Husråd header

Næseblod

Næseblod kan komme uden grund. Det kan komme om natten, eller dagen, og det kan være et symptom på noget andet, eller bare være uforklarlig. Både voksne og børn, ja, selv en baby kan begynde at bløde næseblod. Både stress og hvis du er gravid, kan forårsage det.

For dem, der bløder meget næseblod, er det vigtigt at spise meget jern. Dette materiale er med til at opbygge røde blodlegemer, således at blodets evne til at transportere ilt stiger til det normale niveau. Fisk, kød, grove kornprodukter og fjerkræ er mad med højt jernindhold og er gode måder at få i sig jern på.

Stop næseblod

Næseblod kan stoppes med en enkelt lille greb. Tag en kold klud og læg den i nakken. Dette vil få blod til næsen at stoppe næsten øjeblikkeligt. En af grundene til dette, siges at være, at kroppen vil forsøge at få blodet til det kolde sted, således at trykket i næsen er mindre.

Et andet husråd for at stoppe næseblod er at rive sig hårdt i håret. Tag tak i håret lige bag hvert øre eller pandelokken og riv hårdt et par gange. Har du flere gode råd til at stoppe næseblod?

Næseblod Næseblod - foto: husrad.com

Af Mor til 3, 10.09.2009:

At spise isterninger eller en is de hjælper også.

Af Nicolai, 28.05.2010:

Enig. Spis isterninger som var det slik og sid i en sofa med hovedet tilbagelænet. Aldrig ligge ned, da det vil få blodtrykket i hovedet til at stige.

Af Mig, 16.06.2010:

Når jeg har næseblod, kan det slet ikke stoppe. Jeg har gjort alt med at spise både is, isterninger og alt hvad jeg ved man kan, men det stopper ikke. Hvad skal jeg gøre?

Af Henrik, 24.09.2010:

Jeg er enig i den med is men vil dog lige skrive en notits: Jeg har lige haft styrtblødninger fra næsen og efterfølgende indlagt på Kardiologisk Afdeling. En anden årsag til næseblod kan også skyldes forhøjet blodtryk som det nu er konstateret hos mig. Lige et svar til komentaren skrevet Af Mig den 16/6. Kontakt din læge og bed om undersøgelse hos Kardiolog. Min næseblødning var ret voldsom derfor blev det konstateret med mit blodtryk.

Af Næseblod freak, 24.01.2011:

Jeg havde haft to timers næseblod imorges. Det eneste jeg gjorde var at klemme på næsen og vente men blev bleg og fik klumper blod i halsen som jeg så skulle prøve at spytte up. Tror ikke det vil opleves.

Af Miq, 11.02.2011:

I kan også stoppe vat op i næsen.

Af Nina, 22.03.2011:

Pres en isterning (evt. i en pose/sok) på næseroden.

Af Mathias, 09.07.2011:

Pres siden af pegefingeren småhårdt op mod knoglen mellem næseborene, fasthold trykket i ca. 30 sek.

Af Andrés, 04.12.2011:

De fleste gange er det nok at presse det ene næsebord sammen. Hvis blødningen er kraftig, så det begynder at løbe baglæns ned i halsen, står jeg op over toilettet og lader blodet rende ned i det.

Af Mig, 09.02.2013:

Gammelt husråd fra 1945. Brugt på Besse, børn og børnebørn: Lig ned. Snif forsigtigt eddike fra en klud og det stopper efter ca. 5- max10 minutter.

Af 50% sygeplejerske, 17.07.2013:

Ved næseblod bør man IKKE læne hovedet bagover, da blodet kan løbe ned i svælget og ende i lungerne, hvor det absolut ikke hører til. Klem om næsen i 10 min uden at slippe (ved mindre blødninger kan mindre nogen gange være nok). Hvis blødningen ikke er stoppet efter de 10 min, så gentag trykket i 5 min ad gangen indtil den er stoppet. Dette kan med god effekt kombineres men noget koldt i ganen.

Man bør desuden undgå at ligge ned da blodstrømmen til hovedet stiger. Er blødningen ikke stoppet efter 30 min anbefales det at kontakte en læge. Man bør også kontakte en læge hvis blødningen starter lige efter man har stået på hovedet, hvis det bløder fra den bagerste del af næsen så det løber den gale vej - ned i halsen.

Af jakpe, 19.11.2013:

Har fået et råd fra en Falck mand som sagde at man skal trykke hårdt på begge sider af yderste del af lillefingeren i 2 minutter og så skulle næseblodet stoppe. Det er værd at prøve.

Din kommentar om næseblod

Har du erfaringer med næseblod, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke