Husråd header

Dårlig mave

Dårlig mave får vi både hjemme og på ferie, men værst er det måske at få det på ferie. Vi har her samlet nogle gode råd og tips mod dårlig mave.

Husråd mod dårlig mave

Dårlig mave Toiletbesøg efter dårlig mave - foto: husrad.com

Af Nicolai, 03.04.2010:

Man kan prøve at spise kartoffelchips og yoghurt evt. drikke cola med sukker.

Af Dorte, 06.04.2010:

Ikke cola og tips. Det er en dårlig skråne. Men den med yoghurten er god nok.

Af Dr. Quak, 19.07.2010:

Coca Cola, den er god nok Dorte, men det skal være Coca Cola, da der er nogle enzymer der sætter orden i mavesækken, endvidere er tørreskårber evt. tvebakker og knækbrød.

Af Dr. eggman, 19.08.2010:

Drik ikke cola det er en skrøne, men æblemost er vejen frem.

Af Fun, 01.09.2010:

Spis rilig med bananer og drik culture. Virker det ikke prøv med imodium eller imodium + (kan købes i håndkøb). Begge dele er utrolig efiktive og kan kombineres.

Af tulipaner9, 20.10.2010:

Jeg har dårlig mave, så jeg tager imodiom +. Det hjælper mig.

Af Snowbonz, 21.10.2010:

A38 og revet æble er godt imod dårlig mave. Og jeg mener nu også at coca colaen er god nok.

Af Hamder, 25.11.2010:

Coca Colaen er god nok hvis den er uden brus! Ryst til der ikke er mere brus og drik.

Af dr. livingston, 13.12.2010:

Spis tuc kiks, og drik coca cola. Salt hjælper mod maven. Der er salt på tuc kiksene, men du kan også vælge at spise noget andet med salt, bare ikke spis salt alene. Der er kuldioxid i colaen, og det er også en god ting, for dårlig mave (kan også virke mod hård mave)

Af Peter, 07.03.2011:

dr. livingston: Der er sgu da kuldioxid i al slags sodavand også øl. Tvivler på det er det, som hjælper mod tynd/hård mave. Det er nærmere indholdet i kola nødden, som hjaelper. Ellers A38 og andre yoghurter (uden sukker) med aktive bakterier, hjælper generelt maven til at arbejde bedre og sundere.

Af K, 16.03.2011:

Jeg har ligget syg de sidste par dage med feber og rigtig dårlig mave. Jeg har prøvet at tage Idoform, men det har ikke haft nogen mærkbar effekt. Jeg har derimod tidligere i dag drukket et par store glas Coca Cola (the original), og det har hjulpet ret meget. Min mavepine er ikke fuldstændig forsvundet, men det har helt klart hjulpet. Der er kommet mere ro på, og jeg har ikke haft brug for at rende på toilettet siden jeg drak dem.

PS. Husk at ryste brusen af (det er muligt, det også hjælper med brus i, men jeg læste flere steder, at man bør drikke colaen afbruset). Jeg brugte en ske til at røre brusen hurtigt ud af den, så det kan du også gøre. God bedring.

Af hejhej, 21.03.2011:

Da jeg havde dårlig mave (mavepine) hjalp det mig ikke ved at sidde ned og se fjernsyn. Jeg tog en løbetur i det fri. Den friske luft gjorde at jeg fik det bedre. Og desuden blev min mave srakt ud, istedet for at ligge bøjet på sofanen.

Af Chrizzzy, 26.04.2011:

Coca cola og mariekiks er det bedste for mit vedkommende.

Af Brian, 12.07.2011:

Jeg har haft dårlig mave i en ugen nu. Jeg tager medicin og spiser ristet toast, kogt vand og intet hjælper. Jeg har prøvet med cola, men der var heller ingen effekt.

Af Tulle, 29.08.2011:

Jeg har også hørt at cola skal være godt, har også en enkelt gang prøvet det, jeg syntes det hjalp.

Af cille, 19.10.2011:

Jeg har haft dårlig mave i en uge nu. Det skete at jeg fik meget store mavesmerter, og måtte derfor gå hjem fra skole. Siden da havde jeg meget dårlig mave, og slet ingen appetit. Så gik det væk, og jeg fik det godt, men pludselig fik jeg dårlig mave igen. Jeg er bange for at drikke cola og spise noget som helst, hvilket vil sige jeg ikke har spist i 3 dage. Jeg har kun drukket meget tynd saftevand, fordi jeg har hørt det skal hjælpe. Kan det være rigtigt at det også kan skyldes noget psykisk at man får dårlig mave? I det tilfælde, hvad kan hjælpe?

Af Mig, 01.02.2012:

Grunden til at du har lyst til chips og cola når du har haft tynd mave er at din sukker og salt balance er i ubalamce. Du kan lave den rigtige balancedrik med 1 liter afkølet kogt vand med 8 Teske sukker og 1 Teske groft salt og drik i løbet af dagen. Ellers de få gange jeg har haft dårlig mave har yoghurt, havregrød med revet æble hjulpet. Derudover har jeg også drukket coca cola og spist vanilie is og drukket masser af vand.

Af Sigrid, 07.06.2012:

Efter tre dage med dårlig mave læste jeg rådet med 1 l. kogt vand med sukker og salt, det har virkelig hjulpet, et rigtig godt råd, tak for det.

Af Cola, 15.02.2013:

Coca cola virker!

Af KielWest, 03.05.2013:

Hold dig fra piller og medicin, det skader mere end det gavner. Det gælder også generelt. Lidt salt i kogt vand er den bedste kur jeg kender til, mod dårlig mave, salt er vigtigt da det binder væsken, og da man mister en masse væske ved at have dårligt mave, så er dette nok det bedste råd.

Af Nissen, 11.05.2013:

Prøv med citron, vand og lidt sukker blandet sammen. Det fik jeg.

Af Line, 02.10.2013:

Er i tossede? Man må ikke spise ren kanelpulver, man risikerer at blive kvalt. jf. den seneste tids debat om div. youtube videoer og aktuelle tilfælde.

Af A, 13.10.2013:

Hold jer væk fra cola. Jeg har prøvet det, det bliver bare være.

Af Lama, 09.11.2013:

Det er fosforsyren i netop coca cola original der hjælper. Det finder du normalt ikke i anden cola. Derfor hjælper coca cola.

Din kommentar om dårlig mave

Har du erfaringer med dårlig mave, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke