Husråd header

Strækmærker

Strækmærker opstår, når huden udvider sig hurtigt. Dette kan forekomme, når du er gravid. Ja, de kan opstå selv efter styrketræning og anden træning. De kan opstå på lår eller mave, men andre steder er lige vanlige. Men der er behandling for det. Man kan bruge følgende midler til fjernelse af strækmærker.

Omega 3 hjælper huden til at opbygges indefra og er derfor af stor hjælp mod strækmærker. Mange mennesker får nok omega 3 naturligt gennem deres mad, men i nogle tilfælde er nødvendigt at tage kosttilskud for at hjælpe kroppen.

Majsolie er en fed olie, som du kan købe i enhver købmandsbutik. Som et middel mod strækmærker, bør du smøre huden med denne olie, så det forbliver elastisk. Dette råd er blevet sendt ind af en mor til 3 der aldrig har haft problemer med sin hud efter graviditet.

Spenol er også et råd der kan bruges mod strækmærker. Dette bruges på samme måde som majsolie. Smør huden, hvor mærkerne opstår, for at holde din hud elastisk.

Andre råd mod strækmærker

Der findes andre måder at få væk strækmærker på: strækmærkecreme, peeling, laserbehandling og creme. Men det er måske ikke et husråd. Har du andre tips til fjernelse af strækmærker? Skriv din kommentar under denne artikel. Du hjælper måske andre ved at gøre det.

Strækmærker Strækmærker - foto: husrad.com

Af Stræk Mærke, 15.01.2010:

Det er vigtigt at have en sund livsstil, så det ikke bliver værre. Men jeg har også læst lidt om en creme fra Biotherm, og det er sagt, at det har en god effekt også.

Af Den opsøgende, 13.05.2010:

Strækmærker skal helst undgås før de kommer, og det kan gøres ved at indsmøre maven i et tyndt lag amerikansk olie (ricinusolie) fås på apotek, som gør huden elastisk - også jordnøddeolie kan bruges. Selv følgelig kan disse olier og bruges efter, men det tager mere tid og tålmodighed.

Af Sarah, 06.08.2010:

Jeg havde efter en graviditet fået strækmærker både på maven, ballerne, lårene, taljen, og brysterne. De helede op som hvide og blå. Jeg havde efter en vægtøgning på 25 - 30 kg fået løs hud samme steder. Det er fem år siden jeg har født, og der ikke sket meget med strækmærker og hud efter. Men de sidste to måneder har jeg levet efter sund familie princippet, og trænet en time hver dag, ved enten løb eller cykling, og trænet kroppen 20 min 3 gange hjemme på gulvet. Jeg har solbadet hver dag efter kl 15. I dag er det præcis 9 uger siden jeg begyndte, og det er sket et kæmpe forandring både med min hud, og med mine strækmærker som er reduceret med synlighed med 75 %. Min hud har trukket sig meget sammen, og er blevet virkelig pæn. Jeg er utrolig glad for dette, og håber andre kan bruge denne opskrift til at mindske deres strækmærker.

Af Kate, 13.10.2010:

Kan man godt få strækmærker til at forsvinde fuldstæmdigt?

Af Kate, 05.11.2010:

Trilastin er den bedste creme på markedet. Jeg har fået strækmærker efter min 2 fødsel, og nu efter jeg har brugt Trilastin i 4 uge, forsvinder de bare i hurtig tempo. De siger man skal bruge cremen ca 3 månader for at opnå resultatet, men nu efter kort tid, mine strækmærker er reduceret op til 60%.

Af Julie, 04.04.2011:

Hvor kan man købe Trilastin? Det er endnu ikke lykkes mig at finde en butik, hvor de har det nemlig.

Af Nehiko, 26.06.2011:

Jeg har strækemærker ved indelåret og det er vildt irriterende? Hvordan får jeg dem væk?

Af Maria, 06.08.2011:

Hej jeg er en pige på 16 år. Jeg føler at jeg er en stor stræk mærke? Jeg har på brysterne, under armen mormor arme som nogen kalder det, på hofterne, på lårene, ned af benet. Min kæreste siger jeg ikke skal tænke på det for han elsker mig som jeg er men enderst inde er jeg ked af min krop. Jeg vil gerne vise den når jeg er på ferie men holder mig tilbage.

Af Emma, 01.10.2011:

Jeg er femten år gammel og fik mine første strækmærker som 12 årig. De ældste er blevet hvide men jeg bliver ved med at få nye, min læge siger at det er noget homonelt-halløj, men jeg har prøvet lidt forskelligt som at smøre mig med almindelig fugtighedscreme to gange og dagen og så har jeg prøvet dr. muards firm and tone gel men den virkede ikke. Jeg har fundet opskrift med noget kaffegrums og solsikke olie som jeg synes i skulle prøve, den skulle vist virke rigtig godt.

Af Mie, 24.11.2011:

Jeg har hørt at trilastin cremen skulle være god, men kan man købe den her i Danmark, og hvor?

Af Camilla, 11.01.2012:

Jeg er en pige på 19 år, og jeg syntees at mine strækmærker er mega irreternde og jeg bliver ved med at få nye. Det går ud over min selvtillid, men min kæreste siger jeg ikke skal tænke på dem. Det ville være delligt at de kunne gå væk.

Af Julie, 31.01.2012:

Jeg er 14 og har haft strækmærk i nogle år nu. Jeg er rigtig ked af at have dem og har dem på hofterne, knæene, lårene, inderlårene og ballerne. Jeg bruger mandelolie hver aften, så det kan trænge godt i huden om natten.

Af Pige på 21, 04.08.2012:

Prøv bio-olie , det virker rigtig godt.. Har brugt det i lidt over en måned nu, og de er allerede blevet reduceret en del, de er næsten væk. Og olien hjælper også på ar, der har den også en super effekt.

Af K, 05.03.2013:

Jeg er en pige på 13 år og har strækmærker på både knæene, hofterne og på mine bryster. Det ser rigtigt grimt ud og jeg synes det er pinligt at vise min krop frem foran andre.

Af LKL, 10.03.2013:

Jeg har også strækmærker men jeg ved ikke hvordan det skal fjernes, har i råd?

Af 21 årig Mor til pige på 4, 19.03.2013:

Jeg har nogle små strækmærker på maven efter jeg har født min datter, for 4 år siden. Jeg har læst og læst om ting der skulle være, har dog ikke brugt noget endnu, men jeg kan se på min mave at hvis jeg strammer den op, ikke fordi jeg er overvægtig, men efter en fødsel vil man altid ha lidt løst skind. Når jeg strammer den op, kan jeg se de forsvinder, så mit råd vil dog være, træning, til de steder man kan træne, og kan dog forstå på nogle indlæg at det er træning der har gjordt så det formindsker.

Af 14 år, 17.09.2013:

Hej, jeg er en pige på 14 år. Jeg har haft mine strækmærker i snart 3 år, og jeg hader dem så meget. Det gør jeg ikke kan gå i shorts, fordi de netop kun er på lårene. Hvad er det bedste råd for en 14 årig pige, der gerne vil gå med shorts?

Din kommentar om strækmærker

Har du erfaringer med strækmærker, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke