Husråd header

Ondt i halsen

Ondt i halsen opstår fra tid til anden. Det opstår normalt sammen med forkølelse eller andre infektioner. Hvis du får feber af ondt i halsen, er mulighederne tilstede for at det er halsbetændelse, men det kan også være uden feber. Hoste i forbindelse med ondt i halsen kan indikere en begyndende forkølelse.

Ondt i halsen kan gøre slimhinderne i munden og halsen ømme og røde. Man kan også svulme op, og at det er ondt når du skal synke. Det er ofte bakterier eller virus, der forårsager det, og det kan være ondt i lang tid. Særlig kan tiden virke lang for babyer eller børn. Din krop kan normalt komme af med det selv, men der er flere tips og husråd om hvordan man kan hjælpe den.

Husråd mod ondt i halsen

Ondt i halsen Noget koldt mod ondt i halsen - foto: husrad.com

Af AN, 19.10.2009:

Vask fødderne i mosevand, før du går til ro om aftenen.

Af Christina, 30.12.2009:

Kold cola med en masse brus hjælper og lindrer. Det samme gør koæd snaps, ved at skylle/gurgle halsen. Det bedøver nemlig mandlerne i et stykke tid.

Af Anna, 17.01.2010:

Kamille the med honning uden mælk.

Af Farid, 04.03.2010:

Kamille Urte te med honning, og varm vand med bagepulver ved at gurgle og skylle halsen med.

Af jean, 08.04.2010:

Ja undskyld, men hvad er mosevand?

Af FB, 12.04.2010:

Brug damp fra varmt vand på halsen.

Af Fariba, 14.04.2010:

Saltvand ( vand + salt) skylle halsen et par gange med saltvand og spyt ud. Gentage det et par gange i løbet af en dag så skal det nok gå. Eller Varm mælk + mandler stykker + honning, drik det varmt.

Af chall, 14.04.2010:

Mosevand er vel vand fra en mose?

Af Tailfeather, 22.05.2010:

Strepsils cool har hjulpet mig meget. De køler, hvilket hjælper på hævelsen, og dulmer smerten så den kan holdes ud indtil den er redet af. Man tager en, og når man begynder at få ondt igen tager man en til - det tager kegler!

Af Lållå, 15.07.2010:

Hold fødderne varme og drik en masse vand. Kom en citron i da det er godt at rense ud i kroppen når man er syg. Det hjælper os at gå en tur og luft meget ud i det rum du er i så du for bakterierne ud.

Af Kiramik, 18.08.2010:

Drik ingefær te med citron og honning i spandevis.

Af Lise, 10.09.2010:

2 fed hvidløg presset i 3 spsk honning. Ulækkert, men effektivt.

Af Kicki, 01.10.2010:

Kog vand og hæl det i en skål, tilsæt så godt med rom eller wiskey og pres en citron i også. Sæt dig så med ansigtet lige over skålen, og placer et viskestykke over baghovedet, så dampene fra vandet er lukket inde om dit ansigt. Bliv siddende og indånd dampene både gennem næse og mund. Det renser slim og snot ud og letter på ondt i halsen.

Af Deva, 21.10.2010:

Bland 2 dele flydende honning med 1 del gurkemeje og spis så en teskefuld en gang i timen. Sov med et lettere stramt tørklæde om natten, sørg for at holde dig varm, og skift gerne mellem at drikke te eller varm mælk med honning, og isvand.

Af -, 23.10.2010:

Jeg har også haft fantastisk erfaring med ingefær - også tabletterne. Men det er som om at jeg er blevet immun. Har andre prøvet dette - og har I fundet et alternativ?

Af Club, 27.10.2010:

Sodavand hjælper på den måde at det renser halsen og munden for slim, hvilket virkelig kan være befriende. Men brug danskvand, for sodavand fyldt med sukker er klistret i sig selv.

Der findes mange råd om at drikke varmt når man har ondt i halsen og ingen tvivl om det kan virke lindrende, men drik kun en masse varmt, hvis din infektion skyldes en virus. Er det en bakterie der har gjort dig syg, så gør du det kun værre ved at drikke varmt.

Jeg plejer at bruge den her tommelfinger regel: er alle symptomerne på infuelza til stede, så drik en masse varmt. Er mit eneste og største symptom at jeg har ondt i halsen, så drik koldt og spis eventuel mucoanging eller strebsil.

Af JSK, 03.11.2010:

Har erfaring med at intet virker helbredende kun lindrende. Meget er også psykisk.

Af Svea, 11.11.2010:

Urtepensil gør en forskel efter ca. 3-dages tid med div. luftvejsproblemer og er super godt til at styrke imunforsvaret og forebygger mod fremtidige luftvejsproblemer.

Af Fifi, 03.12.2010:

Virker hvergang: Mørkt rom med citron saft og lidt kogende vand, drik et glas om morgenen og og om aftenen inden sengetid. Ingefær- citronthe gør også underværker.

Af Omar, 04.01.2011:

Er der nogle der kan give mig nogle råd til hvis man har ondt i halsen for det er ligesom om der noget i vejen nede i min hals. Når jeg synker spyt gør det rimlig meget ond men er der nogen der kan give nogle gode råd til mig hvad jeg skal drikke eller sådan noget?

Af ida, 12.01.2011:

Vanilje is, er dejlig lindrende. Ellers bare at holde sig varm, og drik varm mælk med honning.

Af Rasmussen, 20.01.2011:

Varm mælk med honning og presset hvidløg, en masse kogt vand med frisk citron og under varm dyne med halserklæde på.

Af Hals-av, 25.01.2011:

Iskold kakaomælk. Sidder med halsbetændelse nu, men iskold kakao er det eneste, der tager smerten i halsen.

Af Rikke, 09.02.2011:

Har ondt i halsen - kun ondt i halsen, ikke feber eller dum i kroppen. Forsøger med medicin, men lige lidt hjælper det. Tror jeg afprøver noget isende koldt.

Af Mille, 11.02.2011:

Drik en masse varme drikke. Min favorit til når jeg har ondt i halsen er varm mælk med honnig. Nu er jeg lidt af en sukkergris så en masse honning helst. Lav noget varmt vand med noget kamille the i en skål og sæt dit hoved ind for, så dampene kommer op i ansigtet. Det er virkelig noget der kan sparke røven løs.

Af Coolasious, 21.02.2011:

Har ligget halv syg ca. 4 uger med og det eneste der hjalp var faktisk at spise 3 fed hvidløg så var jeg frisk i løbet af 2 dage.

Af Jensen, 26.02.2011:

Jeg har nu været syg i en uges tid med feber og snot i lange baner, men nu er feberen væk igen. I stedet har jeg så fået rigtig ondt i halsen. Jeg kan ikke holde ud at snakke og det gør ondt når jeg hoster og synker. Mange af jer kommer med råd om rom, men jeg er ikke så meget for rom. Jeg har prøvet at sniffe pebermynte olie i kogende vand, men det er ikke så effiktivt som jeg havde håbet. Nogen der har en god idé til hvad der kunne hjælpe mig?

Af Tarja, 08.03.2011:

Læg et tern chokolade så langt tilbage på tungen som muligt, og lad det smelte. Det bedøver i noget tid.

Af Bente, 11.03.2011:

Varm hyldebærsaft gerne med citron i det virker

Af Lina, 17.03.2011:

Man kan også brug sesam olie det lindre meget i halsen og hjælper på hoste.

Af HC, 26.03.2011:

Jeg sidder med den her sindssyge smerte i halsen ligenu. Jeg er snottet, men det kommer ikke ud af næsen, men ned i min hals, så nu er mine mandler bare hævet helt vildt. Jeg kan ikke snakke uden at det gør ondt og når jeg synker bliver alt næsten blokeret af mine hævet mandler. Jeg har læst meget omkring hvidløg og tror jeg vil prøve det. Har drukket te og vil prøve mig frem med varmt mælk og honning, ikke noget jeg kan lide, men jeg gør alt for at blive rask. Hvis det er, har I så flere råd?

Af Iskold, 01.04.2011:

Honning i mælk, noget varmt om halsen og tage noget kogende vand i en balje/skål, læg et viskestykker over hovedet så luften ikke kommer ud. Indånd derefter den varme luft med mund og næse. Det hjælper virkelig.

Af Cya, 07.05.2011:

Prøv at drikke noget cola, Godt med brus. Og så spis nogle is, det hjælper rigtig godt. Det kan godt være, at det ikke er den fedeste blanding, men det hjælper ved mig.

Af Marie, 11.05.2011:

Var på skadestuen med meget ondt i halsen, og sej slim i spiserøret. Heg fik taget plodprøver. Hvor jeg fik svaret at jeg havde betændelse i skjoldbug kirtel. Jeg forstår dog ikke hvorfor jeg ikke blev sat i behandling med noget. Hvad er skjoldbug?

Af Mat, 14.05.2011:

Jeg synes det gør ondt at drikke sodavand fordi brusen nærmest stikker i halsen. Min mor har lige hentet en juice fra Joe & Juice med passionsfrugt, grapefrugt og æble. Det lindrede faktisk lidt. Udover det så er ingefær godt. Mn veninde plejer også at anbefale en teske honning om dagen, hvis man har ondt i halsen. Dette har jeg dog ikke selv prøvet endnu.

Af Sofie, 19.05.2011:

På med sokkerne og drik kogende vand med masser af ingefær og citron. Spis hele hvidløg og drik vand med citron. God udrensningsproces.

Af Sofie, 19.05.2011:

For af lindre smerten i halsen , tag en spsk oliven olie. Det virker klamt, men det er helt vildt så meget det hjælper for at det ikke gør ondt mere.

Af Den syge!, 20.05.2011:

Jeg har været syg i tre dage nu og jeg har drukket citron med salt, kamille te, og jeg har sovet med masser af tøj på, så jeg har været rigtig, rigtig varm om natten på det sidste. Men jeg syntes ikke det virker. Jeg skal til at prøve mælk med honning og jeg håber at det hjælper.

Af Malte, 21.05.2011:

Jeg sidder og har ondt i halsen og så drikker jeg lidt te med honning har ikke ondt mere i et stykke tid og så kommer det igen. I kan prøve at tage halstørklæde på det kan godt hjælpe, men ret varmt om sommeren. Jeg har ondt i halsen er snåttet hoster. Og når jeg synker gør det ondt. Og når jeg hoster gør det 3x så ondt.

Af Asse, 22.05.2011:

Hvis du har ondt i halsen, er det jeg pleger at gøre at varme hele huset op så det er dejligt varmt, have lange bukser på som er behalige og drikke meget te (8-10 kopper) især kamille te. Så spiser jeg yougurt som er lest at sluge end knækbrød. Og så bare slap at til du bliver rask, hvis det fosætter så tag e.v.t til lægen og få det undersøgt, så kan det være du skal have medicin for det. Min veninde er læge og hun siger det er en god måde at blive rak på, og det hjælper mig syntes jeg.

Af Eva, 27.05.2011:

Ondt i halsen kan også være blister. Læs gode råd under blister.

Af H.A, 28.05.2011:

Drik masser af te. Jeg syntes ikke, det hjælper med at tage piller. Jeg er mere til de narturlige midler. Det hjælper meget, hvis du spiser noget stærkt fx. nudler/yum yum eller suppe.

Af Sofie, 11.06.2011:

Det der lindre bedst er at spise eller drikke noget med jævne mellemrum gennem hele dagen. Ondt i halsen gør jo aller mest ondt om morgenen og aftenen, fordi man ikke har haft noget ned gennem spiserøret i lang tid. God bedring!

Af Smilla, 28.06.2011:

Hej jeg har ondt i halsen, sådan at jeg er hæs når jeg snakker og har det som om at jeg skal hoste og det gør ondt hvis jeg synker. Jeg skal på lejer imorgen og den har været ret dyr. Så jeg har brug for et godt råd til at komme af med min smerte og hæs hed i en fart.

Af Martin, 03.07.2011:

En sikker vinder er varmt vand tilsat salt og chili. Saltvandet får det inficerede trukket frem, og chilien slår det ihjel. Virker hver gang, smager dog ikke så godt.

Af Olivia, 08.07.2011:

Jeg har virelig brug for nogen gode råd om hvad jeg skal gøre. Jeg har så ondt i halsen og jeg SKAL blive frisk inden 5 dage. Jeg har nu haft ondt i halsen i 3 dage og drikker te hele tiden, har varmt tøj på, men intet virker. Nogen gode råd?

Af John, 12.07.2011:

Brug stærk lakrids. Det er en vinder.

Af Jakob, 14.07.2011:

Jeg får det alt for ofte. Det der virker bedst for mig, det er pamol. Maksimum antal hver gang man tager dem, og så ofte som det nu forestår, at man må tage dem i vejledningen. Det virker på den måde, at jeg kan holde det ud. Som det er blevet nævnt tidligere, er det meget psykisk, da man konstant tænker på det, fordi det er så ubehageligt, og det kan pamol gå ind og hjælpe på.

Det er min erfaring, at kroppen selv skal have lov til at bekæmpe irritationen, så det eneste man kan gøre, det er at lindre smerten. Pamol gør det desuden udholdeligt at spise, og det er vigtigt at spise selvom man har ondt i halsen. Prøv eventuelt suppe med nogle udkogte grøntsager, da C-vitamin er en god ting.

Til slut vil jeg give nogle gode råd videre fra egne erfaringer. De gange det opstår, at jeg får denne vanvittige irritation i halsen kan jeg gå tilbage til dagen før, og jeg må konstatere, at jeg hver eneste gang dagen før har spist meget krydret mad. Det kan man jo lige overveje.

Af maria, 15.07.2011:

Imod ondt i halsen og forkøelse -varmt mælk med hvidløj køges derfter drikkes. Det hjælper.

Af Pernille, 22.07.2011:

Jeg har feber og ufattelig ondt i halsen. Lægen siger der ingen stafylokokker er i min hals, så jeg skal ikke have pencilin, i stedet har jeg drukket en masse varmt (te med honning, varm kakao osv), men nu hvor jeg har feber er det vigtigt at jeg ikke har det for varmt, da det jo for mig til at dehydrere og tabe endnu mere væske. Når man også har feber skal man drikke en halv liter mere væske i døgnet end man plejer - pr. grad celsius man stiger. Så foruden det varme sørger jeg for at drikke en masse væske, specielt postevand, ved normal temperatur. Inden jeg går i seng tager jeg to panodiler, og drikker 20 ml, hostesaft. - hvilket gør jeg egentlig får en rimelig god søvn. Jeg kan mærke at jeg er ved at blive frisk, og dette er kun efter 3 dage. Alt dette er min læges råd. God bedring til dem der læser dette.

Af Trine, 15.08.2011:

Der er nogle mælketabletter der hedder Gå væk imorgen. De virker hvis man bare tagen en når man får ondt i halsen så går det væk til dagen efter. Det virker for mig.

Af Fiflingen, 20.08.2011:

Sov til det er væk for jeg kan ikke tale så ondt gør det. Eller få fjernet dine mandler!

Af Lotte, 25.08.2011:

Spis et par fede hvidløg om dagen, det hjælper. Tyg grundigt igennem og synk langsomt, hvorefter det vil begynde at brænde i halsen. Det er vidunderligt hvad hvidløg gør.

Af maga942, 13.10.2011:

Det bedste mod ondt i halsen: vand+salt+2dråber jod. Skylles 3-4 gange om dagen, efter 2-3 dage er det over.

Af Kevin, 01.11.2011:

Jeg har nu haft ondt i min hals i 3 dage. Det gør mega ondt når jeg synker alt. Er der nogen der evt kan hjælpe mig lidt.

Af linda, 06.11.2011:

Flødeis kan lindre mere end man tror.

Af salievski sevgul, 22.11.2011:

Drik en masse te med honning.

Af sus, 10.01.2012:

Har været syg i 3 uger med bl.a. ondt i halsen. Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men jeg har hørt at man kan lindre det ved at drikke varmt vand.

Af Laurine, 11.01.2012:

Ingefær, økologisk citron en stang kanel og to fed hvidløg tilsættes en liter kogt vand. Drik dette og fyld på den samme blanding op til tre gange. Mixturen lugter og smager stram effektiv, alle andre flygter, men det virker. Det må da være et bedre råd end den at drikke mosevand.

Af Mille, 29.07.2012:

Smør Voltaren ( købes i håndkøb ) på halsen og pak halsen ind i et tørklæde. Det tager de værste skærende smerter i løbet af ca. 12 timer. Hvis du ligger inde med Tiger Balm Medicated plaster-RD ( handles primært i Asien ) er dette guld værd at sætte på halsen og det vil blive bedøvet inden for ca. 1 time.pga. varmen. Ellers vil Tiger Balsam kunne gøre det ud for ca. det samme. Dette er værd at prøve når halsen gør så ondt at man ikke længere kan sluge en pille uden at tårerne finder vej.

Af Julie, 09.04.2013:

Jeg har haft rigtig ondt i halsen i et par dage så læste jeg her inde at hvidløg og cola var godt. Det hjalp rigtig godt, selv om at det ikke er den fedeste blanding. Så drik et glas cola og spis 1-2 hvidløg 2 gange dagligt, så går det hurtig væk. Det hjalp på mig.

Af Julie, 06.05.2013:

Varmt vand, med appelsinsaft, citron og honning. Når du har blandet det hele sammen i et krus, skal du indånde det både med næse og mund. Derefter drikkes det. Lyder klamt med det virker.

Af Kokken, 08.05.2013:

Min mor lavede i tidernes morgen en drik jeg er på lige nu og det virker. 2 kopper vand koges med 1 håndfuld frisk persille, når det har kogt et par min, tages det af varmen, og 3 fede hvidløg, saft fra 2 citron, samt 2 spsk honning i, lad det trække i 5 min, sigtes og drikkes lunt.

Af Diana, 25.05.2013:

Tak for gode råd alle sammen.

Af Luggie, 09.07.2013:

Jeg har mega ondt i halsen. Er træt men kan ikke sove. Gør ondt når jeg synker eller drikker. Er der noget med kan spise for ondt i halsen andet end is og hvidløg?

Af Janie, 24.08.2013:

Har I nogle gode råd til ondt i halsen ved hoste? Jeg kan både spise og drikke uden at mærke noget, men når jeg hoster, føles det som om det er et åben sår.

Af Magi, 19.09.2013:

Det hjælper at sove med en stor dyne, men du skal også huske at lufte ud i dit værelse.

Din kommentar om ondt i halsen

Har du erfaringer med ondt i halsen, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke