Husråd header

Svede

Svede har vi alle. Men nogle mennesker kan opleve, at de sveder usædvanligt meget. Om natten kan de pludselig føle sig gennemvædet. Øget svedeproduktion kan skyldes mangel på magnesium. Andre symptomer på magnesiummangel er stive og ømme muskler, muskelkramper og tør hud.

Søvnproblemer kan også være et symptom, især når du ikke er i stand til at falde i søvn igen efter at du vågner om natten. Du kan også opleve, at du har en nervøs blære, at du føler trang til at tisse ofte, også om natten.

Husråd mod svede

Sveder du meget, kan et husråd være at spise mad der indeholder meget magnesium. Nødder, bønner, havtaske, klid, kakaopulver, sesamfrø er gode magnesium-kilder.

Det kan være værd for dig at tage hårmineralanalyse / hårmineraltest for at kontrollere din status på magnesium. Hvis vi mangler magnesium, kan calcium blive gemt i vores bløde væv. Dette giver smerter og stivhed. Musklerne omkring blæren bliver stivere samt, skaber pres på blæren, og giver øget vandladning. Calcium overskud i det bløde væv kan også medføre, at huden bliver tør, mindre elastisk og udvikle rynker.

Svede Magnesium mod svede - foto: husrad.com

Af Mariamarolle, 21.08.2010:

Man kan i Matas eller på apoteket købe en mineral-deostick, som skal skylles under rindende vand for derefter at smøres under armene. Man sveder stadig, men der er ingen lugt. Meget effektiv! Alternativt kan man købe en anden stick, der skal smøres på (noget grimt og temmelig giftigt stads) og sidde i 24 timer, før man må vaske det af. Til gengæld sveder man så slet ikke i det område, man har smurt det på. Obs: Kan medføre allergi.

Af Stinemusen, 07.06.2011:

Jeg sveder meget under armene især når jeg er i skole, og det lugter lidt. Jeg bruger roll-on deo og når det er tørret putter jeg spray deo på. Men alligevel begynder jeg at svede meget. Hvad skal jeg gøre?

Af OB, 09.06.2011:

Til stine. Jeg havde en overgang det samme prob. og købte en aluminium klorid deo roll on ( Matas el. Apotek ). Det virkede for mig. Blot følg brugsanvisningen. Håber det kan hjælpe dig.

Af Svedig, 28.09.2011:

Jeg sveder meget om natten - har altid gjort det. Skifter sengetøj hver morgen fordi det er vådt, belastende og pinligt. Har stadig ikke fundet nogle gode råd til det og heller ej min læge. Jeg er 28 år.

Af mig, 20.01.2012:

Til svedig: har du prøvet med kolde bade inden du går i seng?

Af Svømmehud, 31.01.2012:

Hej Svedig, det lyder til, at du har samme problem som jeg. Jeg er 26 år og sveder mere og mere om natten. Da jeg begyndte at dyrke boksning og løb for 5 år siden begyndte det for alvor at sætte gang i mit nat-svederi. Min læge hævdede, at det var pga. motionen. Jeg gav det en chance, men da problemet fortsatte, kontaktede jeg igen min læge.

Så sagde han, at jeg skulle prøve at åbne vinduet, skifte dynen ud, og sengetøjet selvfølgelig. Jeg har nu prøvet at skifte min dyne til 3 forskellige. jeg har gjort alt hvad min læge har sagt jeg skal gøre. Nu er det blevet så voldsomt, at jeg vågner op med svømmehud på hænder og fødder. Nu har jeg ringet til ham igen, og han vil nu lave nogle blodprøver på mig, endelig.

Bare jeg ikke er ved at komme i overgang.

Din kommentar om svede

Har du erfaringer med svede, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke