Husråd header

Hikke

Hikke er kraftige sammentrækninger i mellemgulvet. Disse sammentrækninger er både ubevidste og ufrivillig. Man kan få hikke både som baby og voksen. For spædbørn eller en baby kan årsagen være, at fordøjelsessystemet ikke er rigtig indstillet endnu, og for en voksen kan årsagen være dårligt tygget mad. Men hvorfor vi har hikke er ikke det vigtigste.

Husråd mod hikke

Det som er vigtigt er at det er mulig at blive af med hikke. Her er det en del husråd til behandling mod hikke.

Hikke Hindbær mod hikke - foto: husrad.com

Af DB, 05.10.2009:

Jeg har fundet ud af, at hvis jeg har hikke, hjælper det at holde mig for næsten imens jeg drikker et glad vand. Det virker HVER gang :)

Af Hikser, 07.10.2009:

At drikke hjælper ikke noget. At holde vejret hjælper ikke noget - med mindre man holder vejret i 30 minutter - for selv fostre hikker og de hverken trækker vejret eller får for lidt væske.

De fleste holder op med at hikke efter blot få hik og andre fortsætter længe efter, men typisk følger man samme mønster hver gang.

Jeg selv hikker næsten altid kun når jeg får for stærkt krydret mad, men det stopper hurtigt af sig selv eller hvis jeg mindsker effekten af krydderiet ved at drikke. Meget kold sodavand kan også få mig til at hikke, og det stopper også relativt kort efter, når effekten af brus og kulde fortager sig.

Af CCK, 17.10.2009:

Drik en snaps eddike. Det virkede på mig efter flere dages hikke.

Af Lange Kim, 15.11.2009:

Dette råd mod hikke virker hvergang. Ta et glas vand tag en slurk uden at synke. Tæl til 30. Synk vandet. Dette gøres 3 gang. Din hikke er nu væk. Di kan ikke hikke mere. Læste dette råd for mane år siden, troede ikke på det, men tro mig, det virker hvergang.

Af Jørgen, 24.11.2009:

Få en person til at stå bagved dig og bed ham om at holde dig stramt for ørerne, mens du selv drikker et glas vand. Har prøvet det mange gange, og det virker hver gang.

Af Anonym, 16.12.2009:

Den med at trække i tungen, den virker altså! ;)

Af Anonym, 20.12.2009:

Forslag fra Jørgen d. 24.11.2009 passer. Det virker hver eneste gang.

Af Milla, 02.01.2010:

Bøj dig forover og drik et glas vand på hovedet, men lad være med at trække vejret med næsen imens. For så for du vand i næsen.

Af Maria, 14.01.2010:

Jeg har prøvet dem alle, undtagen den med syltetøjet, og de virker altså ikke? Det er jo fup.

Af Anne-Sofie, 28.01.2010:

Tænk på en hvid hest. Det virker :)

Af Yrsa, 12.02.2010:

Jeg har hikke, op til flere gange om dagen. Jeg plejer at holde vejret, eller drikke vand på hovedet (pas på det ikke kommer ud af næsen). Men den bedste af alle er at kontrollere din vejrtrækning. Dvs. Tænk hele tiden på din vejrtrækning.

Af Anonym, 16.02.2010:

Spis en citron. Du tricker hjernen. Den tror der kommer noget surt også bliver den snydt. Det er ingen hokuspokus. Det er ren fysik, har prøvet 100 gange.

Af AN, 20.02.2010:

Dette trick virker hvis du vil hjælpe en anden af med hikke og det virker kun hvis du kan virke troværdig: fortæl at du har hørt en historie om personen eller at der går rygter. Så bliver personen nervøs og fokuserer på noget andet end hikken. Men man skal føre den langt ud. Jeg har brugt med med succes en masse gange. Man kan fx sige: "ej, jeg har hørt en historie om dig nede i byen, men jeg er ikke sikker på jeg har lyst til at fortælle om det... tror du bliver sur/ked af det" og så spørger den anden hvad det er. Man skal blive ved med at holde ved ikke at fortælle det. Så kan man sige "at der går rygter som er ret slemme..." men man skal stadig holde ved ikke at fortælle det indtil man kan fornemme at personen ikke har hikket i noget tid. Så siger man "okay, så siger jeg det: jeg har hørt at jeg har fået din hikke til at stoppe" og med 99 % sikkerhed er hikken gået væk.

Af Esterpeterse, 07.03.2010:

For mig hjælper det hver gang at tage 3 store slurke vand.

Af Bo, 10.03.2010:

Jeg holder vejret og det hjælper mig. Tror det er individuelt.

Af Ole, 20.03.2010:

Jeg hikkede engang i mere end 1 døgn. Lægen gav mig en sovepille, og så hørte det op.

Af Julle, 01.04.2010:

Det med at drikke vand på hovedet - det virker altid. Men det er individuelt.

Af Rikke, 20.04.2010:

Min mormor fortalt mig engang jeg havde hikke, at jeg skulle spise en sukkerknald. Det hjalp. En hurtig og effektiv måde at slippe hurtigt af med hikken igen.

Af ester, 12.05.2010:

Eddike er det der hjælper hver gang.

Af Anne, 19.05.2010:

Det hjælper, når personen koncentrerer sig om noget andet. Hvis man forsøger disse råd og desperat tænker på, at man skal holde op med at hikke, så hjælper det ikke. Man skal koncentrere sig om noget, der afleder ens tanker - om det så er vand, forskrækkelse, syntetøj, at holde vejret osv. For mig hjælper det altid at tage en slurk vand, løfte og kigge under bunden af glasset, tage en slurk igen osv. 5-6 gange i træk.

Af tommy, 19.05.2010:

En kort sovetur (power nab), så er det væk. Og jeg kan ellers blive ved i timevis - med at hikke :)

Af Henrik, 24.05.2010:

Jeg går altid ud til vandhanen og drikker af den mens jeg holder mig for næsen. Man behøves ikke drikke en hel masse, det bare vigtigt man holder vejret og jeg stopper først når jeg føler jeg er ved at dø. Derefter hiver jeg efter vejret, slår en 2-3 bøvser og min hikke er væk, virker også altid for mig.

Af Abrakadabra, 26.05.2010:

Jeg har ofte hikke. At kontrollere vejrtrækningen og at holde vejret virker hver gang for mig. Når jeg holder vejret og mærker at hikket er på vej, spænder jeg mine mavemuskler for at holde hikket nede. Derefter ånder jeg langsomt ud. Trust me, det virker.

Af Milo, 01.06.2010:

Jeg har lidt af hikke siden jeg lå i min mors mave og igennem barndommen har jeg haft hikke næsten dagligt i op til en time. Jeg har prøvet divs. råd. Men nu efter jeg er blevet voksen, får jeg det sjældent og når jeg gør, plejer jeg at gå i køkkenet eller toilettet og drikke af vandhanden. Bittesmå slurke i 1-2 min. sådan så den muskel til at trække vejret er lukket så længe man kan og så kun hurtigt ny indånding inden man fortsætter. Så forsvinder min hikke, fordi man ikke kan kan hikke uden at trække luft ned i lungere og dette kan du ikke når klappen til lungerne er lukket som de gør når man drikker. Derfor virker det at drikke vand, hvad enten man gør det på hoved eller holder sig for ørene eller næsen. Bare du bliver ved at drikke uden stop (små tårer) så længe som mulig.

Af HenrikC, 02.06.2010:

Når jeg hikker, hikker jeg flere dage i træk, typisk 2-4 dage, med et hik hver 10-15 sekund. Det værste ved hikken er, at mavesyren bliver kastet op i spiserøret, og derved ætser det. Jeg drikker vand for at neutraliser syren, ellers hikker jeg bare til at det holder op af sig selv. Jeg har sådan en tur 1-2 gange om året. For det meste starter det med at jeg spiser for hurtigt.

Om natten får jeg ikke sovet igennem, fordi at jeg skal på toilettet, jeg drikker jo meget vand. Når jeg endelig sover ligger jeg på venstre side, der mærker jeg hikken mindst. Jeg vil hikke vidre.

Af Hikken, 12.07.2010:

Tag et glas vand (ikke for koldt) og tag et meget lille slurk og synk det så langsomt at du kan fornemme vandet glide lige så stille gennem halsen. Det gentages 3 gange og hikken er væk, men pas på med at synke for hurtig da det kan få hikken til at vende tilbage.

Af Mor Hulda, 05.08.2010:

Hold vejret og tænk på den, du sidst har kysset - sagde man, da jeg var teenager. Da jeg var barn, kurerede min tante ofte min hikke ved at love mig en belønning, hvis jeg kunne gøre det igen. Det kunne jeg aldrig.

Af Mariamarolle, 21.08.2010:

Det kræver en anden persons hjælp, men tro mig: Dette trick virker. Sikkert, fordi man skal så mange ting på en gang, at hjernen glemmer at fortælle mellemgulvet, at det er i gang med at trække sig sammen.

Få den anden person til at stikke fingrene i ørerne på dig/holde dig for ørerne. Hold dig selv for næsen. Tag en slurk vand i munden og drik den langsomt (synk ad flere omgange). Når vandet er væk, er hikken det også.

Af Hikser, 17.09.2010:

Haha, at få en til at holde sig få ørene mens man drikker vand virker. Vildt nok, Tak!

Af Lonse, 22.10.2010:

Jeg har tit og ofte hikke, det hjælper faktisk at snakke hurtigt. Jeg har prøvet denne selv opfundet metode og den virker for mig.

Af abr, 16.11.2010:

Fokusér på et eller andet og koncentrer dig om enten det eller bare stir blindt på et punkt. Giv det lige en chance. Det virker som regel og det gode er at det er et "redskab" du har med dig overalt.

Af Elsebeth, 08.12.2010:

Rør sukker i en lille kop eddikke. Det tager 15 sek. Så er det væk.

Af Razan, 06.01.2011:

Hold vejret mindst 1 min er helt klart en vinder.

Af Nicki, 08.01.2011:

Har lige taget en dyb indånding og pustet meget stille ud. 2 dages konstant hikke er nu forsvundet.

Af Hrbaun, 22.01.2011:

Mange siger at det virker med at blive holdt for ørene af din nærmeste, og drikke et glas vand samtidig. Jeg har oplevet det mange gang, og virker hver gang. Jeg tror der er forskel fra person til person.

Af Hej, 30.01.2011:

Her er et råd som virker hver gang man har hikke. Man tager en sukkerknald eller en spiseske med melis på hvis man ikke har det andet i huset. Så hælder man eddike på så sukker er helt vædet. Så tager du det ind i munden og smager på det. Føj det smager med du har ikke hikke mere. Skriv om jeg ikke har ret? Det er et meget gammel husråd.

Af Anonym, 01.02.2011:

Min hikke stoppede da jeg læste ovenstående tips.

Af Jaaa, 11.02.2011:

Haha, trak mig i tungen og det hjalp.

Af Stine, 16.02.2011:

Personligt hjalp ingen af disse råd mig. Derimod en god pose chips fil gjort en ende på hikkeriet.

Af Christopher, 25.02.2011:

Dyb indånding og langsomt pust ud. Det er en sikker vinder. Det hjælper med meget få indåndinger.

Af Nansemusen, 28.02.2011:

Når jeg har hikke, holder jeg vejret så længe jeg kan. Det virker altid. Men jeg har som regel hikke fem gange på en hikke-dag, underligt.

Af Kuren, 07.03.2011:

Det med at holde vejret virker perfekt MEN kun hvis man suger så meget luft ind man kan holde til, og derefter pakker ekstra meget luft ved at tage små gisp-agtige indåndinger. Lige som en fridykker der skal overpakke lungerne, så har mellemgulvet ingen plads, og krampen forsvinder. Det er den eneste metode jeg har fået til at virke. (bortset fra at kaste op, men det er ikke så rart endda)

Af Lommeregneren, 09.03.2011:

Jeg prøvede bare at tage en dyb indånding men heller ikke for stor og så bare holde den til jeg kan mærke at nu trykker det i maven fordi jeg mangler luft. Det gjorde jeg bare et par gange og nu er min hikke forsvundet.

Af Julie, 18.03.2011:

Hold vejret til du virkelig ikke kan holde det ud mere og føler du er lige ved at dejse om. Det virker på mig.

Af Tak !!!, 30.03.2011:

Her kommer noget somaltid virker: Træk været stille og roligt ud og ind i ti sekunder, sammetidig på at du glemmer alt om hikken og tænker på noget godt. Det virker altid for mig. Ellers skynder jeg mig at drikke 1 glas vand ingen jeg har hikket 3 gange.

Af Jesper, 03.04.2011:

Læs overstående og det forsvinder, gjorde det for mig.

Af Marie, 21.04.2011:

Indånd en masse luft, holde vejret, synk tre gang - hikke = væk.

Af Mads, 21.04.2011:

Hver eneste gang jeg har hikke får jeg altid min far eller en anden omring mig til at sige. KOM NU HIK NU.. DU FOR 100 kr. du sådan en svans du ingengang kan hikke eller noget. Vis de hikker skal i bare sige AJJ det var ikke højt nok.

Af Hvem Jørgen, 22.04.2011:

Det råd som "Kuren" har skrevet har virket for mig. Takker mange gange - hikke er noget af det værste.

Af Malene, 28.04.2011:

Jeg fandt denne side pga jeg ville af med min hikke og startede fra en ende af. Jeg behøvede kun at prøve den første. Det virkede underligt nok at spise syltetøj.

Af Hikke, nej tak., 13.05.2011:

Drik et glas vand fra den forkerte side af glasset virker rigtig godt. Det har en god effekt, når hoved er ned af, samtidig med at maven trykkes sammen.

Af Anonym, 29.05.2011:

At tænke på noget andet hjælper supergodt. Jeg nævnte for en bekendt, at jeg havde fået hikke. Kort tid efter spurgte hun mig, om jeg kunne huske, hvad det var hun tidligere havde sagt til mig, at jeg skulle huske. Jeg kunne simpelthen ikke komme i tanke om det, og da jeg gav op sagde hun: Din hikke er væk. Det var altså meget effektivt, at lede tankerne hen på noget andet.

Af Claus, 21.06.2011:

Mit stensikre råd: kast op. Når du er færdig, er din hikke helt sikkert væk.

Af Helga Fawntanilla, 02.08.2011:

Havde en slem hikken der bare ikke ville forlade mig. Så jeg tænkte jeg ville gå ind og google det og finde nogle råd om hvordan man får det til at stoppe. Og nu har jeg fundet den bedste kur for mig. Jeg læste næsten alle kommentarerne igennem og forestillede mig mens jeg læste, at jeg gjorde de ting. Og så lige pludselig, var den væk.

Af Hikkefyr, 02.08.2011:

Den med at tænke på en hvid hest virker.

Af lullepigen, 04.08.2011:

Det hjælper for mig: Drik et glas vand gennem et sugrør mens du holder dig for ørerne. Lyder måske underligt, men det hjælper.

Af Helle, 04.08.2011:

Spis lidt lys flødechokolade uden nødder eller lign. og hikke forsvinder hurtigt. Har også anbefalet dette råd til mange, og hikken er også forsvundet hos dem.

Af WAUW, 08.08.2011:

Det hjælper hvis man tager en stor tår vand, og sluger den i små omgange.

Af Hahah, 25.08.2011:

Jeg havde hikke og lige som nogle andre er min hikke nu også væk efter at have læst alle jeres tips. Jeg er ryger og i nogle perioder begynder jeg at hikke hver gang jeg tænder en smøg og det stopper umiddelbart efter jeg har slukket den. Det begynder igen når jeg ryger igen. Meget underligt.

Af Cathrine, 26.08.2011:

Jeg tog nogle dybe indåndinger, og nu er hikken væk. Har rendt rundt med hikke siden klokken 10:38 i morges, og klokken er nu 15:42, så det var også på tide, at jeg slap af med den. Jeg får som regel hikke, når jeg spiser en gulerod.

Af jane, 01.09.2011:

Ånd ud, så du tømmer lungerne helt. Hold vejret lige så længe du kan. Også selvom der skulle komme et lille hik.

Af Morten, 03.09.2011:

Jeg lærte et trick som virker for mig, af en random dude i byen i går. Træk vejret dybt så dybt at der ikke kan være mere luft i lungerne og så træk lidt mere luft ind, der kan altid være lidt mere, så bare bliv ved mig at trække så meget ind du kan, mens du skyder bryster så langt frem du kan. bliv ved med det lidt tid, så går hikken væk. Bedste hikke råd jeg nogensinde har fået, og jeg har det med at hikke meget. 14 timer i træk er det længste streak jeg har haft.

Af Kathleen, 18.09.2011:

Jeg har tit hikke og for mig hjælper det at kurkle munden i pebermynte olie. Tro mig, det virker.

Af Mille, 08.10.2011:

Har lige kureret min hikke med de 3 slurke vand - virkede i 1. forsøg! Mit næste træk havde nok været at afprøve tanken om den hvide hest - med prins på ryggen.

Af Anja, 16.11.2011:

Jeg har lige haft hikke. Jeg plejer at drikke cola. Det virker på mig.

Af caroline, 22.11.2011:

De hjælper at grine. Få for eksempel dine forældre/ børn til at kilde dig, det virker i hvert fald på mig og mange andre.

Af Andreas, 24.11.2011:

Nogle gange hjælper det også at danse. Det hjælper i hvert fald for mig. Måske har det noget at gøre med vibrationerne?

Af Malle, 24.11.2011:

Intet og absolut intet hjælper på min hikke. Jeg har det sjældent, men når jeg så har det, kan det vare i flere timer ad gangen.

Af Nille, 29.11.2011:

Tag en dyb indånding, pust langsomt ud. Virker dette ikke, prøv igen. Det hjælper altså at holde fokus på vejrtrækningen.

Af Heidi, 27.12.2011:

Tag en spiseske sukker og skyld efter med et glas vand. Min kæreste bliver lige overrasket hver gang.

Af Jørgen, 29.07.2012:

Rådet mod hikke er enkelt: Stik fingereren i halsen, ligesom de unge bulamipiger gør, underligt er det, at dette råd aldrig har været på banen. Jeg fandt ud af det i 1950 efter en druktur. Jeg er sikker på det virker. Jeg vil gerne høre om det også hjælper andre end mig.

Af KK, 02.08.2012:

Jeg hr nu hikket i 3 dage.

Af James, 08.06.2013:

Bedste Hikke husråd her: Press luften væk ud af kroppen ved at spise eller drikke noget. Forebyg hikke ved at spise regelmæssigt.

Af Annette, 14.07.2013:

Mod Hikke. Få en til at lukke af for din hørelse (ved at trykke en finger imod hver øregang) drik et glas vand langsomt, og din hikke er væk bagefter.

Af ck, 26.08.2015:

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder dig for øjnene. Det virker på mig.

Din kommentar om hikke

Har du erfaringer med hikke, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke