Husråd header

Bihulebetændelse

Bihulebetændelse kan forårsage at dit hoved føles tungt og du kan få hovedpine. Bihulebetændelse smitter sjældent, har ganske kort varighed og det er ganske enkelt at slippe af med tætte bihuler.

Husråd mod bihulebetændelse

For behandling af bihulebetændelse, kog en halv liter vand med 1 tsk. salt og lad den køle ned. Træk blandingen ind i næsen. Dette kan enten gøres ved hjælp af et sugerør eller bare trække det lige fra hånden ind i din næse. Dykkere bruger også dette tip, men det er med havvand. Ved at tage en lille smule saltvand fra havet i deres hænder og snuse det ind, vil bihulerne blive åbnet.

En anden effektiv måde for at åbne dine bihuler er at holde en finger på det ene næsebor og trækker luft gennem det andre. Gentag dette flere gange daglig. Du får overtryk inde i bihulerne, og du vil slippe af bihulebetændelse efter nogle dage.

I nogle tilfælde kan personer få kronisk bihulebetændelse, og da skal der være muligt at gennemgå en operation.

Bihulebetændelse Bihulebetændelse - foto: husrad.com

Af Mette fra Terndrup, 04.05.2010:

Jeg har selv døjet en del med bihulebetændelse. Det gode råd omkring behandling med saltvand er godt. På apoteket kan man købe et næsehorn. Næsehornet gør brugen af saltvand meget nemt og ikke ubehagelig.

Af Per Nielsen, 03.05.2011:

Jeg har døjet med det halvanden uge nu, og det er som om at det ikke vil gå væk. Jeg har fået medicin som skulle slå det ned. Det gjorde det rimelig hurtigt, men jeg er nu begyndt at få ondt igen, og min næse løber. Er der nogle gode tips til hvad jeg kan gøre?

Af Juristen, 17.08.2011:

Jeg har haft bihulebetændelse i 4 uger nu. Bredspektret antibiotika kunne ikke tage det, så nu skal jeg til øre- næse og halslægen i næste uge. Skyller 2 gange dagligt med mit næsehorn og det giver resultater. Jeg får luft i næsen igen. Men næste morgen er det det samme igen. Kender nogen til det?

Af Janice, 10.11.2011:

Jeg har haft bihulsbetændelse i 10 dage nu. Det gøre vanvitge ondt over det ene øje og jeg er lysfølsom. Hos øre næse og hals specialist blev der stukket hul op i næsen i indgang til bihulen og derefter blev der sugede ud. Det var ikke behageligt men en kæmper lettelse. Der gik hul på bølen som man siger. Det blev gentaget 3 gange med en uges mellemrum inden det var væk. Hvis det skal til denne gang vil jeg heller afsted idag som imorgen.

Af Ida, 08.12.2011:

Jeg har ik rigtig nogle gode råd. Næsehornet hjælper hvis man åbner med næsespray først eller ikke er helt tillukket. Min far har anbefalet mig urtepencil, men har ikke set effekten endnu. Men en ting er at der kan sagtens være bakterier kan anvendes selv om man ikke her helt sindssyge smerter. Så har vi alle forskellig smerteterskel. Jeg hader bihulebetændelse, jeg får det ofte efter en forkølelse og arbejder i institution, så det er nu anden gang i år.

Af Jette, 23.12.2011:

Spis masser af hvidløg, eller hvidløgs tabletter (ikke de billigste). Jeg har haft problemet i 20 år, og har nu i 2 år holdt det nede efter et råd fra naturlæge, som fortalte at hvidløg er svampedræbende. Bihulebetændelse er et svampe angreb.

Af Heidi, 08.06.2013:

Jeg har døjet med det i 10 dage nu, har både fået næse dråber, men jeg har simpelthen en dunkene hovedpine. Nogen der har gode råd?

Din kommentar om bihulebetændelse

Har du erfaringer med bihulebetændelse, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke