Husråd header

Ondt i ryggen

Ondt i ryggen kan ramme os alle. Ofte er det den nedre ryg, også kaldt lænden, der bliver rammet. Årsagen til ondt i ryggen og rygsmerter kan være kompliceret. Dem, der får det kan få det ved at løfte tunge ting, men det kan forekomme, uden at du gør noget ekstraordinært, også. Enkle ting som din seng eller madras kan gøre at du får ondt i ryggen om natten.

Hvis du har stærke smerter, bør du få nok hvile og holde det område, hvor smerten er, varmt. Hvis symptomerne varer eller at de øger i intensitet, bør du konsultere en læge. Han kan give dig tips og gode råd om, hvilke øvelser, strækøvelser og kropsstilling du bør praktisere.

Ondt i ryggen kan forekomme i alle aldere, men det er mest udbredt blandt yngre mennesker, der har hårdt fysisk arbejde. Også de der er gravid kan få rygsmerter.

Husråd mod ondt i ryggen

En indsender siger, at han går med en muskatnød i lommen, hver gang han får ondt i ryggen. Efter et par dage er smerten over, siger han. Men hvis du oplever rygsmerter, der varer mere end en uge skal du gå til en læge, så du kan få den rigtige diagnose på problemet.

Ondt i ryggen Ondt i ryggen - foto: husrad.com

Af Meltem, 18.04.2011:

Min mor har ondt i ryggen i mange uger eller mange få dage hun begynder at græde. Jeg skal tag hende til lægen med min søster og hun har været i seng meget lang tid derfor har hun slet ikke lyst til at sove. Er der ikke flere tips om ondt i ryggen? Min mor har meget smerte hun kan ikke klare det mere.

Din kommentar om ondt i ryggen

Har du erfaringer med ondt i ryggen, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke