Husråd header

Neglesvamp

Neglesvamp inficerer, som ordet siger, neglene. Dette kan bevirke, at neglene vokser sig tykke og at de bliver vanskelig at klippe. Flere symptomer kan være at neglene blive misfarvet og ikke ligefrem attraktive at se på. Neglesvamp får man som oftest på neglene på tæerne, men det kan også forekomme på fingre.

Svamp der inficerer neglene er en form for svamp som hedder Trichophyton rubrum. Neglesvamp smitter ofte over på flere tæer, men det er også muligt, at bare en af dem bliver inficeret. Storetåen er den tå der neglesvamp oftest opdages tidligst.

Husråd mod neglesvamp

Et husråd, der er kommet i mod neglesvamp er følgende: Svamp kan ikke lide surt miljø. Derfor kan du lave et fodbad til dine tæer med eddike vand hver aften som behandling. Gentag fodbadet hver aften indtil du er sluppet af med neglesvamp.

Et andet husråd mod neglesvamp er at påsmøre Atamon med en vatpind en gang om morgenen og en gang om aftenen. Men der er risiko for allergi overfor Atamon hvis man bruger det over længere tid. Der findes også medicin der fås i håndkøb mod svamp.

Neglesvamp Neglesvamp - foto: husrad.com

Af sp, 09.12.2009:

Hvad skal doseringen være?

Af Anja, 09.12.2009:

Jeg tror det vigtigste er at gøre vandet surt. Så et par spiseskefulde eddike til omkring 5 liter vil være tilstrækkeligt, vil jeg sige.

Af Deda, 07.12.2010:

Jeg er ved at få negle savmpen væk! Efter en uge med Spilantes (10 dråber) fra A. Vogel og Echinaforce (20 dråber) begge indvortes, og af samme mærke, 3 gange dagligt. Spilantes skal også smøres under neglen. Efter første uge, kan jeg næsten ikke se det mere. Der er kunn en lille rest tilbage. Det er utroligt, for jeg har prøvet alt i to år.

Af mej, 31.01.2011:

Er der virkelig noget der hjælper? Det der Spilantes kan jeg ikke finde, kun noget der hedder spilanthes og vist er til problemer i munden - er det det?

Af mureren, 17.04.2011:

Spilantes købes i forskellige helsekostforretninger. Men har efterhånden prøvet meget for at bekæmpe min neglesvamp også spilantes, men uden held. Undrer mig meget over at man kan se resultat efter 7 til 14 dage når jeg har prøvet i over en måned med netop spilantes, og echinaforce uden resultat.Så håber virkelig at der snart dukker et produkt op så jeg kan få bekæmpet min neglesvamp.

Af Myggemor, 22.06.2011:

Billigt og godt mod neglesvamp: Fodsalve fra Netto - blandet sammen med en masse flydende atamon til en lind blanding. Let at smøre op under neglene med en finger og let at opbevare i en plastboks med låg. Det har hjulpet mig helt enormt .

Af rado, 13.01.2012:

Havde selv neglesvamp på storetåen i 2 år. Havde læst at fodbade og indsmøring i Atamon kunne hjælpe, og prøvede så Atamon i nogen tid, men det hjalp ikke. Så begyndte jeg tilfældigvis at lave noget hvor mine fødder ofte var våde i længere tid, 1-3 timer 1-3 gange om ugen. Opdagede så pludselig en dag at min negl var helt frisk og ny igen.

Det må være vandet der har gjort det for jeg har ikke foretaget mig andet for at slippe af med svampen. Det er nu et halvt år siden og den er stadig fin. Skal lige tilføje at lige før jeg begyndte med at få våde fødder havde jeg skåret/slebet så meget af det døde af neglen væk som jeg kunne. Da den til sidst var blevet meget tyk og svampet. Ved ikke om det har spillet en rolle.

Af Janne, 25.07.2012:

Jeg ved ikke om det er neglesvamp jeg har på to af de små tæer, men de løsner sig jo også og sidder faktisk kun fast inde ved den øverste kant. Har andre kendskab til lignende?

Af Ib, 29.08.2013:

Jeg har haft neglesvamp i hele lilletåneglen i flere år. Jeg begyndte så at bade den i eddikevand ca 20 minutter hver aften i nogle uger. Nu er neglen pæn og hvid. Jeg brugte ren eddike - ved ikke om det er nødvendigt og ved heller ikke om det er sundt for huden, men det virkede.

Af Haj, 30.08.2013:

Til lb: hvilket blandingsforhold?

Din kommentar om neglesvamp

Har du erfaringer med neglesvamp, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke