Husråd header

Åreknuder

Åreknuder er krøllede eller slynger af større vener. Andre navne er varicer eller årebrok. Navnet årebrok kommer af udposningerne i blodkarrene. Knuder kan især forekomme i blodkarrene i benene. Fjernelse af åreknuder gøres normalt ved en operation, men behandlingen af åreknuder kan også være lidt nemmere.

Der er flere grunde til, at åreknuder kan forekomme, men årsagen er normalt, at man er disponeret for det gennem arv. Åreknuder nedarves ofte fra generation til generation. Det er især kvinder, der oplever problemet, men også mænd kan få det.

Husråd mod åreknuder

Åreknuder kan forebygges ved hjælp af støtte strømper. De kan købes på ethvert apotek. Ved at bruge disse strømper vil du ikke helbrede åreknuder, men det vil forhindre nye at komme.

åreknuder Åreknuder - foto: husrad.com

Af Lotte, 01.08.2011:

Min søn på 19 år har åreknuder på sine ben. Han dyrker meget motion og lever sundt, er i lære som elektrikker. Hvad kan årsagen være. Hilsen en bekymret mor.

Af Elin, 29.01.2013:

Som artiklen nævner så er det en rigtig god idé at bruge støttestrømper ved problemer med åreknuder.

Mange kvinder oplever åreknuder i forbindelse med graviditet, og vil have glæde af støttestrømper. Har du et arbejde hvor du går og står meget er det også medvirkende til at belaste benene.

Nu til dags kan man heldigvis få støttestrømper i mange flotte farver og elegante mønstre så du sagtens kan føle dig velklædt med støttestrømper.

Jeg arbejder selv for en støttestrømpebutik på nettet, men der selvfølgelig mange andre gode butikker end lige vores så mit råd ville være at tage et kig i butikkerne, og måske især online, hvis du er på jagt efter et stort udvalg.

Af Lotte, 08.02.2013:

Prøv at tage kobber. Bare et glas. Det hjalp imod mine hæmorrider, som jo også er en slags åreknuder. Fordi ved kobbermangel bliver blodkarrene mindre elastiske og buler derfor lettere ud.

Din kommentar om åreknuder

Har du erfaringer med åreknuder, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke