Husråd header

Tandblegning

Tandblegning gør tænderne hvidere. Mange mennesker ønsker, nu for tiden, men det er normalt en fare med det på grund af bivirkninger. Hver gang du bleger dine tænder bliver de svagere. Enten du gør det hjemme eller hos tandlægen, bivirkningerne vil være de samme.

Husråd om tandblegning

En indsenders siger han har et råd til hvordan man skal undgå gule tænder og få dem hvide. Han siger at han børster sine tænder med bagepulver som tandblegning før han bruger tandpasta. Hvorvidt dette er at anbefale, vides ikke, så det prøves på egen risiko. Selvom en tandlæge tager en højere pris for det, så kan nok det være tryggere.

Har du erfaringer med dette tip? Skriv dine kommentarer nedenfor.

Tandblegning Tandblegning - foto: husrad.com

Af Betina, 06.10.2009:

Tandbørstning med natron (baking soda) har været almindelig brugt i USA i mange mange år. Det er bedst at købe natronen fra Matas da den er mere fintkornet. Hæld lidt af saltet op i en lille skål, glas eller lignende og stik tandbørten heri. Natron bruges i øvrigt også som lugtfjerner i køleskabet. I USA køber man baking sodaen i en æske og laver et hul i toppen og stiller hele pakken i køleskabet.

Af Anja, 15.01.2010:

Det eneste, der har virket for mig er noget der hedder Gosmile. Jeg tror, det er langt sikrere end natron.

Af I, 22.02.2010:

Det virker godt, men ætser din emalje.

Af Lad vær, 02.03.2010:

Både Natron og Bagepulver ødelægger din emalje. Jeg brugte dette 2-3 gange, før jeg fandt ud af hvad det faktisk gjorde. Det kan godt være det bleger dine tænder, men der kommer en pris med det. Så det er ikke det værd.

Af Konsekvenser, 15.03.2011:

Jeg tror de fleste mennesker der bleger deres tænder ved at det gælder om at få det yderste af emaljen væk. Det er er emaljen der har skiftet farve og det er derfor også den man vil have væk. Det er klart at det ikke er godt for tænderne, men nogle mennesker er villige til at tage chancen. Jeg ville sige, bleg dine tænder før dit bryllup eller før din konfirmation, men ikke til hverdag. Enten fylder du dig med kemikalier eller også ødelægger du dine tænder.

Af ikksperten, 23.11.2011:

Mht. at man skal fjerne det lag emalje der er farvet, fjerner du så også pletter på tøjet ved at klippe dem ud? Lige som så mange andre pletter så kan de afbleges eller opsuges, men dermed siger jeg ikke at det er problemløst. Jeg tænker selv på at prøve det, men jeg synes ikke det virker sikkert. Pøj med det hvis du vælger at prøve det.

Af Lisse, 13.01.2012:

Hold nu op. Det må da være mere skadeligt at få dem bleget hos tandlægen end bagepulver. Jeg bruger bagepulver og det virker, men man skal selvefølgelig ikke gøre det hver dag, evt 1 gang om ugen. Det er klart tandlægerne siger det er skadeligt, ellers tjener de ikke penge på at blege tænder. Bagepulver har været brugt i masservis af år.

Af Drop jeres bagepulver, 16.06.2013:

En tandlæge/pleje ved hvad der skal gøres og gør det så skånsomt som muligt. Bagepulver ætser din emalje og kan i værste tilfælde trænge længere ind og give isninger og ømme tænder. Køb i stedet pudse-pasta hos din egen tandlæge. Det er langt bedre end alt det der hokus pokus med bagepulver. Det koster omkring 40kr for en lille pose og det virker. Men ligemeget hvad er det ikke sundt at blege sine tænder.

Af Simone, 18.06.2013:

Hvis det Natron eller bagepulver var så farligt, ville man jo ikke bruge det i maden.

Din kommentar om tandblegning

Har du erfaringer med tandblegning, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke