoppede næse, smerter i led og muskler, til tandpine til hovedepine, halsbetændelse osv. Det er rimelig effektivt.

Det fås i både flydende form og crem form, den flydende er den han normalt bruger i thee, men der skal altså næsten ikk noget til for at det virker. Ellers går jeg også ind for kamille, nellike og ingefærd. Der er nogle flere jeg kender til af planter som virker, men dem vil jeg ikke anbefale for uerfarende da de er giftige og saften ikke må synkes. Endnu en der virker er tigerbalsam de andre har i jo nævnt.

Jo og så en tandlæge der ved hvad de laver og ikke er sløv og ligeglad med patienten som de fleste er.

Af Claus, 08.03.2010:

Tandpine, Hovedpine, Hortonshovedpine. Jeg har brugt timer hos tandlægen, indtil at jeg fik dianosen Hortonshovedpine.

Af Mathias, 11.03.2010:

2 panodil zapp det er helt klart lykken. Det hjalp for mig på 10 min, men tandlægen er nu den mest holdbare løsning.

Af Den forpinte, 14.03.2010:

Har fra underkæben fået fjernet et betændelsesramt implantat + kronen ovenover. En skrækkelig operation, der varede ca.2 timer. Resultat: meget, meget kraftig hævelse, der varede en uge. Smertestillende piller + ca.8 -9 dages pinsel.

Men efterfølgende - det er lige nu - en kraftig, stikkende smerte i både underkæbe, overkæbe, bag øret og i øret samt helt op på hovedskallen. Det kommer i kraftige jag. Det er uudholdeligt, og smertestillende piller hjælper slet ikke. Selvfølgelig er det week-end. Hvorfor er smerten værre nu end i starten?

Af Frost, 22.04.2010:

Huhu "Tænk på noget andet, se en god film." Så har du i hvertfald ik haft den smerte jeg har.

Af mig, 20.05.2010:

Få revet tanden ud, jeg har haft så meget tandlæge skræk at jeg har gået i 5 mdr med den dårlige knækkede tand, at jeg tog til tandlæge idag og den er revet ud og jeg har det godt.

Af flige, 14.06.2010:

Skyl med alco over 40%. Eftersmerter kan også skyldes folk ubevidst har låst munden fast i en ell anden form for stilling.

Af Goldmarch, 22.07.2010:

Spis en stor teskefuld timian af en slags, der er rigtig smag i morgen, middag og aften de første dage og dernæst blot morgen og aften til betændelsen er væk plus 2 dage efter for at sikre, der ikke kommer betændelse igen. Det kan være svært at få ned/synke, men timian er utroligt godt mod svære betændelser. Du kan også lade noget timian ligge ved området, hvor problemet er.

Af Sims, 27.07.2010:

Gå til tandlæge. Hvorfor afhjælpe tandpinen når der er noget galt? Så det bare afsted til tandlægen der kan gøre mest for en.

Af Ditte, 06.08.2010:

Hvor længe skal den blanding med nelliker og madolie så side på den tand der gør ondt? Og smager det ikke af helved til? Sidder med det foran mig lige nu og skal tage mig sammen til at prøve det. Så håber det virker bedre end det lugter for tandpinen startede igår og har ikke sovet i nat. Jeg har sågar prøvet at trække tanden ud selv i nat med en tang men den vil ikke slippe. Har nu fået nogen piller men de har ikke kunne tage smerterne. Så nu vil jeg prøve dette med madolie og nellike. Havde jeg penge til det havde jeg taget til tandlægen men er desværre lige blevet fyret og er ikke kommet på dagpenge endnu.

Af Mor Hulda, 07.08.2010:

Mod paradentose: Børst tænder i håndsæbe! Det lyder skørt, men det virker faktisk. Jeg var i farezonen for et par år siden, men nu dypper jeg altid tandbørsten i håndsæben og giver kæberne en omgang efter at have brugt Weleda. Brug en mild, naturlig sæbe. jeg laver selv min. Jeg har ikke haft noget med tandkødet siden.

Af maibritt, 13.08.2010:

Madolie med ingefærpulver er effektivt, men føj det smager ikke alt for behageligt og er meget stærkt: men igen det vigtigste er at det virker. Jeg har lige fået rodbehandlet 2 kindtænder og det er godt nok smertefuldt ikke negang smertestillende piller har hjulpet, men ingefæren lader til at virke.

Af Qaaz, 17.08.2010:

Man kan også bruge mod tandpine aske fra tobak. Det hjælper. Jeg har selv prøvet det. Det tager ca.1 til 8min. Så er smerten væk. Jeg mener en mild smerte.

Af Kaazh, 20.09.2010:

Jeg har haft smerte hele dagen og har den stadig, hvad kan jeg gøre?

Af Av, 18.10.2010:

Jeg har haft tandpine i en uge nu. Har tid ved tandlæge om en uge. Men har så ondt når smertestillet går over. Kan mærke jeg har hul i eller ved en tand med plumb i i forvejen. Tager de den så ud? Det skræmmer mig derfor kom til tandlæge.

Af Tonny, 28.10.2010:

Jeg har for nyeligt fået hivet 2 visdom tænder ud og lavet et par huller da jeg skal til afghanistan om 4 måneder. Men her efter en uge har jeg det stadig ondt og betændt i den side hvor hvor de 2 tænder sad. Så jeg kontaktede tantlægen igen og det hedder en ren antibiotika kur bag efter av av av. Men håber det hjælper.

Af Mmmm, 11.11.2010:

Hør her allesammen, al det her tandlæge snak. Har du tandpine så søg en tandlæge straks. De fleste, som har tandpine er dem, som ikke går regelmæssigt til tandlægen.

Af Sandra, 19.11.2010:

Jeg fik fjernet en visdomstand i mandags, tirsdag var ulidelig og jeg fik nogle ipren til at tage smerten. Desværre virkede det ikke ret godt. Min mor havde nogle smertestillende liggende, og det hjalp lidt, men ikke om natten når jeg skal sove. Derfor tog jeg igen til tandlæge igår, torsdag, hvor tandlægen lagde en gase i hullet hvor tanden før var, vædet i nellikeolie, det smagte forfærdeligt den første dag, men idag har smagen fortaget sig en hel del og det er til at leve med. Det har hjulpet rigtig meget og jeg har for første gang i denne uge, sovet hele natten. Jeg skal til tandlæge igen idag og have skiftet gasen, som så skal sidde weekenden over, og så må jeg selv pille det ud mandag.

Den fejl jeg begik var at jeg skyllede med klorhexidin. Jeg tænkte at jeg ville undgå betændelse ved at gøre det, men samtidig skyllede jeg sårskorpen væk, som skulle stoppe blødningen og starte helningen og lukke hullet hvor mine nerver ligger frit. Fordi det hul ikke blev lukket lå mine nerver blotlagt så hver gang jeg åbnede munden kom der luft til, som gav et jag i mine nerver og det trak op til øret og fortænderne. Men takket være et tandlægebesøg mere, og nellikeolie, selv om det smager ille, så er alt godt igen.

Af christina, 31.12.2010:

Jeg har prøvet jeres råd men intet virker lige ny.

Af Christian, 31.12.2010:

Ja der er jo en grund til at vi søger råd. Kunne det være fordi vi ikke har råd til at gå til tandlæge? Hvis jeg vandt i Lotto, ville tandlægen være den første jeg ringede til. Jeg har haft ulidelige tandsmerter i 6 måneder nu, og overvejer ind imellem at tage mit eget liv. Smerterne er ubeskrivelige, og man kan ikke fungere normalt og have en hverdag. Jeg mistedde mit job og mit sociale liv, og nu kan jeg bare ligge her og rådne op.

Af Christina, 04.01.2011:

Det er jeg ked af at høre. Jeg og gumler på hele nelliker. De hjælper faktisk.

Af AV, 05.01.2011:

Jeg har de vildeste smerter i min tand, jeg har en tand som hvor halvdelen er flækket af, jeg er studerene, og har umuligt råd til at gå til en tandlæge, mine smerter er så voldsomme at jeg må droppe min skole, for bare at ligge der hjemme og have MAX ONDT!

Af Cristina, 07.01.2011:

Det er bare røv og nøgler. Hjælper piller ikke? Jeg overvejer at gå til tandlæge.

Af Aaaaaaav, 11.01.2011:

Jeg har haft rodbetændelse i et halvt år men har tandlæge srkæk. Hvad gør jeg?

Af Christina, 11.01.2011:

Ja det er ikke nemt med tandlæge skræk. Min kæreste har det også og jeg ved ikke hvor mange år det er siden han har siddet i en tandlæge stol. Har du en der kan tage med dig?

Af Claus, 11.01.2011:

Tandpine kan også skyldes som sagt at der er kommet betændelse i kæben, specielt hvis smerten forsætter over længere tid, har haft betændelse i min kæbe 2 gange nu, og hvergang ringer jeg til lægen og siger jeg højst sandsynlig har fået betændelse i min kæbe grundet en dårlig tand eller 2 som jeg ikke har råd til og få lavet, lægen giver mig så stærke smertestillende, efter en dag eller 2 er mine smerter væk, dog forsæt med og tage de dicillin indtil der ikke er flere tilbage. Har selv højst sandsynlig fået betændelse i min kæbe igen så skal have ringet til min læge om en 5 timer når de åbner for telefon tid.

Af A, 18.01.2011:

Det er dyrt med større løsninger hos tandlægen, men det er vel et spørgsmål om prioriteringer. Desuden er det billigere at få lavet det før end senere som regel. Smertelindring og funktionsdygtigt tandsæt vs ferie, biograftur etc. Jeg ved godt hvad jeg ville vælge.

Af Lone, 21.01.2011:

Jeg fik 2 visdomstænder ud i går og ingen smerter i dag. Jeg synes ik at det var slemt, men gik med tandpien 2 mdr før jeg fik taget mig sammen til at gå til tandlægen for jeg har altid hørt det var så slemt at få visdomstænder ud. Jeg er glad for at jeg fik dem ud så gør de ik ondt mere.

Af ChristinaK, 23.01.2011:

Jeg har for anden gang fået betændelse i forbindelse med frembrudet af en visdomstand (og en tredje er også godt på vej til det problem). Den første gang fjernede de tanden med det samme. Men den her gang skal jeg vente en uge på at få den første ud. Og så endnu en måned på den anden. Og jeg siger jer det gør ondt. Problemet er at alle de der ting ikke virker fordi det sidder nede bag tanden hvor man ikk sådan lige kan komme til.

Af BB, 25.01.2011:

Dårlig økonomi og dårlige tænder. Kontakt kommunen og søg om hjælp til tandbehandling. Det må alle gøre. De fleste tandlæger er også klar over folks økonomi og man har derfor mulighed for at lave en afbetalingsordning. Endelig er der kommet en ny tand forsikring.

Hvorfor sidder jeg på nettet en tirsdag nat kl 0018. Jeg har tandpine. Og det gør så ondt. Jeg ved ikke i hvilken tand, det kunne også skyldes bihulebetændelse og endelig så kunne det også skyldes eftervirkninger fra en alvorlig trafikulykke i oktober 10, hvor jeg knaldede hovedet i asfalten og blandt slået kæben.

Jeg har her til aften taget medicin og intet hjælper. Vil nu prøve med et koldt omslag og uden tvivl en tandlæge imorgen. Som jeg iøvrigt skylder penge i forvejen, så jeg må finde min ydmyge holdning frem. Og aflyse min længe ventede tid hos neuropsykologen der skulle have haft klarlagt om hjernen har taget skade af ulykken. Men søg via kommunen, det ku jo være de kunne hjælpe.

Af Anon, 31.01.2011:

I gamle dage kunne man få billig behandling på tandlægehøjskolen.

Af Nullenalle, 05.02.2011:

Troede aldrig tandpine skulle ramme mig. Men nu er jeg med på holdet de sidste 36 timer har min venstre visdomtand presset på kindtanden og kæben og der er bare ikke plads til den. Det gør frygteligt ondt og jeg kan ikke åbne munden helt mere og heller ikke tygge eller kysse min kæreste. Det til at blive idiot af. Jeg skal i helse butikken for det er jo selvfølgelig lørdag så kommer ikke til tandlæge. Lige nu, Fed weekend, Mon det er betændelse jeg har?

Af SK, 09.02.2011:

Pas godt på med de nye tandforsikringer - nogle af dem er det rene humbug.

Af BS, 20.03.2011:

Jeg har fået udopereret alle mine visdomstænder, og fået rodbehandlet og ordnet en knækket tand på Tandlægehøjskolen. (Jeg har både prøvet Aarhus og København). Er man nærrig eller har man ondt i økonomien, er det en oplagt mulighed, og jeg tror kvaliteten af indgrebene er helt OK. Der kommer jo hele tiden lærere og tjekker, at eleverne gør det godt nok. Men bor man langt fra tandlægehøjskolen, er man bange for tandlæger og smerter eller er man et meget travlt menneske, ville jeg ikke anbefale den løsning. Man skal regne med lang behandlingstid hver gang og ofte mange gentagne behanlinger, og eleverne har ikke altid tjek på, hvordan de behandler, så det gør mindst ondt.

Af Pedro, 23.03.2011:

Seriøst kan ikk klare det mere. Tandlægen rensede dem blot selvom jeg fortalte hende at jeg har smerter. Jeg havde ondt begge sider øverst før, men kun den ene nu hvor jeg har trukket den værste ud selv. Samler mod til den anden nu.

Af Lau, 03.04.2011:

Det er en rigtig god idé at børste grundigt på tanden med meget tandpasta og efterfølgende lægge en klump tandpasta direkte på tanden.

Af Øvtand, 19.04.2011:

Har været på tandlægen skolen, de har lange ventelister.

Af Lul, 22.04.2011:

Jeg har betændelse omkring tandkødet på en af mine visdomstænder. Og jeg ved jo godt, at det er fordi jeg ikke har været så go til at børste dem, så det behøver jeg ikke ringe til en tandlæge for at høre. Men halvdelen af halsen, er øm når jeg synker, og jeg har svært ved at åbne munden. Jeg er glad for at have set jeres råd. Og ang. tandlæge. Hør nu her; der var en gang for længe længe siden inden der var tandlæger, at mennesket faktisk kunne finde ud af at ordne det selv. Det er da bare fordi vi er så snot dumme, at vi altid skal opsøge læger osv. bare der er det mindste.

Af maze, 24.04.2011:

Jeg skal i gang med engang ingefær og olie - har så ondt i en tand at jeg for ned at trappen i morges havde det som om der var nogen der maste mit hoved/kæbe.

Af Poul, 25.04.2011:

Denne påske, hvor ingen tandlæger har haft åbent - end ikke for akut tandpine. Jeg købte ingefær (Santa Maria) 15 gram og skar et stykke af hver som jeg kom i munden omkring området med tandpine - det har taget smerten - men når det er hverdag igen - er det helt sikkert en tur til tandlægen.

Af Nadia, 27.04.2011:

Som BB skriver: Man kan ALTID hente hjælp ved sin kommune. Hvis man er i økonomisk lavvande, går man til kontanthjælps-afdelingen på kommunen, og beder om en engangs-ydelse.

Man bliver bedt om at udfylde nogle oplysninger om sin situation, og skal vedlægge nogle konto-oplysninger når man afleverer igen. Det KAN tage noget tid for kommunen, at behandle sagen, ca 14 dage. Men hvis tandlægen tjekker dine tænder, og forlanger omgående behandling, kan processens tid reduceres.

Jeg ved godt at mange har dårlig erfaring med det offenflige. Men det er værd at prøve. Dels fordi det ikke kommer til at røre økonomien, og dels fordi at tandpine ikke er til at leve med, ej heller sundt.

Af tueskatten, 30.04.2011:

Har fået enorme tandsmerter, og det begyndte at vokse ud til flere af mine tænder i løbet af en dag. Så gætter stærkt på det er kæbebetændelse - håber måske. Prøver det der fis med Nellike og madolie lige nu.

Af Gebis, 03.05.2011:

Jeg har været hos tandlægen mange gange. Jeg er på medicin nu, da jeg har stor betændelse, hvor min kæbe er hævet, store smerter. Hvad hjælper det at gå til tandlægen igen, når det er ordnet, er på piller, men har stadigvæk smerter. Derfor søger vi alle råd til at fjerne de smerter, men i ventetiden.

Af ivan hugtand, 06.05.2011:

Ingefær og madolie ha lige reddet min weekend. En klump af det ned i min knækket tand og smerten er næsten helt væk nu, så mange tak for råddet.

Af AVAVAV, 18.05.2011:

Klokken er nu 01.15 om natten. Jeg kan ikke sove, fordi jeg næsten har sovet hele dagen. Desuden tror jeg at jeg har fået betændelse af en art. For huden udenom min visdomstand er helt hævet og det gør så ond at drikke noget, for halvdelen af min hals er helt øm. Desuden har jeg levet af suppe og jordbær-grød i noget tid nu. Jeg takker mange gange for jeres hjælp.

Af Anne, 26.05.2011:

Vell, jeg har gået i 2 år med tandpine nu, jeg er 21 år gammel, har 4 rigtig store huller i hver side af kindtænderne, et hult til hver siden, men jeg lever af kontanthjælp og har ikke råd til en tandlæge, hvis jeg havde havde jeg sat foran en tandlæge indtil han eller hun gik igang omgående, men selvfølgelig jeg har ikke penge, knap nok penge til de daglige ting jeg skal købe, mad, og smøger, det gør så ondt og hævet overalt at jeg ikke kan mærke hvor smerten kommer fra, men den er der, men hva er der at gøre, pga tandpinen skaber det jo problemer , mindre social, for kan ikke holde det ud, og bare ligger hjemme og drejer og drejer mig på sengen pga smerterne, jeg mister penge fordi jeg ikke dukker op på jobbet under kontanthjælpen osv, ligger bare og rådner op pga det.

Af dan, 19.06.2011:

Jeg har lige knækket min kind tand venstre side til nede, har haft meget smerter. Min kæbe og kind er hævet et stykke ud, hvad gøre man?

Af Lotte, 07.07.2011:

Når jeg har tandpine og det virkelig er slemt, ligger jeg med en pude oppe på min kind, og ellers en gang vat i ørerne hjælper også. Det med at søge hjælp ved kommunen skal man ikke altid regne med kan lade sig gøre. Har skam gjort det men har fået afslag, så jeg er også en af dem der rimelig tit slås med tandpine og hævelser, hvor jeg er ved at gå ud af mit gode skin. Jeg kan ikke gøre noget ved det pga min penge er meget små i øjeblikket, har stort set ingen.

Af KARLA, 09.07.2011:

Tandpine kan godt samlignes med fødsler, når de er allerværst. Man forsvinder ind i en anden verden og ønsker sig kun et sted hen. Vi er frygtelig dårligt indrettet. Man burde skifte tænder hvert 5. år, ikke kun en gang i livet. Har selv revet to visdomstænder ud p.g.a smerte. Sidste sommer måtte jeg overgive en tand til tandlægen. Nu er den gal igen. Det er svært at få et liv Faktisk umuligt med dårlige tænder, der skal arbejdes til føden og tænderne. For hvad skal vi med føden, hvis vi ikke kan tygge den.

Af Hina, 14.07.2011:

Tandlægerne har alle ferie og jeghar ikke sovet i 2 døgn. Jeg har ingen nelliker i skabet. Hva gør jeg? Jeg kunne smadre tallerkner lige nu. Ingen piller hjælper på knækket kindtand. Det gør mega ondt op i mit øre. Jeg er så desperat jeg kunne hælde klorin i munden snart.

Af Dan, 19.07.2011:

Afbestilte min tid hos tandlægen da min sommerferie stort set var booket. Nu har jeg lige haft en uge hjemme inden jeg igen tager på farten. Skal nemlig til Irland og besøge kæresten. Selvfølgelig kommer der en visdomstand og viser sig fra sin onde side. Den er heldigvis igennem, men siden in mod munden mangler lidt. Det er bare typisk når jeg så skal afsted igen. Panodiler, og ingfær pulver med olie hjælper og beroliger min smerte.

Af info, 21.07.2011:

Til de af jer der simpelthen ikke har råd til at gå til tandlæge så vil jeg anbefale jer at gå til jeres egen læge og fortælle om problemet. Lægen skal hjælpe jer og er der problemer kan i jo minde ham om hans læge løfte. Der sidder mange i Danmark som afholder sig fra af gå til tandlæge pga prisen, men der findes næsten ikke noget værre end en omgang tandpine. Ingen har fortjent at gå med sådanne smerter. Så se at komme til tandlæge og iøvrigt er de fleste tandlæger villig til at lave en afdragsordning. Vil din tandlæge ikke så søg en anden.

Af Av av av, 24.07.2011:

Har en visdomstand som gør rigtig ondt, har gjort ondt siden igår - lørdag. Så imorgen er det tandlæge, vil prøve det der ingefær noget.

Af ...., 03.08.2011:

Til den der skrev vi bare skulle tage til tandlæge, og kommunen altid vil hjælpe hvis man ikke har råd. Det gælder så åbenbart ikke, hvis man er på sygedagpenge, kontanthjælp, er i job, har opsparing, ja så går ikke engang i mit tilfælde der pt slet ingen indtjening har pga mine sygedagpenge stoppede i juli. Jeg får først elevløn pr 1. okt. Det var ikke deres problem. Så tror da de fleste af os meget gerne ville gøre en ende på smerterne ved at gå til tandlæge. Vi har bare ikke råd, og derfor søger vi alternativ lindring.

Af N, 05.08.2011:

Til den Forpinte. Det lyder til du har fået et anfald af trigeminus neuralgi. Jeg har det selv.

Af Susie, 08.08.2011:

Jeg har knækket et par tænder for nogle år siden. Har gjort ondt engang imellem. Nu har jeg så fået en kæmpe tandbyld i kæben, som presser på nerven så mine læber og kind er følelsesløse. Jeg har feber og et tårnhøjt infektionstal ifl min læge. Jeg har fået meget stærk medicin og skal ha taget ny blodprøve om to dage, hvis jeg kan holde ud så længe. Hvis bylden vokser mere, skal der skæres hul et sted for den presser også på luftrøret. Problemet er bare at betændelsen sidder så dybt nede i kæben at jeg faktisk ikke har ondt i hverken tand eller tandkød og jeg kan forestille mig at betændelsen skal helt op til overfladen inden man kan dræne den. Så jeg håber inderligt at penicillinen tager den. Og så skal jeg ha tanden rykket ud i morgen forhåbentligt.

Af Ditte, 18.08.2011:

Jeg er 15 år og faldt på min cykel for ca. 1½ år siden. Jeg flækkede min fortand hele vejen op til næverne. Jeg har ikke haft tandpine siden den blev lavet på dagen, men nu er den kommet igen. Jeg lider af pommerns til og har lyst til at skrige og græde. Er der nogen der har et godt råd ud over tandlægen. Jeg tager til tandlægen i morgen?

Af Swamiolsson, 19.08.2011:

Det er jo en gammel kending, Tandpinen. Jeg har rejst over hele verden og somme tider haft tandpine. De fleste steder kan man købe nellikeolie i en ganske lille flaske, nok til mange år. I DK fås det på apoteket. Med en tændstik eller lignende opsamler man en dråbe olie fra flasken og placerer den på den smertende tand. Smerten forsvinder omgående, smagen af nelliker er til at holde ud.

Af Sus, 22.08.2011:

Er der nogen der har et godt råd mod en tandbyld, ud over en tandlæge?

Af Smerte, 23.08.2011:

Jeg har haft tandpine mange gange, men denne her gang er nok den slemmeste. Selvfølgelig har man intet ingefær eller noget andet hjemme fra jeres råd.

Af Mig, 29.08.2011:

Tak for en masse god råd alle sammen.

Af Nadya, 02.09.2011:

Fik tandpine i går aftes. Bestilte tandlægetid i dag, men kan først komme til på mandag.

Af Amalie, 11.09.2011:

Okay, jer folk som siger I har så store smerter og har haft det i flere måneder, men som bare ikke har råd til at gå til tandlæge. Så må man sgu gå ud og låne til det. Ved godt det ikke er nemt for alle, men det kan ikke være rigtigt at en sølle tand skal vende op og ned på ens liv, det er for ærgeligt.

Af jg, 16.09.2011:

Jeg var til tandlæge-tjek onsdag (idag er det fredag) hvor jeg fik afvide at alt så fint ud. Da jeg ikke havde haft nogle problemer fik jeg blot renset mine tænder, og tog så hjem. Efter jeg er kommet hjem får jeg bare utrolig ondt i min ene tand. Jeg kan først ringe til tandlægen og få en ny tid mandag. Er det muligt at det kan være pga. tandrensningen?

Af Den rigtige, 17.09.2011:

Jeg har faktisk prøvet de fleste forslag nu og det med blandet resultat. Det bedste er jo klart et besøg hos tandlægen, men en weekend kan være meget lang når man har tandpine. Spiritus lammer nerven, virker kun ca 1.5 timer. Neliker virker faktisk, men lammer også kun deltids. Det der virker er, Brintoverilte som mundskyld til betændelsen, derefter Palmol og Pinex og så ellers bare god nat. Lægen rådede mig til en coktail af 2 stk Palmol 500mg og 2 stk Pinex 200 mg og det virker forrygende. Men tandlæge besøg på mandag. God weekend

Af fisken, 25.09.2011:

Nogen som har erfaring med dette problem? Jeg har fået betændelse i en rodspids ved en nylavet tand. Den bliver boret op igen og er ved at blive rodbehandlet men betændelsen er gået i knoglen. Problemet er at betændelsen ikke bliver slået ned, og når jeg stopper med medicin blusser det op for fuld styrke. Nu er det virkelig træls, hvad ville i gøre? Jeg render til tandlæge hver uge.

Af Christina, 11.10.2011:

Jeg er super glad for jeg tog mig sammen og gik til tandlæge. Fik hevet en råddent tand ud. Åh hvor har jeg spist mange ipren pga den dumme tand. Det er en lettelse ikke og have smerter mere. Håber alle har mod på den samme beslutning.

Af Olsen, 20.10.2011:

Jeg ringede til den først og bedste tandlæge jeg fandt på nettet i morges. Har haft tandlæge før i min fødeby, men da jeg flyttede hjemmefra skulle jeg have ny. Har i to år imidlertid ikke fundet en ny, men da mine visdomstænder for hudrede gang begyndte at gnave og gøre ondt, greb jeg knoglen. Hun sagde jeg bare skulle komme ned med det samme, og hun tog røntgen, rensede og fluorbelagte nogle af mine tænder. Skal have hevet den først visdomstand ud på mandag.

Af Mnk, 31.10.2011:

Da jeg ikke har nogen form for smerte-stillende liggende og ikke kunne sove pga af tandpine fandt jeg denne her side. Prøvede så en sammenblanding med nellike, ingefær samt madolie og det lettede da smerterne lidt, men ikke helt nok. Fandte så et råd med at tygge rå chili i den side hvor tanden var. Det virkede faktisk osse rimeligt men stadigvæk ikke nok. Jeg lavede osse kamille-te med ingefær i da disse skulle kunne tage hovedpine/migræne.En halv times tid efter føles det ikke så slemt igen, men lidt smerte er da endnu.

Af Mig, 02.11.2011:

Til alle jer der bare ligger der hjemme og har ondt, får jer et arbejde, så i har råd til at gå regelmæssigt til tandlæge og børst jeres tænder.

Af Christian H., 15.11.2011:

Jeg har i dag fået pludselig tandpine. Det stikker og bidder i overmunden. Det er lige så jeg er ved at blive sindsyg. Jeg har kigget på diverse råd herinde og nogle lyder bedre end andre men nu skal jeg bare have noget hurtig smertestillende inden jeg kan ringe til tandlægen i morgen. Nu har jeg kigget rundt for at se hvad jeg lige havde og det blev at skylle munden i 2-3 min med alkohol. Jeg kunne mærke øjeblikkelig effekt efter jeg havde skyllet munden. Jeg er taknemlig for at forsvaret har sin egen tandlæge service og det burde en menneskeret at kunne komme til tandlæge for de alm. tandproblemmer som nu kan opstå. Man bør lave en online afstemning om det til den nye regering.

Af Hassan, 29.11.2011:

Jeg har ligget med en øm tand som stikker i nerven og skaber den største smerte oppe i tændingen og tandkødet. Tandlægen skulle åbenbart åbne hullet og ligge fyld i, også nu er jeg bare gnaven. Men nogle ideer bare lige for en nat?

Af Sandersen, 06.12.2011:

Jeg er 25 år, har kraftig paradentose, permanent kontanthjælp pga psykisk sygdom, det er mig. Og da kommunen ser mig som et problem er det nemmere at sige nej en ja når jeg afleverer ansøgninger om enkeltydelser til at få lavet min til tider yderst smerteramte mund.

Men hey, har jo kun mistet ca en måned i år pga stærke smerter, hvis blot det var betændelse eller andet, men nej, det er en tand der rykker sig en smule og det gør så ondt. Endvidere kan det nemt tage 14 dage før smerten aftager. Og bevares, amøbelorten på kommunen har nu brugt 3 måneder på at behandle min ansøgning, jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg gør hvis jeg får et nej.

Medierne eller massakre, der er gratis tandbehandling i fængslet.

Af Tak!, 08.12.2011:

Den med at tygge på hele nelliker, den virker bare super godt på kraftig tandpine. Tusind tak for gode råd.

Af bb, 16.12.2011:

Jeg fik i nat pludselig meget ondt i en visdomstand der har været flækket i noget tid. Da jeg har tandlægeskræk har jeg udskudt tandlægebesøg, da jeg ikke havde nogen former for smerter i tanden. Men som sagt kom smerterne pludselig væltende i nat, og så kraftige at jeg har tudet i en time pga. dem. Smertestillende virkede ikke, grundig børstning heller ikke. Prøvede med tandpasta på tanden, virkede heller ikke. Prøve olie-ingefær cocktail, heller ingen effekt, en varm tepose virkede heller ikke, og jeg har ikke andre af de ingredienser som der bliver foreslået her. Nu tæller jeg sekunder til min tandlæge lukker op, så jeg kan få den skide tand hevet ud. Forhåbenligt kan det ske i dag. Jeg kan i hvert fald ikke klare den her smerte meget længere. Jeg har lyst til at rive og flå i tanden, men jeg tror kun det gør det værre.

Af Mus, 01.01.2012:

Tandlæghøjskolen behandler folk gratis og det er jo under supervision, så det er trygt nok. Og så hjælper man jo videnskaben. Man skal bare sørge for at møde rigtig tidligt op, for man skal trække et nummer.

Af Iza, 30.01.2012:

Noget ægte japansk pebermynthe olie kan lindre smerten en grad.

Af Idun, 11.01.2013:

Hvis det drejer sig om rodbetændelse overlevede jeg ved at gurgle tanden i iskoldt vand. Det dulmer for en stund.

Af Amanda, 20.01.2013:

Jeg har flere gange selv prøvet at have ondt pga. betændelse. Ved det lyder klamt, men man kan tage papir i munden ved tanden og trykket betændelsen ud selv. Man er lidt øm efter, men dagen efter har det for mig været godt igen. Har selv tandpine nu, men det i roden. Det ødelægger virkelig weekenden.

Af mulle, 21.01.2013:

Jeg havde engang ondt i en visdomstand og gurglede 2-3 gange dagligt i ren aloeverasaft og det gik over. Senere var jeg hos tandlæge der fandt et hul der, men hun sagde at det var gået i sig selv. Jeg mærkede det heller ikke noget til det.

Af Buskbaby, 21.02.2013:

Hvis du har ondt pga rodbetændelse og tandlægen ikke er en løsning, hælper det at skulpe mund med koncentreret saltvand. Jeg gætter på det trækker væske ud af hævelsen og hæmmer bakterievæksten, det hjælper i hvert et stykke tid.

Af klaphat, 26.02.2013:

Det er da bare typisk, at når man har tandpine, så har man hverken nelliker eller ingefær eller olie, for den sags skyld. Så den må stå på smertestillende, i stedet for. Og så ellers få rykket den tid ved tandlægen frem.

Af Alaska, 06.03.2013:

Regeringen har sørget for at alle kontanthjælpsmodtagere under 25 får gratis tandlæge efter de har betalt de første 600 kr. Kontanthjælpsmodtagere over 25 får betalt 65 procent af tandlægeregningen efter egenbetaling på 800 kr. Hvis man skal have lavet tænder for over 10.000 kr, skal man søge godkendelsen ved kommunen.

Kan dog ikke lade være med at tænke på at hvis man er over 25 og skal have lavet tænder for 30.000, så er der alligevel en kæmpe egenbetaling som en kontanthjælpsmodtager ikke har en jordisk chance for at betale.

Jeg har lige nu en kæmpe hævelse på min kind fordi jeg knækkede en tand helt ned til roden for et år siden. Er sygemeldt på KH, og har ikke en jordisk chance for at betale for at få lavet mine tænder. Kamillete hjælper ikke på min betændelse, men betændelsen ligger også helt op til kindbenet. Har taget 4 piller i dag,og de tager toppen de første 3 timer. Tager selvfølgelig kun to ad gangen. Er ikke vandt til at tage piller, så det er nok derfor de har virket ind til videre. Dog tror jeg at hvid smerten bliver ved, holder pillerne op med at virke.

Jeg har aldrig prøvet at få antibiotika i mit liv, og jeg er virkelig nervøs for hvordan min krop vil reagere på det. Må sande jeg må kontakte lægen i morgen og få antibiotika. Øv hvor er jeg bange. Den tand jeg har fået smadret er ikke til at redde og skal opereres ud. Er også mega bange for den proces. Har aldrig haft så stærke smerter før i mit liv. Gemmer lige de sidste piller til jeg skal sove. Fik ikke sovet i nat. Har bare lyst til at hive hele kæben ud ad munden.

Af Igt, 09.03.2013:

Til alle de kloge hoveder der bare skriver at man bare skal børste tænder og gå reglmæssigt til tandlæge. Man kan altså stadig godt få tandpine selv om man børster tænder, bruger tandtråd og går reglmæssigt til tandlæge. Håber at I selv en gang sidder med en smertefuld tandpine i weekenden og ikke kan lindre smerten på nogen måde. Så kan det være at I er færdige med jeres dumsmarte bemærkninger til andre mennesker der er i smertehelvede.

Af nsdp, 13.03.2013:

Hele min højre side er rådnet op. Jeg burde finde en tandlæge, men det er der sku ikke penge til. Så jeg bruger nelike olie. Mand kan købe det i urte forretninger. Jeg fugter noget papir med det og sætter det op i hulet og det virker, men det smager ikke så godt.

Af HHV, 06.04.2013:

Efter flere år med knækket tænder og tandpine søgte jeg hjælp på tandlæge skolen i kbh. Jeg er nu i gang med behandling efter 1 mdr ventetid. 2 plast fyldninger. 1 guldtand. 1 tandudtrækning. pris ca 3000 kr. Hvor er jeg bare glad for jeg fik taget mig sammen og er nu smerte fri.

Af Mig, 04.05.2013:

Nellikeolie skal tages varsomt, da det kan lamme åndedrættet.

Af bikili, 07.05.2013:

Bukkehornte med honning tager betændelse 1,5 - 2 liter pr. dag med 1 tsk af hver pr. kop. Børst tænder i natron - det renser op. Der er ikke grobund for noget i et saltet miljø. Husk at skylle munden.

Af Sara, 16.05.2013:

Jeg har haft en tandbyld uden at gøre noget ved det da det ikke gjorde/gør ondt. Men idag gik der hul på den da jeg stod foran spejlet og tryllede let på kinden. Det flød ud med betændelse/puds og det stank fy for den lede.

Nu har jeg siddet og læst de fleste af jeres råd og kan konstantere at når/hvis man har ondt og ikke lige har penge til tandlæge så: 2 stk iboprofen og 2 stk pamol på samme tid og det skal være disse to mærker på samme tid.

Jeg har en mor som er tand tekniker så det råd har jeg fra hende. Jeg har også prøvet nelliker, men de hjælper kun lidt synes jeg. Det der tog mine smerter var denne blanding af disse piller.

Af Vandregutten, 27.05.2013:

Tandpine med påfølgende migrene, kan saktens stamme fra kæben, og mange problemer kan løses med en bittskinne, som man bruker om natten, hvis man f.eks gnisser tænder. Jeg har selv tandpine og kan nesten ikke sove, men når jeg tager min bittskinne ind, sover jeg som et barn.

Af Mig, 19.06.2013:

Natron, skulle det hjælpe mod betændelse i tandkødet?

Af Av, 28.06.2013:

Hæld varmt vand i en frysepose, og hold den på kinden ved den dårlige tand.

Af Gitte, 10.07.2013:

Kryddernellikeolie er rigtig godt hvis man har tandpine, det bedøver. Jeg tager en tandstik men en lille tot vat kommer olien på den, ned i tanden med det. Det smager ikk godt, men det hjælper. Man ka lade vattet sidde i tanden hvis det er mulig.

Af Claus, 26.07.2013:

Jeg har også tandpine lige nu. Jeg prøver at se postitivt på det. Smerte er bare svaghed, der forlader kroppen.

Af CBS, 28.07.2013:

Til alle jer der skriver man skal gå til tandlægen, kan i ikke se der står foroven i artiklen at der kan være ventetid på tandlæge og så derfor kan man komme med husråd som virker indtil da? Har i aldrig haft ondt i en tand lørdag aften og haft brug for smertelindring til mandag morgen? Hvor er i dog irriterende.

Af chili, 26.08.2013:

Jeg har fået opereret en kindtand ud og har været i et smertehelvede i en måneds tid. Det eneste tandlægen kan tilbyde er at lægge en lille gace med nilikkeolie ned i tanden. Det tager toppen af smerten, men desværre er gacen faldet ud og kan nu kun ty til medicin indtil tandlægen åbner i morgen tidlig.

Af Preben, 01.09.2013:

Murre dråber kan købes apoteket er god til blister i munden og tanpine med en vatpin

Af Matthew, 06.10.2013:

Jeg har haft en slem betændelse og har lært, at tre gode råd er at skylle mund i varmt vand med timian. Så forsvinder smerterne.

Af Varm klud, 21.08.2015:

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt vand og læg det der hvor smerterne er centrerede. Skift klud når den er kold og læg ny varm på. Efter et kvarter ca kan man holde ud at være til igen.

Din kommentar om tandpine

Har du erfaringer med tandpine, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke