Husråd header

Snorken

Snorken kan være en kilde til søvnløshed for dem, der er i samme rum. Snorken er normalt forbundet med mandlige køn, men der er også en stor andel af kvinder, der snorker. Også børn kan gøre det. Årsagerne kan da være polypper.

Hjælp mod snorken

Et husråd til hjælp mod snorken er, at smaske med munden. Når nogen sætter i gang med snorken, skal man smaske højt med munden, så det næsten bliver et ekko i rummet. Akupunktur er også en metode som bruges inden naturmedicin, men det enkleste er nok ørepropper.

Snorken er også kendt som søvnapnø og er så almindeligt, at det er omkring 40% af Danmarks befolkning, der har problemet. Snorken er normalt harmløst, men kan være alvorlig i visse tilfælde. Dette kaldes obstruktiv søvnapnø. Behandling af dette kan gøres ved operation.

Snorken Snorken - foto: husrad.com

Af Snorkeplastre, 20.12.2010:

Jeg selv snorker og min partner kan nogle gange ikke sove fordi det er så slemt. Jeg har prøvet et middel man sprøjter i ganen, som kan købes på apoteket. Det hjælper lidt, men jeg synes personligt at det er træls. Mit bedste råd er snorkeplastre der kan købes på apoteket og matas. Det er virkelig effektivt.

Af bibbi, 11.03.2011:

Jeg har prøvet Asonor,også et skumlignende produkt at sprøjte i halsen,alm saltvand,jeg har fået en maskine ,som der er tilkoblet en maske,ligge med om natten,den larmer som en gasbrænder,så det hjælper ikke min mand,jeg har prøvet plastre til næsen,jeg har købt en plastic skinne, og det sidste jeg har prøvet er en lille skinne til og sidde i næsen,en lille klemme,Har fået nogen tabletter hos lægen der hedder Sifrol,det godt nok mod andet,men de har hjulpet mig igennem,når vi camperer,skal tages ca 2 timer før du skal sove.

Af Guldklump89, 14.03.2011:

Min kæreste snorker rigtig meget. Jeg kan ikke sove for ham. Jeg har prøvet at vække ham, få ham til at sove på siden, men det bliver ved. Han snorker så højt at jeg ikke kan sove. Virker snorkeplastre? Eller er der en anden metode?

Af Fiemusen, 05.07.2011:

Jeg læste et sted at er det meget slemt så kan du nusse ham/hende blidt på kinden, det har hjulpet ved min kæreste og han snorker også rigtig meget.

Af mdp, 25.10.2011:

Jeg er begyndt at snorke. Prøver snorkeplastre og næstespray. Nogen andre gode effektive bud?

Af Søren, 18.01.2012:

Prøv Kranio-Sakral-Terapi mod snorken. Jeg har selv prøvet det og er sluppet helt af med problemet. Jeg får nu min nattesøvn og det er så skønt.

Af Karina, 15.04.2013:

Min kæreste snorker så overdrevet højt at det lyder som en tændt boremaskine hele natten. Derfor har vi ikke sovet sammen i to år. Det er meget ensomt og jeg er nød til at gå fra ham da jeg ikke ønsker at sove alene længere.

Af Kjeld, 24.04.2013:

Du er for syg Karina. Så hjælp dog manden i stedet for.

Af Jørgen, 08.05.2013:

Karina, har du prøvet at give din mand Asonor? Det har hjulpet både mig og min kone og det vil helt sikkert fjerne eller reducere hans snorken så meget at I kan sove sammen igen. Senest er Asonor test af en stor tysk forbruger organisation som viste at 75% stoppede med at snorke.

Af Sommerfugl, 14.05.2013:

Jeg er selv begyndt at snorke og er godt træt af kæresten ligger og vækker mig. Derfor har jeg undersøgt på Google om nogle øvelser man kan lave med munden og ganen. og fandt ud af tre gode ovelser inden man ligger sig til at sove.

 1. Rak tunge min. 20 gange eller mere.
 2. Lav smæl med tungen 20 gange eller mere.
 3. Kender i den fornemmelse når det klær i ganen og man laver en bestemt lyd for at kløgen skal gå væk, lav den 20 gange eller mere.

Efter disse øvelser er min snorken næsten gået væk.

Af Kvinde, 29.05.2013:

Til Kjeld: Når en kvinde tager et valg pga. manglende sex er hun en sæk eller det der er værre - hvis det var omvendt, ville det være ok, "fordi en mand har et behov han skal have dækket" - det er sgu dig der er syg i knoppen.

Min kan ikke holde rejsning, så igen sex til mig. Jeg overvejer også at forlade ham pga manglende sex for han mener ikke, at han har noget problem.

Af Dutte, 16.06.2013:

En snorkeskinne virker og kan fremstilles hos tandlægen.

Din kommentar om Snorken

Har du erfaringer med Snorken, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

 1. Urinvejsinfektion
 2. Bananfluer
 3. Halsbetændelse
 4. Bumser
 5. Hård mave
 6. Bladlus
 7. Tandpine
 8. Tør hoste
 9. Forkølelse
 10. Hikke