Husråd header

Vorter

Vorter er en virussygdom. Man får oftest vorter på hænder og fødder, men de kan opstå andre steder også. De forsvinder ofte af sig selv efter en tid, men af og til kan det være godt at tage vorterne væk ved hjælp af husråd.

Husråd mod vorter

Der findes gode råd for at få vorter væk, selv om de smitter meget nemt. Her følger nogle gode råd der er indsendt til os.

Vorter Salt mod vorter - foto: husrad.com

Af Vandvorter, 27.03.2010:

Hehe, det var et ret sjovt husråd. Normalt fryses eller skrabes vandvorter eller fodvorter væk. Jeg har selv haft en masse fodvorter i min ungdom. Sjovt nok, er det mest børn, der får fodvorter. Det hænger nok også sammen med at de færdes mere i svømmehaller, omklædningsrum osv, hvor der er mange andre, der kan smitte dem. Det er jo våde overflader, hvor smitten overføres fra. Men normalt går de væk af sig selv - dog er det rart at vide, hvordan man undgår at smittte andre.

Det samme gælder for vandvorter. Dem kan voksne også have. Vandvorter hos voksne er normalt overført via sexuel kontakt. Ligesom fodvorter smitter vandvorter meget let. Faktisk smitter man ofte sig selv, så vandvorter spreder sig på kroppen.

Af Roskilde Fyr, 14.05.2010:

Jeg har lige for tiden et par vorter på et par af mine fingre. Jeg har haft dem i ret lang tid. Tror nok omkring 1 år. Men jeg er begyndt at arbejde på dem. Jeg har før gået og bidt i dem, og skåret dem mindre. Men det hjælper ikke helt. Allerede her på anden dagen, med hvidløg kan jeg se en stor forandring. Jeg tager et stykke hvidløg, skære det over så jeg når ind til det friske. Sætter stykket fast på vorten med plaster, og lader det sidde så længe som overholdet muligt. (Og så længe som jeg kan holde det ud) Det kan nemlig sagtens svie, og det skyldes den ætsene virkning hvidløg har. Hvidløg har flere svovlforbindelser. Jeg har prøvet meget lidt med mælkebøtte/løvetand og tror også at den kan hjælpe.

Af Nanna, 11.09.2010:

Jeg propper neglelak på vorterne, og så forsvinder de.

Af Logikkeren, 02.06.2011:

Når det kommer til vorter skal de skæres og fryses og smøres med medikamenter, som man kan købe. Alt der der med sytråd, hvidløg og andre mærkelige ting er det rene overtro.

Af Pm87, 14.06.2011:

Jeg har haft en vorte på min finger i mine teenageår, som jeg fik frosset hver anden uge i 1 år uden held. Til sidst forsvandt vorten af sig selv.

Af Mor Hulda, 16.06.2011:

Det med sytråden er da ikke overtro - hvis vorten altså er så stor og fremtrædende, at man kan komme til at stramme til. Så kan man simpelthen snøre den af. Jeg har snuppet en stor en på den måde, og det tog kun få dage, så tørrede den ud og faldt af.

Af Sminni, 22.06.2011:

Jeg er selv haft 4 fodvorter og har fået dem frosset hos lægen mange gange uden held.

Af trane 123, 02.11.2011:

Jeg har nogle vorter under foden og der kommer fler og fler. Der er 7 nu og ved ikke helt hvad jeg skal gøre, men tror jeg prøver den med neglelak og håber det hjælper ellers så skriv lige hvis du har et råd til mig.

Af Anonym, 26.12.2011:

Jeg har læst mig frem til at hvidløg åbenbart skulle være meget effektivt mod vorter. Jeg prøvede det, men min hud var for sart, til at jeg kunne lade plastet med hvidløg blive på. Min læge fortalte mig om en dame, som havde en søn som led meget af fodvorter. Efter at have prøvet at fryse vorterne uden held, prøvede hun hvidløgs tabletter. De virkede for hendes søn og min læge sagde jeg kunne prøve det. Har bestilt dem online og håber på jeg får dem snart. Lad os krydse finger for det virker.

Af mira, 02.01.2012:

Jeg har en stor vorte på låret. Desværre kan jeg ikke komme af med den. Er der nogen som har et godt råd?

Din kommentar om vorter

Har du erfaringer med vorter, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke