Husråd header

Stoppet afløb

Stoppet afløb kan forekomme i ethvert hjem fra tid til anden. Både afløb på badeværelse, gulvafløb og afløbsrør i opvaskemaskine er svært udsat for at blive tilstoppet. Dette sker på grund af fedt og hår, der bygger sig op til en prop i vandlåsen.

Dette gør det sværere for vand at strømme igennem, som igen fører til at vandet strømmer langsomt gennem røret. Dette bliver en ond cirkel, fordi dette vil føre til et mere tilstoppet afløb.

Du kan købe afløbsrens i form af kaustisk soda og prøve at rense med det, men en rørlægger fraråder brugen af det. Dette skyldes, at det ikke anvendes korrekt. Vi er nødt til at være meget forsigtige og huske at skylle det ordentligt, hvis ikke vil det kun forværre situationen.

Husråd mod stoppet afløbsrør

En indsender har sendt os et husråd for stoppet afløb. Han bruger en kedel, siger han. Ved at koge en masse vand og hælde det ned i sin vask og rør, vil det skylle ud fedt der kommer fra sæbe og forskellige andre ting. Kogende vand gør fedt flydende, og det vil blive trukket ud i kloakken, så det ikke forbliver i de tynde afløbsrør og vandlås og forårsage tilstoppet afløb.

Hvis ikke dette åbner afløbet permanent, kan du bruge en split eller en rensebørge. Hvis det ikke hjælper, må du ringe til en rørlægger og fortælle ham, at bringe hans højtrykrenser.

Stoppet afløb Stoppet afløb - foto: husrad.com

Af Anders Hansen, 03.05.2010:

Hej, jeg har et problem med mit afløb. Vi er kommet til at hælde gulvvask i vores afløb og nu er det kun koldt vand der ordentlig kan trække med varmt vand stopper det med det samme. Er der tilfældigvis nogle der har nogle gode råd?

Din kommentar om stoppet afløb

Har du erfaringer med stoppet afløb, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke