Husråd header

Urinvejsinfektion

Urinvejsinfektion er en forholdsvis almindelig lidelse. Det er en betændelse i blæren og kaldes også for blærebetændelse. Det kureres ofte med antibiotika, men der er husråd, der kan hjælpe også. De første symptomer på urinvejsinfektion er normalt ubehageligheder, når man urinerer. Urinen kan også være mørk og lugte stærkt.

Både børn og voksne kan få urinvejsinfektion. Og hvis du har haft det en gang, er chancen stor for at få det flere gange. Gentagende urinvejsinfektion et stort problem for mange kvinder og mænd.

Husråd mod urinvejsinfektion

Urinvejsinfektion Appelsinjuice mod urinvejsinfektion - foto: husrad.com

Af Chrisitna, 12.11.2009:

Når man har dyrket sex med kæresten er det en god ide at gå ud og tisse bagefter. Bevægelserne kan være med til at presse bakterier ind i urin røret. Jeg har haft urinvejsinfektion utallige gange. Tranebær, tranebær, tranebær. DET VIRKER!!

Af Mig, 31.12.2009:

Husk også at have en god nedre hygiejne. Det kan ofte være dårlig hygiejne der påvirker til en urinvejsinfektion.

Af Catharina, 28.01.2010:

Jeg vil igen nævne tranebær. Du kan få det i pilleform, jeg tager 2 piller et på gange om ugen, det holder det væk. Nu her om vinteren er det også en god ide at sove med uld forneden. Jeg led meget af blærebetændelse i mine teenage år, men har heldigvis ikke haft det i en del år nu.

Af Lille My, 14.05.2010:

D-vitamin er en slags benzin til vores immunforsvar. Efter at jeg er begyndt at spise 100 mikrogram d-vitmin om dagen har jeg ikke lidt af blærebetændelse. Jeg plejede at få blærebetændelse regelmæssigt.

Af anonym, 03.07.2010:

Som Christina nævnte er det godt at gå ud og tis lige efter man har haft sex, men når i tørrer jer så DUP så de der bakterier ikke kommer ned ved urinrøret. Lad vær med at gå med G-streng det gør det kun værre efter sex eller når i har blærebetændelse og så om vinteren. altid gå med trusser. Jeg gik over til alt det jeg nævnte og jeg har ikke haft blærebetændelse i lidt over 3 år nu. Når eg har haft sex med min kæreste går jeg ud tisser, og tørrer ved at duppe, så dupper jeg med et vådt stykke vat og så har jeg noget som hedder daktarin pulver som jeg putter på et stykke vat og dupper. Og så sørg for i holder jer varme, og hav noget på som dækker lenden. Voila håber i kan bruge alt det info til noget. lidt meget info men det sku effektivt

Af Mor Hulda, 05.08.2010:

Enebær, som te eller æterisk olie er et godt middel. I det hele taget vanddrivende urteteer som salvie, padderokke og/eller hyldeblomst. Peer Boesen fra Allergica har skrevet en lille folder om blærebetændelse, og udover teerne anbefaler han vekselfodbade. En spand med varmt (40 grader) og en spand med koldt vand. Sæt fødderne i det varme vand så lang tid det tager at bede Fadervor (du behøver ikke gøre det) og derefter i det kolde så lang tid det tager at sige en kraftig ed (det behøver du heller ikke at gøre). Fortsæt sådan nogle gange og pak derefter de våde fødder ind i et stort håndklæde, gå evt. i seng. Og hvis du så kan skaffe Allergicas Cantharon (fås i helsekostbutikker) og tager en akut dosis, ca. 40 dråber, så tror jeg det er væk i morgen. Det virkede for mig.

Af Den lille alfe fe, 03.09.2010:

Jeg har haft det utallige gange da jeg har diabetes. Men har lært at når jeg kan mærke det er på vej drikker jeg rigeligt med rent vand og man bliver skyllet ordenligt igennem. Så får man det straks bedre og behøver ikke at tage medicin. Ellers tranebær i enten saft eller piller eller hyben pulver ud på morgenmaden.

Af Pernille, 23.11.2010:

Jeg har lidt meget af hyppige og langvarige urinvejsinfektioner/blærebetændelser, men gør det ikke mere. Det bedste for mig er at tage Cantharon fra Allergica (fåes i Helsam) og kombinere det med koncentreret tranebærsaft fra apoteket. Kan tages både som akut kur eller som forebyggende medicin, blot er doserne forskellige. Reducer derudover dit indtag af sukker og drop sort te helt. Grøn te er fint. Drik et stort glas vand inden du har sex, tis lige bagefter og vask dig også grundigt efter sex for at forhindre bakterier i at komme op i urinrøret. Undgå at fryse eller at få kolde fødder fx når du står op om morgenen. Så burde det gå over!

Af Lommerpige, 13.12.2010:

Når man har blærebetændelse må man så ikke dyrke sex?

Af AC, 07.02.2011:

Jeg får også hjælp, ved at tisse to gange. Når jeg er færdig, venter jeg gerne 1-2 minutter, så jeg kan tisse lidt mere.

Af Bente, 11.03.2011:

Hvis du gør det så snart du mærker noget, kan du lave 1 l. stærk kamillethe, hælde det i en spand og sætte dig på spanden, det skal være så varm som du kan tage det

Af MJ, 20.03.2011:

Prøv infeksin som er et homøopatisk meget effektiv middel mod alle former for betændelse. I helsekost eller matas. Det har enda taget min halsbetændelse flere gange, så jeg har undgået medicin.

Af Louise, 13.04.2011:

Bukkehornsfrø og tranbærkapsler hjælper. Husk at tisse efter sex og drik masser af vand. Hold de nedre regioner og lænden varm.

Af King, 16.04.2011:

Drik rigeligt med syrlige drikke, såsom te med lime eller citron.. det høje indhold af det syrlige og c-vitamin holder bakterierne nede og man kan tisse normalt igen.

Af Stine, 04.05.2011:

Urinvejsinfektion er en betændelse i blæren. Bkterierne kommer oftes af colibakterier som er i endetarmen, sjældene gange kan der være andre bakterier fra tarmen. Det er ikke blevet bevidst at kulde skulle påvirke en urinvejsinfektion, men kulder få bakterierne til at gå i dvale, og når der så er normal temperatur formere de sig, så infektion i blæren skyldes oftes tarm baktierer. Jeg har aldrig haft infektion i urinvejssystemet, men når i tør jer, tør bag fra og mod endetarmen så der ikke kommer bakterier. Vask med intim sæbe når man er i bad. Det er mine forslag.

Af Kitty, 11.05.2011:

Jeg havde blærebetendelse for første gang for 3 uger siden. Derefter begyndte jeg på p-piller. Men nu har jeg allerede fået blærebetendelse igen, altså efter 3 uger? Er det virkelig normalt? Hvad kan jeg dog gøre ved det?

Af Moster K, 08.07.2011:

Af bitter erfaring ved jeg, hvor skrækkelig og smertefuld blærebetændelse kan være. Alle de gode råd ovenfor er rigtig, rigtig gode, men glem ikke, at kæresten skal vaske sig grundigt. Der kan meget vel sidde snask fyldt med bakterier under forhuden. Nogle kvinder kan faktisk være så følsomme over for kærestens helt almindelige bakterieflora, fordi den måske er lidt anderledes end kvindens egen, at den kan være årsag til, at kvinden får blærebetændelse. Hvis det er tilfældet, bør kæresten bruge kondom, for så får kvindens urinvejssystem ro til at restituere sig. Brug tynde trusseindlæg, men husk endelig at skifte flere gange i døgnet. Et surt miljø i blæren hindrer i vid udstrækning bakterier i at opformere sig; derfor drik tranebær- og tynd syrlig citrussaft. Drik i det hele taget rigeligt. taget.

NB! Der kan være mange andre årsager end ovennævnte til, at kvinder får blærebetændelse.

Af Rene, 09.07.2011:

Jeg har i øjeblikket en urinvejsinfektion, jeg drikker minimum 2 liter vand om dagen, sørger for at tisse jævnligt og har lavet et såkaldt tisseskema. Derudover har jeg urinstix til at følge med i udviklingen Det kan anbefales hvis du er i tvivl at invenstere i disse.

Af løven, 09.07.2011:

Man må ikke drikke tanebær eller spise bærerene vis man får blodfortynnende medicin. Det kan være farligt.

Af Sille, 11.07.2011:

Jeg har prøvet alle former for forbyggende metoder, men de hjalp ikke spor. Så stoppede jeg med p-piller og vupti, ikke set skyggen af urinvejsinfektion siden. Jeg plejede at få det hver mdr. Har taget p-piller mellem de to graviditeter og øv en omgang igen, så der er klart p-piller jeg ikke kan tåle. Har undersøgt det hos adskillelige læger og de havde hørt noget om, at nogle kvinder ikke tåler de hormoner der er i pillerne.

Af Trunte, 07.08.2011:

Også i grapesaft og c-vitamin er der nogle stoffer der renser blæren. Melbærristabletter. De hjalp mig. Den traditionelle kinesiske medicin mener at blæren relatere til at tage beslutninger. og derfor er det ikke godt at gå med et tungt valg for længe. Hold jer grundigt rene mht sex. Drik mere væske og motioner Tryk på bærezonen under fødderne.

Af IJA, 25.08.2011:

Er der nogen der ved hvornår man må dyrke sex igen efter man har haft blærebetændelse?

Af Solskin, 09.10.2011:

Jeg har været ramt af blærebetændelse flere gange igennem de sidste 5 år. Her for et 1 års siden begyndte jeg på p-piller og endte med at have kronisk blærebetændelse i 3 mdr. Flere læger har fastslået at p-piller kan være skyld i hyppig infektion. Jeg er gået over til andre metoder og med det forsvandt infektionen.

Af Mim, 29.10.2011:

Jeg har fået at vide af min læge, at jeg ikke må bruge intimsæbe, da det udtørrer det naturlige våde miljø forneden. Hun sagde, det ville være det samme som at vaske sig med sæbe i munden og at det burde være forbudt at sælge intimsæbe. Altså: Brug ikke intimsæbe men vask dig i stedet bare med vand. Det råd har hjulpet mig.

Af Sanne, 17.01.2012:

Tag en stort bundt persille, 1½ l. vand bringes i kog og koger 5 min under log. Sluk og lad det stå og trække. Når det er nede på en temperatur hvor du kan drikke det, drik. Gerne det hele på en time eller to. Stil det ikke på køl. Det bliver tykt. Drik det lige så snart der er optræk til noget.

Af Søde, 09.06.2012:

Jeg har hørt A38 og naturel yoghurt kan også hjælpe på urinvejsinfektion.

Af Mig, 02.08.2012:

Jeg har også haft blærebetændelse en hel del gange, mange af de overstående råd kan jeg skrive under på virker. Jeg kan ydermere fortælle at en varmepude kan hjælpe, hvis man ligger den på blæren/dernede.

Af Henning, 17.03.2013:

Som følge af forstørret prostata brugte jeg dagligt kateter, et langt plastrør, som jeg kunne tømme blæren med. Som følge heraf fik jeg blærebetændelse ca. hver 6 uge. Fandt frem til Haiprex tabletter, som gør urinen sur, så bakterierne ikke kunne trives. Jeg kunne se, når min urin blev uklar og tog så en tablet morgen og en aften i et par dage. Haiprex kan købes i håndkøb på apotekerne.

Af karoline, 11.04.2013:

Intim sæbe padderokke the dg. og hydroforuntain forebyggende har hjulpet mig godt, har haft utallige gange blære betændelser som ingen ende ville tage. Tag imod disse gode råd fra mig, det hjælper sten sikkert.

Af Ukendt, 29.11.2013:

Mit urin er mørkt og lugter meget slemt. Hvad gør jeg? Har aldrig prøvet det før.

Din kommentar om urinvejsinfektion

Har du erfaringer med urinvejsinfektion, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke