Husråd header

Helvedesild

Helvedesild er forårsaget af et virus kaldet herpes zoster. Det er det samme virus som forårsager skoldkopper. Har man vært smittet af skoldkopper kan det genopstå som helvedesild.

Symptomer på helvedesild kan være brændende smerte på huden og smertefulde udslæt og blærer. Man kan få det på brystet eller ryggen, men nogle gange i ansigtet, på arme og ben, ja selv i munden. Helvedesild kan forekomme både hos voksne og børn.

Videnskabsfolk ved ikke, hvorfor skoldkopper fører til helvedesild hos nogle personer. Både stress, og et svagt immunsystem menes at være nogle årsager.

Husråd mod helvedesild

Helvedesild Honning mod helvedesild - foto: husrad.com

Af Christina, 28.01.2010:

Jeg har helvedes ild lige nu, og det kan forstyrre nattesøvnen. Hvad jeg gjorde var at tage et håndklæde og gøre det vådt med koldt vand og viklede rundt om armen. Det lindrer smerten og gør at du kan koncentrere dig om at falde i søvn eller hvad du nu ikke vil forstyrres i. Jeg håber rådet kan bruges.

Af Høne, 18.05.2010:

Jeg har helveds ild på halsen og stærke smerter op i den ene halvdel af ansigtet - bange for at der kommer udslet der er også.

Af Jette, 07.06.2010:

Jeg har eftersmerter til helvedesild på 3. år og tager medicin, som tager ca. ½ af smerter. Jeg har hørt, at det aldig går væk. Hvem ved noget andet.

Af Ild, 19.06.2010:

Jeg fik helvedesild i Nov,09. gik med det i ca 2 mdr inden det blev medicineret, blev indlagt med det fik piller for smerterne. Men de var meget sløvende de piller. Har stadig frygtelige smerter /svedeture, er begyndt til akkupunktur noget skal der gøres dette er et helvede, og det blir værre ved stress osv. Det immumforsvaret der er helt i bund da jeg har salmonella kronisk på 5 år,

Af jeg, 26.06.2010:

Min far har haft helvedesild for nogen år siden, han har også eftersmerter. Han har fået akkupunktur i kina, nu er alle eftersmerterer væk.

Af Lillian, 29.06.2010:

Jeg har nu haft helvedsildi 14 dage. Jeg har det fra midten af ryggen og om til midt på maven, så jeg kan ikke tåle at at have ryggen mod noget. Jeg har fået medicin men kunne ikke tåle dem.

Af Leif, 05.07.2010:

Jeg fik Helvedesild i efteråret 1997 - fra midt på maven, rundt til venstre, om midtvejs på ryggen. Havde mange smerter pga nerverne, det føltes som om, at jeg havde en alt for stram livrem på. Fik medicin et par dage efter udbruddet, som langsomt fik bugt med det. Masser af væskende blærer og kraftig kløe, som jeg stadig i 2010 - ca 12 år efter - skal klø mig mange om dagen for. Jeg tror, at Helvedesild kan udarte sig på mange forskellige måder, men det er vigtigt, at man får den rigtige medicin ret hurtigt efter udbruddet.

Af Elly, 06.09.2010:

Jeg fik helvedesild i venstre side af hovedet for godt 6 uger siden. Det gav lammelse i ansigtet, hvorfor jeg blev indlagt. Jeg har stadig smerter og kløe, og må tage smertestillende. Da det blev konstateret, fik jeg medicin, da det var indenfor 72 timer, men jeg kan ikke vurdere om de hjalp, for jeg synes det var slemt, og stadig er det, men jeg håber jeg snart bliver helt smertefri, og ikke skal lide under det i flere måneder/år.

Af Ild, 07.09.2010:

Ja desværre blev jeg først behandlet efter 1 mdr da jeg ikke kom til lægen da vi troede det var min salmonella der er kronisk. Jeg fik det i august så nu det et år får meget stærke piller nu hver 6 time og har været indlagt har stadig udslet på ryggen og frygtelig kløe. Har fået blære i ganen men tror det forkølelse. Man er snart træt af at gå til lægen hele tiden. Min alder er 53 år, så der er ikke nogen alder på det. Min læge mener jeg er så svag at det kan blive kronisk nu.

Af msln, 07.09.2010:

Jeg havde helvedesild for 15 år siden som 38. årig. Det dækkede venstre side af kroppen og stod på et par uger. Den udløsende faktor var givetvis mangel på nattesøvn, fysisk anstrengelse og stress på det tidspunkt. Altsammen noget jeg siden har garderet mig imod - og det har virket. Jeg har ikke haft det siden - men det skulle såmænd ikke overraske mig, om det kom igen i en højere alder, når den fysiske robusthed er for aftagende.

Af connie, 16.09.2010:

Den 25.3.2010 fik jeg en pludselig lammelse af hagen som varede ½ minut. Et par dage efter fik jeg en brændende smerte på bagsiden af halsen og efter endnu et par dage fik jeg udslæt af helvedesild fra halsen rundt om skulderen og ned til brystet. Udslættet var væk efter 14 dage, men i midten af juni blev jeg følelsesløs på hagen og spidsen af tungen og besvær med at synke. Jeg taler nu som om jeg er fuld fordi jeg ikke kan bevæge læberne ordentligt. Er der nogen der har været ude for noget lignende? Nogle dage er det værre end andre dage. Nogle gode råd efterlyses.

Af Dortea, 05.10.2010:

Jeg har også fået helvedes ild. Jeg har gået for længe, 14 dage inden jeg gik til læge.

Af Mette, 18.10.2010:

Jeg fik idag kontstateret Helvedsild. Det sidder på højre side af ryggen og lidt udslæt på højre side af maven, det klør, og brænder. Hjælp med nogle gode råd, jeg er meget sart og har lyst til at græde over det klør og svier så meget.

Ps. jeg er sygemeldt fra onsdag pga det, har i andre været sygemeldt under jeres forløb med Helvedsild, for min chef virkede lidt som om jeg var dum at høre på?

Af Christina, 21.10.2010:

Jeg fik helvedsild i 97 da jeg var 9 år gammel. Kan ikk husk smerten men kan husk det gjorde ondt dengang. Jeg fik medicin og har ingen problemer med det nu. Håber det bedste for jer alle.

Af Rita, 25.10.2010:

Jeg har helvedesild nu på 14 dag i venstre lår og balle og ryg. Jeg har fået stærk medicin i starten, 7 dage med 35 piller. Mange smerter næsten værst om natten. Må tage medicin for at holde det ud. Her bagefter er jeg klar over at det startede med kriblen og kløe på min venstre balle el. hofte. Jeg skulle nok have haft medicin på dette tidspunkt, hvem ved? Håber det snart bliver bedre.

Af Johnny, 26.10.2010:

Jeg har lige været hos lægevagten og fået konstanteret at jeg har helvedsild. Jeg har haft det som barn, men i en alder af 38 år er det kommet igen. Jeg har smerter i lymfeknude og udslæt i den ene side af hals og baghoved. Jeg starter på behandling imorgen.

Af Iwona, 28.10.2010:

Jeg har været hos lægen og fået at vide at jeg har helvedsild. Jeg har startet på behandling 3 timer siden.

Af Bjarne, 30.10.2010:

Blev angrebet af helvedesild i Sydamerika. Det begyndte i venstre side over brystet forsatte under armhulen om på ryggen, derefter op i skulderbladet. En han og hun virus blev der sagt. Udviklingen af helvedesilden blev stoppet af klog kone med blæk og maizena. Herhjemme blev jeg behandlet med tabelletter mod smerterne. For halvanden år siden blev jeg behandlet med akupunktur og homøopati medicin i Argentina og er i dag smertefri.

Af Helvedesild eftersmerter, 01.11.2010:

Hej medlidende. Er der nogen, der har erfaring med, om helvedesild eftersmerter nogen sinde går væk? Har I evt. selv prøvet at have det, hvor det blev opdaget for sent, og alligevel gik eftersmerterne væk? Hvor mange personer i Danmark har egentlig helvedesild? Jeg synes, det er mærkeligt, at man ikke kan finde et middel, der kan slå det ned, inden det udvikler sig til eftersmerter.

Af Gravid, 04.11.2010:

Jeg er så også den uheldige som har fået Helvedesild. Jeg er så også gravid i 8m. og må sige at glostrup hospital har været utrolige dygtige og har taget hånd om mig. Jeg kom hurtigt i behandling og går til undersøglser hver anden dag. Og man kan nu se en forbedring jeg her haft det i nu fem dage.

Af oma, 06.11.2010:

Jeg har været på ferie en md. på mallorca. Vågnede en morgen med smerter i hovedbunden det gjorde meget ondt bare at rede håret. Jeg var ikke klar over at det var helvedesild, men det blev konstateret af min læge, da jeg kom hjem. Han ordinerede en hurtig kur med tabletter og efter 2 dage aftog smerterne.

Af Mor Hulda, 10.11.2010:

Jeg fik helvedesild for ca. 3 år siden, men slap meget hurtigt af med det igen, selv om mit ansigt var hævet til ukendelighed i højre side. Jeg var i Italien på det tidspunkt, og lægen der gav mig noget at smøre med. Jeg tog store doser C-vitamin for at styrke immunforsvaret - 3000 mg dagligt - og drak te af perikon, lavendel, brændenælde, humle. vejbred, kamille, pebermynte og salvie. Efter 14 dage var det næsten overstået, selv om der i lang tid efter kunne brænde lidt. Det var ikke noget særligt, så altså: C-vitamin er kuren.

Af Jette, 15.11.2010:

Kære "Af jeg". Du skriver, at din far fik akupunktur mod helvedesild. Hvad hedder den læge, og hvor bor han i Kina? Jeg har fået akupunktur ca. 30 gange, og det hjalp ikke. Jerk Langer, læge, skriver et sted på nettet, at akupunktur ikke hjælper mod helvedesild. Jeg har haft eftersmerter i ca. 4 år og tager medicin dagligt, som holder smerterne lidt nede. Det er godt at styrke immunforsvaret med naturkost.

Af Farmor, 28.11.2010:

Jeg har fået helvedesild under skulderbladet. Kan det passe at smerten føles dybt indefra?

Af Mie, 01.12.2010:

Jeg har fået helvedesild fra skulderbladet, igennem skulderen og ned af min ene arm. Opsøgte først en fysioterapeut fordi jeg troede en nerve sad i klemme, netop fordi smerten kom helt inde fra og fuldte så også nerven. Så var desværre længe om at komme til lægen, og følte mig dum da jeg fortalte at jeg havde fået et brandsår ud af det blå. Synes lægen dog heldigvis ikke, får nu 4000mg medicin for det om dagen, men smerterne fortsætter. Og normale panodil osv. har godt nok absolut ingen virkning på det ..

Af Tina, 07.12.2010:

Mit startede som kraftige muskel/sene smerter i armen. Et par dage efter begyndte jeg at slå ud, hvilket så gav stikkende og brændende smerter i huden. Jeg har nu været hos lægen, og er blevet medicineret. Jeg føler at min arm vejer et ton, og der er stadig stærke smerter inde i armen, som nu har spredt sig til skulderen. Jeg er også sygemeldt, og har mødt stor forståelse fra min chef og kolleger.

Af Av av, 11.12.2010:

Har også fået helvedesild i øjet i en alder af 25 pga. stress. Er der nogen, der har erfaring med det og kan det vende tilbage i en senere alder? Og hvor længe varer sygdomsforløbet normalt?

Af lkn, 13.12.2010:

Jeg fik helvedesild. Det startede med at det prikkede i mit ansigt over højre øje. I løbet af en dag begyndte mit ansigt at hæve og det mindede om et bygkorn hurtigt kom der små blære med væske men stadig kun i den en side af ansigtigt over øjet. Jeg gik til lægen. Han vidste ikke lige hvad det var men syntes det var underligt at det kun var i den en side.

Jeg fik medicin, og skulle komme den næste dag. Der var det blevet til store væskefyldte blære der fyldte hele den ene side af panden og var begyndt at brede sig ned over øjet med en stikkende og brændene smerte. Han podede, og gav mig mere medicin. Vi snakkede om at det var mærkeligt at det kun var i den ene side lige til næsen og ned over øjet som jeg snart ikke kunne se ud af på grund af hævelsen.

Dagen efter da jeg igen kom til lægen,havde hævelsen bredt sig til det andet øje. Jeg lignede en der havde mødt Tyson. Og nu var det begyndt at smerte meget mere og det havde bredt sig op i hovedbunden, men stadig kun i den ene side af ansigtet. Hvilket jeg så fandt ud af senere er typisk for helvedesild af det netop angriber de yderste nerve baner i en side af ansigtet. Jeg blev indlagt akut på medicinsk afdeling. Hvor jeg blev behandlet i tre timer fire gange i døgnet. Samme aften som jeg blev indlagt begyndte smerterne, det var det værste jeg nogen sinde har oplevet og jeg er ellers ikke pivet. Men det her det føltes som om der var en glødende sten i mit øje og at der stod en med en blæsebrænder i mit ansigt. Blærende var store gule væskefyldte bylder og mit højre øje føltes som om der var et sår skjold om, helt hårdt og umugligt at åbne.

Så kom der en sygeplejeske, der ville dryppe mit øje så der ikke gik betændelse i. Jeg sagde det var umugligt at åbne og at det gjorde ondt over alt i den side af ansigtet, men hun kendte lige et trick. Med det resultat at hun stod med alt min hud fra pande og øjenlåg på sine plastickhandsker. Jeg råbte og skreg så hun trode jeg ville slå hende ned(det var tæt på). Alle der har prøvet denne smerte af helvedes ild ved at det er udholdeligt. Denne udvikling skete fra jeg blev indlagt og i løbet af 8-10 Timer. Men det tog slet ikke mine smerter.

Så flyttede de mig, på hals næse øre afd. Og stadig ikke nogen der havde snakket om helvedesild. De havde dog snakket om herpes og svampe infektion. Efter en masse prøver både blod og podning fra næse og hals hiv test og en masse gætterier.Jeg kan garantere at det er den værste nat i mit liv. Jeg gik rundt på gangen og stuen med mit drop stativ. Intet de gav mig kunne tage de smerter jeg sagde at de kunne bare bedøve mig eller gøre et og andet morfin hjalp ikke. Det var på grænsen til det jeg ville kalde tortur, hvilket jeg også fortalte dem samt meget andet ikke så pænt. Så om formiddagen, jeg havde ikke lukket et øje kun det jeg ikke kunne åbne og nu var det andet øje også ved at lukke på grund af hæveldsen.

Jeg lå stod sad, næsten hoppede rundt i sengen på grund af smerte.Ind på stuen kom lægen og en anden anæstasilæge, sidstnævnte kiggede på mit væskefyldte hævedehoved. Og smilte og sagde det der det er HELVEDESILD. Det var den første læge i fire dage der nævnte det ved navn, og han var slet ikke i tvivl. Han ordinerede medicin for smerterne, og en anden slags drop injeckseret to timer fem gange i døgnet. Men desvære som han sagde kunne der gå 4-8 timer før fuld effekt af det smertestillende. På det tidspunkt kunne han havde taget en hammer og slået mig bevitsløs med så ville han kun havde gjort mig en tjeneste. De smerter man kan slet ikke forklare hvor ondt det gør, hvis jeg rørte min hovedbund kom der anfald som om hele den ene af side af hovedet gik i brænd og mit øje føltes som et glødende stykke kul, og så spændte det fra skuldrene og op i nakken som en jernhånd der bare klemte til. De anfald varede typisk et lille minut men føltes som en evighed.

Da der var gået et par timer begyndte smerterne at aftage det var som, ja det kan ikke beskrives, men langsomt begyndte jeg at få lindring og kunne slappe lidt af, jeg havde også fået ordineret noget der hjalp på spændingerne. Efter et døgn på den nye medicin, var jeg ikke smerte fri men kunne holde det ud men anfaldene kom stadigt indimellem, det gjorde svarene også på prøverne. Han havde ret helvedesild og til min store forbløfelse Hiv positiv. Det var som at få et spark i mit store ophævede betændte hoved. Jeg havde ikke på noget tidspunkt udsat mig for nogen (stor).Risiko syntes jeg selv. Jeg havde været syg med feber en gang de sidste8-10år. Aldrig fejlet noget det var første gang jeg mødte min egen læge som jeg har haft de sidste syv år så det var noget af et chok. Jeg blev overført til infektionsafdelingen på Ouh. Der var jeg i fem dage hvor droppet blev udskiftet med piller, som jeg skulle forsætte med hjemme til det var slået ned.

Smerterne har jeg stadig her tre mdr.efter. Anfaldene er blevet færre, de væskefyldte blære blev til sår som faldt af og nu håber jeg at de ar jeg har blive pænere og muligvis forsvinder helt. Smerterne og følesesløsheden kan jeg kun håbe forsvinder med tiden. Som nogen skriver her har de haft dem i flere år, det håber jeg ikke blir tilfældet. Men jeg kan forstå at jeg skal være heldig at mit øje ikke tog skade da det kan beskade hornhinden når det går i øjet. Jeg blev tjekket lige så snart jeg kunne åbne det lidt, men han måtte sidde og holde det åben med en pind. Hvis der er noget jeg har lært af det her så er det at det er åbenbart ikke en selvfølge at læger ved hvad det er når de ser symtomerne. Jeg har spurgt min læge som siger at han vidste ikke hvad han skulle pode efter da jeg kom den første dag ,han podede for svamp hvilket også kom til bage negativ. Det var først på fjerde dagen det blev behandlet rigtigt. Mit råd til andre som blir ramt af dette. Sørg for at holde det rent mens det væsker helst med saltvand du køber i matas eller apoteket og køb sterile pads, og lad det få luft ikke forbind det. Når der dannes sår (ikke pille). Så smør med en neutralcrem .(Evt zink crem til hvor der ikke kommer sår) det tørre det ud. Også masser af ro stres kan få det til at blusse op. Held og lykke.God bedring.

Af Ild, 28.12.2010:

Jeg har haft helvedes ild i 1 år, har været indlagt på sygehuset. Jeg er sygemeldt og ved ikke endnu hvad der skal ske, men det er meget voldsomme smerter og det klør stadig hvor mit udslet rundt brystet var. Håber ikke der er for mange der lider som jeg det er ulideligt.

Af Per, 29.12.2010:

Jeg har efter 2 gange lægebesøg, først fået at vide at det nok var helvedesild jeg hade, men får ikke noget for det inu. Kan jeg ikke fåstå? Efter de indlæg der er her inde, er det ik det bare pjat og det er også en svag stikkende, smerte og røde knopper i højer bryst jeg har.

Af M. Stig, 09.01.2011:

Jeg er en ung mand på 27 år, som i foråret 2010, blev ramt af helvedesild over lænden. Min læge mente bare at der var tale om nældefeber, så han gav mig et skud, og fortalte mig at det var et udslet pga min allergi, og grunden til mine dybdegående smerter, var min dårlige ryg (diskusprolaps).

Den kære læge tog desværre fejl, og jeg har i dag, 8 måneder efter voldsomme eftersmerter i lænden og ned i gennem baller og ben. Det føles som at sidde på en kogeplade på fuld drøn, og man kan bare ikke flytte sig. Benene og lænden sveder så det driver af dem, og smerterne gør mig rigtig rigtig dårlig.

Til jer der stadig lider af eftersmerter: Jeg er nu påbegynt behandling. Dette er det eneste der kan hjælpe mig pt, og det hjælper. Jeg ved godt det lyder af meget med så mange piller, men hvis ikke I med smerter har fået tilbudt et præperat, så tal med jeres læge om det. Der er stort set ingen bivirkninger udover lidt træthed, men det er meget lidt. Jeg ved ikke hvad jeg skulle have gjort hvis ikke var blevet introduceret for disse piller.

Tal med jeres læge om at få hjælp, det kan altså lade sig gøre. Desuden kan flere antidrepresive midler tage nogle af de efterfølgende neuropatiske smerteanfald.

Hold ud derude - også selv om I har fået at vide det meget vel kan være kronisk for resten af livet. Hvis I absolut er modstandere af medicin, kan jeg varmt anbefale at begive sig igang med Mindfullness - som kan være med til at gøre dage, nætter og hele tilstedeværelsen lettere. Både for jer, jeres famile og venner.

Folk forstår ikke eftersmerterne - og de kan slet ikke forstå at der ikke kan gøres noget ved det. Og det kan være endnu en lussing oveni smerterne som til sidst giver depression og følelsen af afmagt. Giv ikke på derude venner - vi kan lære at leve med meget - uanset hvor uretfærdigt og meningsløst det end måtte synes. De bedste hilsner - M. Stig

Af Ild, 10.01.2011:

Ja det kan ende med en depresion. Jeg er efter 1 år stadig i behandling for nervesmerter og får medicin 5 gange i døgnet og alligevel ka det ikke holde mine smerter helt nede. Får nu Psykolog hjælp og har fået siden juni mdr. Har været til Psykiatiker og fået stillet diognosen svær depresion oveni. Det er uoverskueligt, med disse smerter. Folk forstår det ikke. De kan jo ikke se man er syg. Min fam. er heldigvis forståelig med det. Men det er som at ha små børn igen at skal op og ha medicin kl 1 om natten og igen kl 5 om morgenen. Det gir sig selv at man ikke kan klare et job med dette . Jeg har kæmpet og prøvet, men måtte opgive.

Nu venter jeg så på kommunens afgørelse. De har snart fået alle oplysninger fra Læge Psykolog Psykiatiker og de mener jeg skal ha ro til at komme over dette. Nu er jeg så startet på depresions medicin og skal de næste 3 mdr. Så skal der afgøres om det er hjulpet. Held og lykke til jer andre, håber i kommer bedre over det end jeg.

Af Klumpen, 14.01.2011:

Jeg har fået konstateret Helvedesild i dag. Det startede forleden som en lille hudafskrabning over det højre øje, og i morges var der blærer. I går troede jeg det var et bygkorn, eller øjenbetændelse. Jeg gruer for hvad der venter, men er heldigvis allerede i gang med behandling, og håber ikke at den brændende fornemmelse bliver værre end det her.

Af A.G.F.J., 20.01.2011:

Jeg fik helvedesild efter et besøg hos tandlægen. Der var betændelse, og tandlægen brugte ikke penicillin, det var før i tiden, sagde han og stoppede et lille klæde ned i i hullet med æterisk olie på. Jeg er allergisk over for mange forskellige ting, og det stod skrevet på hans computer skærm. Han burde vide at æterisk olie, kan nogle allergikere ikke tåle.

Efter få minutter kunne jeg mærke at det ikke var godt, og sagde det, men fik svaret, at hvis jeg ikke kunne klare det, kunne han ikke hjælpe mig. Jeg blev så syg, som timerne gik, det var helt ubeskriveligt. Jeg kom på hospitalet, de fotograferede mig, da det ikke var til at beskrive. 7 dage efter besøget hos tandlægen, fik jeg helvedesild, i venstre side af hovedet.

Jeg blev hjulpet med det samme, da jeg lå på enestue, og var under konstant overvågning. Det var i november 2006, det har været et langt træk, med 2 tilbagefald, det sidste i december 2007, og tabte 11kg, jeg var ikke tyk i forvejen! Jeg har taget medicin i ca. 2 år det har været uundværlig.

Jeg læste om en, der skulle rejse en uge, og der hvor rejsen gik hen, var hun nødt til at tage en medicin, da hun kom hjem opdagede hun, at hun havde haft det bedre. Jeg talte med min læge om det, han syntes at jeg skulle prøve det, da jeg er allergisk. Det har sat antal af anfald ned, tager det hver dag nu.

I april startede jeg hos en homøopat i København. Det har været et vendepunkt, det er første gang jeg har fået noget der klart hjælper mig. Der har været mange forsøg. Jeg er stoppet med medicin for ca. 1 måned siden, og tager kun homøopatens pille, som virker i ca.1 uge. Det var homøopaten ikke tilfreds med, så nu får jeg en anden type, og nu er der gået 2 uger. Mine smagsløg er næsten normale. Jeg er bare så lykkelig.

Til Connie, 16.09.2010 jeg har også et problem med min læbe, nogle dage gør det meget ondt når jeg taler, og at spise, er også en pine. Jeg har lagt mærke til at det er starten på en ny nedtur.

Til Mette, 18.10.2010 jeg har haft en lang sygemelding, der må være mange der også har haft en sygemelding.

Til eftersmerte, 01.11.2010 jeg synes også, det er mærkeligt at man ikke kan få et middel, der stopper et udbrud, når jeg kan få en pille hos homøopaten, der hjælper mig.

Af bpe, 21.01.2011:

Nyståsaften begyndte jeg at få smerter i venstre side a ryggen, og troede jeg måske havde en nyresten. Da jeg ikke er meget for at vente flere timer hos lægevagten, tog jeg noget smertestillende og ville vente med at gå til læge mandag d.2. Han foreslog en skanning af min nyre, men intet hospital havde tid p.g.a. brækkede arme og ben. Lægen gav mig en kur i det tilfælde det skulle være en infektion i nyrerne. Samme dag sent om eftermiddagen slog jeg ud. Lægen mente jeg måtte være allergisk overfor kuren, og bad mig stoppe. Dagen efter kom blænerne.

Min helvedesild går i et bredt bælte fra rygsøjlen rundt om siden og til navlen. Man skal have prøvet det for at forstå hvor smertefuldt det er. Det kan man umuligt forestille sig. Jeg blev desværre ikke behandlet medicinsk, da det skal ske indenfor de første dage.

Jeg har nu på tredie uge stadig mange smerter og er bange for eftersmerter. Mine sår heler fint. Jeg er meget omhyggelig med hygiejne. Går i bad to gange dagligt, vasker med sæbe og skyller godt efter.

Til dig der er bange for ar efterfølgende. Det er godt at købe Evit i oliekapsler på apoteket. Prk hul i kapslen og smør området to gange dagligt. Det heler flot op. Jeg synes det er mange der har haft helvedesild det sidste halve år. Det lyder mærkeligt, når man siger det ikke smitter. God bedring alle sammen.

Af Nicolays mor, 02.02.2011:

Min søn på 5 år har helvedes ild på 2 uge. Kontaktede lægevagten søndag men de ville ik engang kigge på det. Igår var vi ved egen læge og han konstaterede så at det var helvedes ild. Han har fået piller mod det som han skal tage i 5 dage. Min store bekymring er så, når jeg sidder og læser alle jeres gode indlæg.. om han nu ender i smerter ud i fremtiden? Nogen der har haft børn der har haft, er der noget jeg som mor kan gøre? De bedste tanker til jer alle. Hilsen en meget bekymret mor.

Af LV, 08.02.2011:

Jeg havde helvedesild som barn, det tog hørenerven i venstre side, og er derfor døv på venstre øre. Havde dengang et sår på halsen, som helede fint, men de fandt først sent ud af at det var helvedesild, så skaden på hørenerven var sket.

Nu i en alder af 30 er det så kommet igen. Vågnede en morgen med kraftig hovedpine i venstre side, og ansigtslammelse i venstre side af ansigtet, kan ikke rynke panden, lukke øjet eller lave trutmund. Ingen vesikler. Blev først sendt på skadestuen, hvor de frygtede jeg kunne have en hjerneblødning, så blev sendt på Glostrup neurologisk afd, hvor jeg lå 8 timer uden at blive tilset. Kl 01:30 kom en neurolog og lavede en undersøgelse af mine reflekser, og vurderede at det ikke var hjerneblødning, hvilket jo var godt.

Jeg fortalte at jeg tidligere havde haft helvedesild og det var derfor jeg var døv, men det tog hun ikke notits af. Hun sagde det sandsynligvis ville fortage sig over tid. Tog til ØNH efter kun 4 dage, da jeg var bekymret. ØNH var rystet over behandlingen på GLostrup, der selvom de tog en masse blodprøver ikke havde testet for hverken helvedesild eller Borrelia, som kan forårsage ansigtslammelse. Fik anti-virus medicin 2000mg daglig i 5 dage. Har nu efter 14 dage fået fastslået at det er helvedesild igen.

Kan ikke forstå de ikke mistænkte det på Glostrup. Håber ikke lammelsen er permanent. Har stadig mange smerter i og omkring venstre øre, og det er et problem at tale, spise og drikke og selvfølgelig er det et problem at jeg ikke kan lukke venstre øjenlåg. Og så er der selvfølgelig det psykiske aspekt, skal jeg se sådan ud for evigt? Jeg kan selvfølgelig være glad for det ikke var en hjerneblødning, men håber virkelig ikke at det kunne være taget i opløbet hvis GLostrup havde taget de rigtige prøver.

Går til akupunktur, og vil også se en homøopat snart, bare for at gøre noget. Til dig med barnet, bare rolig, min historie er selvfølgelig ikke ligefrem positiv, men børn heler hurtigere og bedre end voksne, jeg har ingen smerter efter udbruddet da jeg var barn, det er først nu her i 2. omgang jeg har smerter. Ellers har jeg ikke lidt under det, mit højre øre fungerer optimalt og jeg har stort set ikke haft nogen gener af døvheden. Bare for lige at opmuntre lidt.

Sikke en smøre, men skulle lige ud med det. Hvis nogen har prøvet lignende så skriv gerne.

Af Alex, 08.02.2011:

Jeg er igen for 6. gang i mit 43 årige liv ramt af Helvedesild og undrer mig over, at kunne læse på nettet, at det oftest kun rammer personer over 60 år med svækket immunforsvar, eller små spædbørn. Jeg fik det første gang i 7-8 års alderen. Har været i kontakt med venindes barn med skoldkopper. En uge senere fik veninden/moderen selv udslæt på ryggen og ugen efter igen fik jeg konstateret Helvedesild hos lægen og kort efter fik min kæreste også udslæt. Kan se her på siden, at de fleste ligger udenfor videnskabens alderskategorier. Er der andre her som har formodning om at været blevet smittet af nogen med Skoldkopper og har i smittet andre? Undre mig også, som "bpe, 21.01.2011", over alle de tilfælde der forekommer. Og til Nicolays mor, 02.02.2011: Jeg har aldrig haft kroniske smerter, på trods af mine gentagne udbrud. Jeg har, som nu, før haft det i nervebanen fra ryg til navle. Men hver gang er det gået i sig selv igen uden større gener. Tænker det kunne være interessant at forske lidt i Helvedesild, da lægevidenskaben åbenbart ikke ved meget om hvordan det smitter, opstår, skal forebygges, behandles ect. Men ud fra alle tilfældene her, virker det som om, at det smitter ret kraftigt. Kan tilføje, at mange, i min før omtalte venindes, familie også har haft det for nyligt? Kom med jeres tilbagemeldinger her og god bedring til jer alle!

Af Kate m, 10.02.2011:

Jeg fik ondt i knæet og dagen efter fik jeg udslet 3 steder på låret, lægen kunne konstatere at det var helvedesild. Jeg fik medicin jeg tager 5 gange daglig. Mit udslæt er ikke stort og gør ikke særlig ondt men huden på hele låret og nu også ballen er meget følsomt, det er som om tøjet kradser, området er ikke rødt eller varmt der er faktisk ikke noget at se ud over de 3 mindre områder hvoraf den største er 3 x 4 cm, men mit lår og mit knæ og nu også ballen gør ondt indeni, nogen gange mere end andre, og det forstår jeg ikke.Er det nerverne omkring musklerne der gør ondt? Er der nogen der har et bud?

Af Vitalius, 17.02.2011:

Hej - vil høre om nogen kender til at have helvedesild UDEN udslæt -??? Jeg har fået taget blodprøve via Øre/næse-halslæge -han mente mine smerter -halvsidig hovedpine, øm i hovedbunden, kæbe/tandsmerter -rødt tandkød overmund ,altsammen halvsidig og ondt i skulder +overarm - træthed, ingen energi og søvnløshed - varme/brændende svedeture- kunne skyldes helvedesild ! Min egen læge troede det var kronisk pande/bihulebetændelse derfor blev jeg sendt til øre-næse-halslæge ! Blodprøven viste forhøjede værdier for helvedesild ! MEEEN har ikke haft udslæt overhovedet ! har andre oplevet dette - og hvilken behandling har virket ????

Af Marlene, 02.03.2011:

Jeg har lige fået helvedesild for anden gang. Præcist samme sted, samme størrelse (heldigvis ikke meget) - og så på trods af at det kun er 4 år siden jeg havde det sidst. Der står på nogle sider at det som regelt at ældre der får det, men det paser jo så ikke når jeg som 21 årig har det for anden gang. Ved i hvor tæt man skal på nogen for at det smitter? Vil ikke give folk skoldkopper.

Af Arn, 13.03.2011:

Har fået at vide at jeg har helvedesild men har ingen udslæt. Har smerter omkring bælteområde, på siden og på ryggen på venstre side hele molleviten. Min lægen vil ikke gøre noget som helst inden jeg får udslæt eller kopper. Ved mindste berøring gør det ond. Følles at der ingen hjælp findes at få. Familien tror at jeg simulerer.

Af Pia, 24.03.2011:

Jeg har fået konstateret helvedsild et bælte fra maven og om på rygen, ca. 1/2-delen af min omkreds. Udslet er ikke så voldsomt, men jeg har mange smerter indeni kroppen. Jeg har fået medicin, men efter 3 dage måtte jeg stoppe. Jeg fik det så dårligt, hamrende hovedpine og en ulidelig mavepine. Jeg var først til læge efter ca. 6 dage. Havde nok at se til, pga. dødsfald i familien. Jeg er 53 år og har et godt imumforsvar, er stort aldrig syg. Har heller ikke været syg i løbet af vinteren med snue eller influenza.

Af Stine, 08.04.2011:

Jeg fik konstateret helvedesild for en måned siden. Det var udslæt men der kom ingen blærer, kan det så være det? Nogen som har prøved det. Har nu eftervirkning af smerter i samme side af ryggen. Læge ville ikke give piller for det.

Af Frejas mor, 10.04.2011:

Jeg er 32 og fik 2 små udbrud af gangen samme sted. nu 3. gang. Jeg forøger at besvare lidt jeg har læst herover. jeg har læst at helvesilden ligger latent i kroppen som fokælelsessår(herpes) og kommer igen og igen hele livet og bliver værre jo ældre eller svag man er. Jeg har fundet et godt middel. Urten "Cats Claw" (beryder katte-klør) også kaldet "Tomentosa" som er fra sydamerika hjælper. den kan købes som kapsler i helsekostbutikker og kan deles så pulveret løber ud og det kan fx blandes med lidt creme eller salve eller olie og smøres på. evt med omslag af fx gaze. dertil skal man spise pillerne i perioden. det for mig har givet en mærkbar positiv effekt. det virker også på herpes:) held og lykke alle sammen

Af hm, 20.04.2011:

For nogle år siden fik jeg pludselig nogle meget små blærer på mit venstre øjelåg - behøver jeg at sige, hvor smertefuldt det var? Jeg skyndte mig til lægen med det samme. Lægen kiggede på mit øje, og kom til den konklusion, at det måtte være en slags eksem. Jeg fik en recept på en salve, og da jeg kom hjem fra apoteket læste jeg, OG HELDIGVIS FOR DET, indlægssedlen - der stod at jeg under ingen omstændigheder måtte komme det på øjet, for ellers kunne jeg miste synet. Så besluttede mig for at smide salven ud. Næste dag da blærerne endnu ikke var forsvundet, tog jeg ind på skadestuen. Der kiggede lægen på øjet, og sagde med det samme, at det da var helvedesild. Han fortalte mig, at det var et meget farligt sted at slå ud, og at det var godt, at jeg ikke havde brugt salven. Jeg kunne ikke få medicin for det, da jeg skulle have fået det inden for 4 eller 6 timer tror jeg. I dag er jeg så heldig, at jeg ingen varige mén har.

Af Preben, 21.04.2011:

I går, onsdag den 20. april fik jeg diagnosen, helvedesild af lægen. Jeg havde lørdagen før besøgt nogle venner, som havde katte, og da jeg samme dag opdagede nogle røde pletter bag på knæet, troede jeg, at jeg havde fået en loppe med hjem. Det blev dog ved med at klø, og der blev større røde områder samt blærer både bag på knæet og andre steder fra ca. hvor korsbenet er nederst på ryggen, ned over højre balle og det nederste sted er ved Acchillesscenen, altsammen kun på højre ben.

Lægen kunne hurtigt stille diagnosen, Helvedesild, og jeg fik en recept med på nogle tabletter. Jeg håber meget, at jeg har været så tidligt hos lægen og har startet med tabletter så tidligt, at jag kan undgå nogle af de symptomer og smerter, som jeg har læst om her på Hjemmesiden.

Af papyja2107, 03.05.2011:

Jeg fik helvedesild som 8 årig, desværre blive det opdaget for sent og jeg jeg måtte ikke få piller for det pga. man mente det ville ødelægge rygmaven. Jeg er 30 år den dag i dag, men jeg kan huske smerterne som om det var igår. Jeg lå syg i knap 4 uger. Jeg ville ikke ønske det for min værste fjende. Jeg kan huske at flere år efter havde jeg smerter, sådan rigtige stikkende og sviende smerter. Min hud er følelsesløs der hvor huden var angrebet, og det er meget irriterende når jeg får et mygstik, for det klør og klør, men kan ikke få følelsen af at klø det.Jeg få ganske få jag i området i løbet af året, men det er mere hvis jeg spiser syrlige frugter. Desværre har min datter på 4 år lige fået konstanteret helvedesild og jeg håber af hele mit hjerte at det er en mild udgave og pillerne vil hjælpe hende til at smerterne ikke er så slemme mod hende. Tror desværre ikke på, når man siger det ikke smitter altså helvedesild, men man er desværre en let offer til helvedesilden, hvis ens emunforsvar er svagt. Held og lykke til jer der er med, eller har haft helvedesild, føler meget med jer.

Af Ingelise, 14.05.2011:

Jeg er i behandling på 3. døgn for helvedesild i udbrud på forholdsvis højre halvdel af ryggen. Jeg er usikker på om det gør sygdommen værre at tage et varmt brusebad?

Af Bjørn, 20.05.2011:

Jeg har fået helvedesild, og fik af min læge at vide, at det godt kunne være startet pga. at jeg har været i kontakt med børn der har haft skoldkopper, men når jeg så søger på nettet, så står der at det ikke kan smitte denne vej?

Af Maja, 26.05.2011:

Jeg har også fået helvedesild. Er gravid i 6. måned så var lidt betænkelig da lægen sagde jeg skulle tage de enorme piller jeg har fået. Skulle ikke skade baby. Jeg har endnu ikke haft de vildeste smerter men er irriteret. Det sidder i højre side på mave og ryg lige ved BH-kanten. Håber snart det går i sig selv.

Af Susan, 08.06.2011:

Ja, jeg var ved lægen i mandags med noget udslæt på min brystkasse, bare en plamage på str. med en 1 krone + nogle mindre ved siden af. Det svir og klør og gør ondt når jeg klør igen. Jeg mærker også lidt kløen/brændende fornemmelse op af kravbenet. Jeg har fået pencillin mod betændelse, da det er hævet. Hun mener det er helvedesild jeg har. Men når man nu læser jeres beretninger, tvivler jeg på at det kan være det. Det spreder sig ikke hurtig, ligesom de fleste skriver. Mit er sådan lidt mere nogle hævelser som er hårde, men lidt blærer ovenpå, ikke noget som væsker. Men har jo kløet huld på det.

Af Veronica, 17.06.2011:

Helvedesild uden udslet??? Jeg er ved at blive vanvittig af brændende fornemmelse i begge arme men også i mindre grad på benene. Jeg er 75 år og dette opstod efter en operation i nakken for spinalstenose for ni måneder siden! Jeg har lidt følelsesforstyrrelser i begge hænder, men det er blevet lidt bedre efter operationen. Men de brændende fornemmelser bliver værre efter all form for arbejde både fysisk og arbejde med hovedet. Søvnmangel er decideret en forværrende faktor! Jeg har været hos neurolog og til MR scanning af ryggen, men lægerne kan ikke finde noget galt.Er der nogen der kender igen disse symptomer? Eller dette forløb? Har ingen udslet, så kan det alligevel være helvedesild? Er der nogen der kender en god homeopat i Københavnsområdet? Man må jo prøve alt.

Af Kok 49, 02.07.2011:

Jeg har også lige nu helvedesild, nok noget af det mest smertefulde, jeg har været ude for. Får piller mod virussen, men det hjælper desværre ikke på de stærke smerter, så har fået piller, som til dels holder smerten nede. Er der andre, der har erfaringer eller gode råd så skriv meget gerne?

Af Katrine, 03.07.2011:

Jeg har idag fået afvide at jeg har helvedsild igennem lægevagten. Det startede i onsdags, idag er det søndag, men vi tænkte at det nok ville gå væk, hvilket det ikke gjorde. Fra halvdelen af venstre ryg, og lidt om på venstre siden af maven klør og gør det ondt. Jeg har kun et sted hvor det er rødt og der er blærer. Er spændt på at se hvor længe det bliver ved efter alt det jeg kan læse i har skrevet.

Af Anne, 15.07.2011:

Jeg har igen fået helvedesild - lille område i lysken - nu for 2. gang i år (efter forkølelse). Sidste år fik jeg det 4 gange og året før også et par gange. Jeg har haft det gennem årerne få gange men nu meget mere. Jeg er også begyndt at få eftersmerter i måneder. Det sidder i nyrenervebanen så smerterne følger denne. Lægen mener at stress er udløsende faktor, men det kan jo ikke undgås på arbejdet. Så jeg må vente de 2½ år til jeg kan komme på efterløn og så håbe på at det stopper. Skal nu for første gang i tabletbehandling, må så se om det virker. Ferien er nu slut på mandag, så går det løs igen.

Af Lykke, 21.07.2011:

Jeg har idag fået konstateret helvedsild i munden. Jeg har gået med det i 5-6 dage nu. Det svier, og kløer især når jeg spiser, men de værste smerter er væk nu. Der er blærre over alt. Gane, kinder, tunge, svælg og hals, jeg trode først det bare var ondt i halsen. Så kom rødmen, og jeg troede jeg havde fået en allerigsk reaktion. Lige nu er jeg mest bange for når skårberne falder af. Så skal jeg jo synke dem.

Af SA, 29.07.2011:

Til Veronica 17.06.11: Helvedesild angriber én bestemt nerve på kroppen, og det sidder altid kun i den ene side af kroppen, så jeg tror ikke, du har helvedesild.

Min stakkes far på 82 er blevet angrebet af helvedesild i hovedet, og har været syg i 4 uger nu. Hans læge ignorerede ham to gange, han sagde han bare kunne tage panodil og så ville det gå væk i morgen. Han ville ikke engang kigge på hans udslæg. Der skulle gå 5 dage før han endelig kom i behandling, og det er for sent, så har sygdommen alt for godt fat.

Han er meget svært medtaget og meget bange, hver gang der er optræk til smerteanfald. Piller virker ikke, han får nu i stedet epilepsimedicin og en anden slags smertestillende, der skulle virke på nervesmerter. Men det er meget svært at smertestille patienter med helvedesild.

Jeg har set en opskrift på Te nr. 5 på nettet (radiodoktoren Carsten Vagn Hansen har anbefalet den). Min far er nu begyndt at tage den, så må vi se om det virker. Er der nogen der har erfaringer med en creme, som kan fås i USA - den hedder Shingelderm Rescue plus? Den anbefaler Carsten Vagn Hansen også.

Af Mette Lind, 31.07.2011:

Jeg fik konstateret helvedesild i 2004 efter at min datter havde haft skoldkopper. Fik mega udslet omkring næse og mund, samt brændende fornemmelse ned ad arm skulder og ryggen, Får stadig udbrus ca hver 6-8 uge med udslet omkring næse og mund samt i næsen. Det er forskelligt fra gang til gang om det er venstre eller højre side,.Jeg får heldigvis kun udslet i ansigtet, men jeg ligner en ulykke hver gang.

Hverken piller eller salve virker, men jeg fandt ud af at Vaseline hjælper på sårene så det heler hurtigere. Ind imellem får jeg stærke smerter på ryg og skulder samt på siden af kinden og i hovedbunden men ingen udslet. Ikke mange kan forstå hvor smertefuldt det er når man ikke kan se noget på huden. Jeg vil ikke ønske for nogen at de får helvedesild,for det er virkelig ille at få det hver anden måned.

Af Pia, 29.08.2011:

Jeg fik torsdag irritation ved højre bryst og troede ved eftersyn, at en loppe havde taget for sig af retterne. Fredag var der flere af de små røde irriteret nåleprik og sprøjtede derfor panisk hele hytten for eventuelle loppe. Undrede mig godt nok over, at det ikke kløede som loppebid normalt gør, men kendte intet til helvedesild på det tidspunkt. Her i weekendens løb har det bredt sig fra brystet ned i armhulen og om over skulderbladet til rygraden. Bortset fra en stærk varme og en smerte som konstant minder mig om at jeg lever. Ja, så kommer der nogle krampe-agtige jag indenfra som kan føles som ubehagelige veer, korte men effektive. Kom i behandling i dag med tabletter 5 stk/dagligt i en uge. Jeg har måtte sygmelde mig, da jeg knapt kan holde ud at have tøj på de ramte steder. Jeg troede det ville være overstået i løbet af et døgns tid efter påbegyndt behandling, men kan fornemme på jeres indlæg jeg nok ikke skal forvente det er overstået i morgen.

Af Irene, 29.08.2011:

Jef fik også helvedes ild af min datters skoldkopper. Alle børnene havde det næsten i børnehaven. Det startede med hævede kirtler på halsen tæt ved øret. Efter en uge med totalt vilde smerter, hvor de (lægerne) ikke kunne gøre noget for mig, begyndte jeg at få udslet i hovedbunden. Aldrig har jeg oplevet noget så smertefuldt. Kunne ikke ligge på den side, hvor udslettet var. Bare en kuldegysning kunne være nok til at tårerne trillede. Da vi (lægerne og jeg) endelig fandt ud af at det var helvedes ild kom jeg i medicinsk behandling. Jeg er nyretranspl. Efter 2 mdr. forsvandt udslettet. Har stadig ondt ind imellem og mistænker, at nerverne også er påvirket i den anden side i ansigtet for det både klør og svir. Det værste er dog væk. Brugte det som man bruger til skoldkopper og en masse panodiler.

Af Joachim, 14.09.2011:

Brug lokalbedøvende gel, i perioden med Helvedsild. f.eks xylocain. Den fåes i håndkøb på apoteket og har en god effekt.

Af Britta, 23.09.2011:

Er der nogle der ved hvor jeg kan købe linnea græs til te?

Af Kindlady, 01.10.2011:

Jeg har efter-smerter efter helvedesild i højre a. Jeg lider frygteligt og ville være taknemmelig om nogen har et godt råd. Jeg kan ikke bruge min højre hånd. Fingrene er stive og smertefulde.

Af Susanne, 05.10.2011:

Jeg er netop i dag udskrevet efter indlæggelse med helvedesild. Jeg har intet udslæt. Det startede for 10 dage siden med jagende smerter i hovedbunden.

Dagen efter flyttede det sig lidt nedad mod panden, og jeg fik en lille bule over højre øjenbryn. I løbet af de næste 4 dage flyttede smerterne sig ned i tindingen og den lille bule er blevet til at hele højre øje er hævet. Jeg blev indlagt efter 7 dage da min læge ikke kunne finde ud af hvad der var galt. På sygehuset var de dog ikke i tvivl om at det var helvedesild, og jeg startede behandling i 10 dage. Derudover er jeg i dag begyndt med øjensalve da de har opdaget en lille plet på hornhinden.

Jeg håber ikke den udvikler sig, og håber det snart går over. Jeg skal nemlig rejse til New York om 8 dage. Min historie skriver jeg nu mest for at fortælle at man godt kan have helvedesild uden udslæt. Jeg har en stikkende fornemmelse i højre side af ansigtet og i hovedbunden og hævede lymfekirtler.

Af Kim, 09.10.2011:

Tak for de mange forslag til overlevelse. Jeg har tro til at prøve hvad som helst. Jeg vender tilbage med hvad har har hjulpet mig. Jeg selv er ramt på højre side af lænen og hoften, det gør bare nas.

Af Jette, 02.11.2011:

Jeg har eftersmerter til helvedesild - PHN postherpetisk neuralgi - på 5. år, da jeg kom for sent til behandling på sygehuset hos vagtlægen, som påstod, at det var en nerve, der var i klemme. Jeg tager medicin daglig (ordineret af en smertelæge), som nogen lunde holder smerter på afstand, så jeg kan holde det ud. Jeg har prøvet akupunktur uden virkning. Så har jeg prøvet en TENS maskine med elektroder, som skulle sidde på det sted, jeg har smerter, som virkede udmærket, men selv om jeg havde købt elektroder for allergikere, kunne jeg alligevel ikke tåle dem og fik eksem. Jeg tror, jeg fik herpes zoster af chok (stress), da jeg røg helt uforskyldt ud af min a-kasse, og der kun var 1 år, til jeg skulle på efterløn. Sagen blev opklaret, og jeg kom tilbage og fik mine dagpenge med tilbagevirkende kraft, men jeg har aldrig fået noget svar på, hvorfor jeg røg ud og ingen undskyldning. Jeg har snart været på efterløn i 4 år og nyder ellers tilværelsen. Husk, når I tager til sygehus eller læge, så er der en klokke, der burde ringe, hvis I kommer med halvsidige smerter! og så er med at komme i gang med medicin. For der må højst gå 3-5 dage efter udbrud, så I undgår eftersmerter. Husk, I kan godt have herpes zoster uden udslæt eller kun lidt udslæt. God bedring til alle lidelsesfæller.

Af Fætter, 20.11.2011:

Jeg har helvedesild på 3.uge, og har stadig store smerter.

Af Pårørende, 26.11.2011:

Min far fik konstateret helvedes-ild ved lægen for 10 år siden. Han fik homoepatisk medicin og det forsvandt i løbet af 14 dage og han har ikke haft noget siden og ej heller bivirkninger. Homeopati er så vidt jeg ved stadig at betragte som alternativ behandling i Danmark, men er anerkendt af læger f.eks. i Tyskland.

Af Claudio H, 28.11.2011:

Kære alle, jeg har også haft helvedes ild. Dette skyldes betændelse på rygmarven, via Flåt. Jeg har en fornemmelse eller mistanke at en del af jer sikkert har været udsat for flåt bid - eller andre måder at få betændelse i kroppen på. f.eks via tand behandling eller andet. Betændelsen skal helst bevæge sig ned til de vigtige nerver og kan være infalmatoriske.

Idag har jeg kun lettere smerter i den ene arm - men har nedsat følelese og styrke i hænderne. Det er bare kedeligt at læse hvor mange der er ramt og hvor lidt forskning der er på området i DK. Da det rent midicinsk er et emne der er uintressant pga de få mennesker der rammes bliver der ikke forsket meget i det. Dog har man i SV og N og F samt USA / canada skrevet en del om sygdommen samt mulige årsager. Find jeres information om behandling og årsager på engelsk, svensk eller norsk.

Af ina, 05.12.2011:

Jeg har fået konstateret helvedesild i torsdags. Jeg har fået det råd af min svigersøn at smøre de sviende steder med Zovir salve. Jeg syntes det lindrer.

Af Rippende, 10.12.2011:

Er der nogen der har erfaring med, om man kan have helvedsild i halsen?

Af Ild, 02.01.2012:

Ja jeg har smerterne i venstre side af ganen og halsen som om jeg ikke kan synke. Det har varet i 2 år og er erklæret kronisk. Jeg får stadig 5 tabletter daglig for smerter. Jeg har så mange nervesmerter i hele venstre side. God bedring til jer alle.

Af Margit, 04.01.2012:

Jeg har helvedesild i hovedbunden på 7.uge. Det startede med jag op til venstre øre. Efter ca.5 dage kom der en slags knuder i hovedbunden og i hårkanten i nakken. Ringede til lægevagten, der talte om hævede lymfer. Men ingen feber og ingen kom. Tog dagen efter til lægevagten. Hele hovedbunden kogte. Han tømte nogle blærer i nakken for vædske og gav mig recept på penecillin. Nu var det mandag og kontaktede min læge tlf. Ville komme tirsdag, men lod mig overtale til at vente til torsdag. Smerterne var voldsomme og jeg måtte sidde ret op og ned i en stol og sove.

Lægen tog en prøve af puds og jeg skulle vente på resultatet. Hun gav mig også penecillin denne gang bredsprektret. Lørdag måtte jeg bede min søn komme og se mig i hovedbunden. Smerterne var nu ulidelige, har aldrig oplevet noget lignende. Sad lige så stille og jamrede. Havde fået søvn i mange dage og var helt ude i tovene.

Min søn gik på nettet og kunne der se, at det var helvedesild. Jeg blev lettet, nu vidste jeg, hvad jeg fejlede. Samtidig blev jeg så vred så vred på min læge. Følte mig svigtet. Var det blevet konstateret fra start, kunne jeg være blevet hjulpet af virushæmmende piller.

Af Den taknemmelige, 13.01.2012:

Jeg fik konstateret helvedsild for 9 dage siden ved et tilfælde. Jeg har været i behandling for lymfeknude kræft det senest års tid. Jeg har fået stærke kemo kure og stamcelletransplantation i sommers efterfulgt af strålebehandlinger og afsluttede med antistof behandlinger i nov 2011. Min knoglemarv har som følge af behandlingerne været slået hel i bund og haft svært ved at komme igang igen.

Den er stadig langsom, så jeg får blod engang imellem, for at stimulere væksten af de hvide blodlegmer (immunforsvaret). Jeg var så til kontroll, hvor jeg skulle have svar på min scanning. Jeg blev konstateret sygdomsfri. Det var en fantastisk nyhed. Den besked havde jeg med længsel gået og ventet på. Jeg ville lige menes jeg nu var der, lige vise læge nogle blærer. Jeg havde i nakken og på bryset. Ikke noget særligt, synes jeg.

Lægen var til mit held af en anden opfattelse og sagde, at jeg skulle inlægges og have interviøs behaldling 3 gange i døgnet. I 7 dage. Til mit held blev helvedsilden konstateret i tide. Jeg fik i løbet af de 7 dage flere udslæt og havde en brændende fornemmelse i 2 dage, som føles som en solskoldning. Jeg blev udskrevet i går og skal forsætte med tablet behandling i 7 dage. Jeg har en svag brændende fornemmelse og prikken i huden på nuværende tidspunkt og der er kommet skorpe på meget af udslættet.

Jeg tror jeg har været heldig. Jeg vidste slet ikke at det kunne være så alvorligt og at jeg kunne have været i et smertehelved, hvis jeg ikke var kommet i behandling i tide og at det ovenikøbet kunne have været kroniske smerter.

Af Mette Lind, 17.01.2012:

Så er den gal igen. Jeg har fået en lille vable på underlæben, men tak skæbne de smerter jeg har i ansigtet i højre side. Det stikker ,prikker og brænder, gør ondt i kæbe og tænder og mit hår gør ondt. Bare den mindste berøring på huden gør ondt.

Bare det dog snart vil stoppe. Jeg har haft det rigtig mange gange siden 2004. En spurgte om Te nr. 5. Det har jeg også orøvet, men desværre hjalp det heller ikke. Tror det er noget man skal døje med resten af livet.

Af Jette, 27.01.2012:

Jeg havde føleforstyrelse på huden i højre side, og følte mig sløj lørdag. Mandag morgen var der udslæt, som jeg selv mente kunne være børnesår. Sendte en mail til min læge kl 7. kl 8,10 fik jeg en besked retur. Lægen mente det var helvedesild, så han ville se mig samme dag. Desværre var jeg på arbejde og så ikke beskeden før aften, men den var skrevet så jeg var klar over jeg ikke skulle vente til næste dag. Jeg tog til vagtlægen med det samme.

Vagtlægen gav en 25 minutters prædiken om hvor grimt det kan være, og sendte mig hjem med besked om at der intet var at gøre. Alt der fantes var nærmest spild af penge og det rene humbug.

Det er så hans holdning. Trist. Jeg undrede mig over min egen læges mail, og kontaktede ham dagen efter, og fik straks medicin. Nu håber jeg så det går væk hurtigst muligt, men min læge ville ikke garantere for det.

Af Charlotte, 28.01.2012:

Hvor kan man købe linnea græs? Jeg vil gerne høre nærmere.

Af M, 07.06.2012:

Har lige været ved lægen i dag. Han var slet ikke i tvivl end ikke over telefonen: helvedesild. Det er 2 dage siden jeg først bemærkede der var noget galt. Det føltes som en nerve der sad i klemme efter træning. I går kom der små blære. Har fået medicin. Jeg tager afsted til New York om 5 dage for arbejde. Lige pt. er smerterne til at holde ud, håber jeg er heldig.

Af Torben, 25.07.2012:

Har ikke været ved læge, men har de sidste par dage haft en meget følsom hud på højre arm og lidt bag over skulderen. Der kommer også smerter indefra, men der er ikke synlige tegn som blærer. Kan man have helvedes ild uden det er synligt?

Af Birthe, 07.08.2012:

Jeg har været sammen med mine børnebørn flere gange i juli måned. 4 af dem havde skoldkopper i den periode. I sidste uge fik jeg en brændende plamage øverst på maven. Det var helvedsild. Jeg kom i behandling inden for 6 timer. Jeg tænkte lidt på hvordan jeg kunne dulme smerten. Jeg havde noget urtetandpasta (købt i Lidl), som jeg bruger ved forkølelsessår. Jeg smurte det på. Der var svie ca. ½ minut, derefter var den brændede smerte også væk. Jeg smurte et par gange daglig og er uden gener af videre betydning.

Af Mette, 21.01.2013:

Er der nogen der ved hvor man kan købe linnea græs? (helst online)

Af Jonna, 17.03.2013:

Har haft helvedesild i 14 dage, har været gennem pillekur, som skulle stoppe sygdommen. Har været i konstante smerter døgnet rundt, i samtlige 14 dage og har fået meget meget lidt søvn. Er der nogen der kender et godt smertestillende middel, uden en masse bivirkninger.

Af Anne-Marie, 22.03.2013:

Mandag aften fik lige pludselig en brændende smerte i huden og musklerne omkring ryg og mave, ikke voldsomt, men ubehageligt. Tirsdag blev det lidt værre og jeg troede jeg var ved at få influenza, men der begyndte også at komme nogle små blære på ryggen. Onsdag kom der flere blære så om torsdagen gik jeg så til lægen, der omgående sagde jeg havde fået Helvedesild. Jeg kom i behandling, så langt så godt. Piller hver 4. time. nu, fredag, begynder blærene på ryggen virkelig at klø og brænde, så jeg fande noget xylocain 2% det hjalp. Jeg er så heldig at jeg har en høj smertetærskel, så jeg prøver at bare at gøre det jeg plejer (har f.ex været ude at skovle sne i dag). Det er irriterende for man er ikke på toppen, men det går over.

Af Kirsteen, 26.03.2013:

Min mand er opereret for kræft i tarm og lever og er i kemoterapi. Har ofte smerter i ryg og maveregion, men opdagede lige pludselig et udslet med blærer i højre side af ryggen og ned på ballen. Lægen sagde med det samme at det var helvedsild, og at der ingen behandling var udover smertelindring. Om smerterne er p.gr.a.kræften eller helvedsilden er svær at forklare, men min mand tog medicin for smerterne som kun gjorde ham groggy. Udslettet har vi smurt med zinksalve, og det er nu ved at tørre ud.

Af Solvejg, 01.04.2013:

Mandag morgen vågnede jeg med en grim ensidig hovedpine, den fortsatte tirsdag og onsdag. Onsdag aften fik jeg en tid hos vagtlægen, da jeg også var begyndt at få smerter i øret. Hun kom frem til at jeg havde mellemørebetændelse og skulle have penicillin.

Torsdag morgen havde jeg fået røde knopper rundt om øret og i håret bag øret. Igen ringede jeg til vagtlægen. Hun sagde med det samme at det var helvedesild og udskrev recept på noget som skulle forkorte forløbet. Efter at have læst indlægssedlerne, besluttede jeg ikke at tage det, pga. bivirkningerne.

Jeg har nu bestilt tid hos en akupunktør i morgen, da jeg før er blevet behandlet mod smerter, er jeg meget optimistisk. Men jeg må tilstå, at jeg har tudet af og til pga. smerterne, selvom jeg har taget smertestillende. Sygdommen lever virkelig op til sit navn. Jeg skriver i morgen, om akupunkturen har hjulpet mig.

Af Skanse, 02.04.2013:

Har fået konstateret helvedes ild Idag , på mit venstre lår. Startede med kløe og svie sidste tirsdag, onsdag. Langfredag gik med feber, 1 påskedag efter morgenbad røde og brændende blærer på låret på størrelse med et dankort. Idag tirsdag er der små blærer på ballen og på vej mod lysken. Er kommet i behandling med smertestillende efter behov, samt noget spray. God bedring derude.

Af Lotte, 05.04.2013:

En gynækolog jeg besøgte sagde at helvedesild kunne holdes nede med LONGO VITAL. Dem har jeg taget siden. Jeg er ikke særlig hårdt ramt og føler virkelig med jer der har smerter og store udslæt. Jeg fik første anfald som 41 årig i forbindelse med en stress-situation og har de seneste 9 år haft 3-4 anfald, samme sted hver gang, over venstre balle på størrelse med en to-krone. God bedring

Af Jonna, 09.04.2013:

Har haft helvedesild i ca. 1 måned og har været gennem en stærk pillekur. Jeg har stadig stærke smerter og sover kun i korte perioder og ikke særligt godt. Jeg har for 1 uge siden købt Longo Vital. Jeg håber, at de vil have samme virkning på mig, som på Lotte. Tak til Lotte for dit indlæg. Og god bedring til alle.

Af irene, 13.04.2013:

Jeg har haft det i otte uger nu og kan stadig ikke havde ordenlig tøj på, uden det brænder og stikker, og med store smerter i peroder. Det lever godt nok op til sit navn.

Af Solvejg, 15.04.2013:

Hej igen. Undskylder at jeg ikke fik skrevet, som lovet. Akupunkturen virkede desværre ikke. Tager stadig smertestillende for hovedpine. Har været meget svimmel, det er dog i bedring. Skal da vist prøve Lottes råd. Glemte at fortælle, at jeg har været gennem kemokur og strålebehandling i løbet af efteråret og vinteren og har fået at vide, at det nok er derfor mit immunsystem ikke er på toppen.

Af Hanne, 02.05.2013:

Jeg fik konstateret helvedes ild igår hos lægen og fik de kæmpe heste piller jeg skal spise 5 af om dagen. Jeg håber virkelig de hjælper. Det startede med hele venstre side har jeg haft som en voldsom sol skoldning, har ingen smag så den anden aften jeg skulle i seng var der bare udslæt på hele mit venstre bryst under armen og på halvdelen af ryggen. Det gør vanvittig ondt. Jeg tænker mit immunforsvar har været helt i bund. Jeg har været meget syg af indluenza i 4 uger samtidig har jeg fibromyalgi. Så i første omgang troede jeg egentlig det var den der gjorde jeg havde det sådan. Jeg har købt en spray på apoteket som man også bruger til skoldkopper.

Af Inge, 04.05.2013:

Jeg har haft helvedsild i forbindelse med menstruation, mange år. Kun et lille udslæt på højre balle men med stærke smerter i benet. Så jeg haltede. Og meget følsom hud på benet. Det blev bedre efter jeg kom i overgangsalderen og nu hvor jeg er 57, generer det mig ikke mere.

Af Ruth, 06.05.2013:

Ja, også jeg har været så uheldig, at får helvedesild. Selv om jeg blev indlagt med store smerter i højre side af hovedet, var der ikke mistanke om helvedesild før det var for sent, Jeg fik diagnosen akut nakkehold, fik medisin som ikke hjalp synderligt. Jeg har stadig nu 1/2 år efter smerter i hovedet og sår som ikke vil heles. Jeg har feber og har det stadig rigtig skidt, tænker på om nogen har erfarring med noget alternativt. Hvad mener I med eftersmerter? Håber på god bedring til alle jer uheldige, som er rendt ind i denne lede sygdom.

Af SKRIV alder, 08.06.2013:

Vil i ikke være søde at skrive jeres alder efter det kan have betydning for sygdommens forekommen.

Af Miw33, 16.06.2013:

Jeg er i dag 33 og fik helvedsild tilbage i ca 1993. Jeg fik det i den ene halvdel af ansigtet, og pletter i hårbunden. Smerterne strålede ud i ørerne. Hvis det havde ramt tårekanalen kunne jeg blive blind. Jeg fik medicin for det og creme at smøre med da de fandt ud af hvad det var. En uge efter var jeg ok igen og har ikke haft mén siden. Skørt at vores nye oplæg kommer til at lægge i bunden frem for toppen. God bedring derude.

Af Anni, 17.06.2013:

Jeg har et udbrud af helvedsild i højre side under brystet og rundt i ryggen. Jeg har været på pille behandling 5 gange i døgnet. Den første læge(vagtlægen) gav mig 200 mg og udslettet fortsatte, så til (vagt)lægen igen det viste sig at jeg havde fået forkert dosis. Det skulle være 800 mg 5 gange i døgnet. Begge lægebesøg har været hos vagtlægen fordi det har været weekend og aften.

Jeg har haft mange smerter indeni koppen og om natten har jeg ikke kunnet ligge som jeg plejer det har været meget søvnforstyrrende. Her 12/6-13 er jeg færdig med pille behandling, smerterne er ikke nær så slemme mere, men det er godt nok begyndt at brænde/klø i huden. Det er specielt forstyrrende om natten. Jeg vil prøve at spørge på apoteket om de kan anbefale noget crem.

Efter at have læst indlæg her på siden, så vil jeg med det samme starte på Longo Vital og så vil jeg hver dag presse appelsin saft for at få nogle C-vitaminer. Rigtig god bedring til jer alle. Vh Anni 54 år.

Af Zoster, 21.06.2013:

Jeg gik rundt med en irriterende rygsmerte. Troede bare det var pga jeg havde ligget førlighed lidt efter lå jeg bare og slappede af, da min hånd rammer en mærkelig ting på siden af min torso. Vælger at kigge i spejlet, og der se jeg små røde plamager. Gik til lægen og fik konstateret Den forfærdelige helvedesild. Jeg er 18 år.

Har været på tablet behandling i 2 dage nu. Det er bare 5 piller dagligt i en uge. Håber snart det virker. Kan ikke sove, og har bare lyst til at græde. Kan ikke ligge på ryggen da min venstre torso er dækket.

Af 40, 15.08.2013:

Jeg opdagede en lille aflang lille rød plet på ryggen på str med en tyver. En hvid blære indeni. Jeg har været til lægen idag som mente det var helvedes ild. Har været meget træt op til og haft mindre ondt i ledene i kroppen, et det normalt? Jeg er ellers sund og rask. Kan det mærke jeg har blot være starten, det sidder på venstre skulder. Jeg er 40 år.

Af hb, 21.08.2013:

Jeg er 54 og har lige nu mit 4. angreb på den ene balle. Det kommer, hvis jeg har haft en meget stressende periode. Har aldrig fået medicin, smerterne aftager efter et par dage. Jeg er så temmelig træt og svimmel denne gang, ved ikke om det kan kodes sammen med dette.

Af Eva, 03.09.2013:

Jeg har fået helvedesild for 4. gang i mit liv, nu godt 70. Men denne gang uden udslet, men stærke brændende smerter i h.side og op ad ryggen. Fik influenzalign. symtomer, ondt i halsen, og hver dag hovedpine. Er meget træt, har nu haft det i 1 mnd., men håber stadig det må gå over. Ellers kunne jeg godt tænke mig at prøve akkupunktur, som jeg har hørt hjælper på nogen. God bedring til alle jer, føler med jer.

Af 74 år, 10.09.2013:

Jeg har helvedsild for anden gang. Har nu været syg siden 3 august. Jeg har mange smerter, jeg sover ikke om natten da de smertestilnene piller ikke virker. Jeg har en rar og dygtig læge som har gjort alt hvad hun kan,har fået medisin. Jeg har fået hoømopati dråber som hedder mezereum d6. Det bliver værre først og så skal det hjælpe, men nu kan jeg ikke holde ud længere og må stoppe. Er der nogen som har prøvet det? Rigtig god bedring til jer alle.

Af Jette, 22.09.2013:

Jeg har haft eftersmerter til helvedesild i 5 år, og det går aldrig væk. Får medicin daglig, der tager de værste smerter. Hvem ved, om det aldrig går væk?

Af Mig, 24.09.2013:

Pige 32 år : min læge mener jeg har helvedes ild !!! Jeg har fået mærkelig udslet på den ene side af næsen, dog er der ikke tydelige blærer, men rødt hævet område der klør. Ingen smerter overhoved hvilket jeg er rigtig glad for da det lyder ganske forfærdeligt. Har i hvert fald ikke fået ondt endnu. Jeg har dog en massiv hævet lymfeknude i samme side, og føler mit ansigt være lidt hævet, eller en anderledes fornemmelse i huden, måske lidt sovende. Er dog ikke lammet i ansigtet. Er der mon nogle der har haft lignede? Altså udbrud uden smerter, jeg er blevet sat i behandling. Held og lykke til Jer alle.

Af puk, 24.09.2013:

Jeg er 35 år og fik konstateret helvedesild for 4 dage siden. 4 dage før vågnede jeg en nat, med voldsom kløe i højre side af mit ansigt, pande og omkring øjenbrynet. Næste dags morgen følte jeg mig sløj og utilpas. 2 dage gik der yderligere hvor jeg valgte at tage kontakt til min læge, da jeg var klar over dette var helt galt. Havde ganske lidt udslæt omkring øjet og lidt hævelse. Opdagede dog at jeg også havde fået en del hævede lymfekirtler på halsen.

Min læge havde meget travlt og sendte mig hjem med mild eksem salve. Samme aften kontaktede jeg lægevagten, han mente bestemt ikke det var helvedesild og sendte mig hjem igen, og bad mig kontakte egen læge igen mandag , hvis min tilstand blev forværret. Jeg var ked af det og skuffet , og følte absolut ikke jeg blev hørt eller taget alvorlig.

En veninde som er sygeplejerske og arbejder på akutmodtagelsen, tog mig med på sygehuset. En læge undersøgte mig og var slet ikke i tvivl. Jeg begyndte på medicin samme aften, og håber ikke jeg er startet op for sent. Får nu medicin på 4 dagen og synes smerterne er aftagende. Det klør dog stadig rigtig meget, men mit øje ser bedre ud og knudernes hævelse er også aftagende.

Men mit råd til andre er, hvis du er det mindste i tvivl så nævn endelig muligheden helvedesild overfor lægen. Selvom der ikke er det store udslæt osv. Fordi de er læger er ikke ensbetydende med at de er specialister lige netop på dette område. Lad dig ikke nødvendigvis spise af med en gang salve.

Af Helle 35 år, 28.09.2013:

Jeg har haft tilbagevendende helvedesild i ansigtet, siden jeg var ca. 4 år. En hudafskrabning blev til børnesår, som blev til helvedesild. Jeg havde voldsomme hævelser ved øjet samt udslæt i nærheden af øjet. Dette har aftaget med alderen, men smerterne er de samme. Det kommer i stressende perioder. Ingen læge formåede at finde ud af, hvad jeg led af før for ca. 3 år siden.

Af Den nervøse, 05.10.2013:

Jeg er 56 og tror ikke jeg har haft skoldkopper. Min kæreste har fået konstateret helvedersild på ballen. Hvordan smitter det? Er det ved berøring på det syge sted, ved kys, fysisk kontakt, pude/dyner eller i luften? Kan man blive vaccineret mod helvedersild? Kh den nervøse.

Af Heidi 44 år, 07.10.2013:

Xylocain 5% har virkelig hjulpet på smerterne. Jeg har også købt en spray der hedder Cytelium som jeg fik anbefalet på apoteket, men den gør lidt ondt og spraye på. Så jeg vil prøve og spraye det på et stykke vat næste gang. Nu kan jeg se lysere på tingene efter jeg har fået de ting i huset og mærke det hjælper mig, håber andre kan bruge mit indlæg til noget.

Af Vibeke 48 år, 19.10.2013:

Jeg har også fået helvedesild, og det startede med smerter ned i mit venstre bryst (troede det nok var en kirtel under armen). Så en aften opdagede jeg et udslet på venstre skulderblad - lignede mystik. Der gik så et par dage og jeg havde så mange smerter og jag indefra, da det havde stået på i 4 ulidelige dage, fik jeg tid hos lægen. Hun konstaterede med det samme at det var helvedesild. Kom i pille behandling i 7 dage. Jeg har ondt 24-7,og smertestillende hjælper ikke mig. Jeg er nødt til at sygemeldt mig i morgen. Er der andre der er blevet nødt til at melde jer syge pga. ulidelige smerter?

Af Robert, 23.10.2013:

Selv om det selvfølgelig ikke er rart at have helvedesild, er jeg glad for at høre, at andre har det uden udslæt. Jeg var ved lægen i går med alle symptomer, men han sagde, at man ikke kunne få det uden udslæt. Er i forvejen dødtræt af denne pillelæge, men desværre er der ingen læger her i byen, som tager nye klienter. Så som sædvanligt fik jeg bare stærke smertestillende, og så måtte vi se, læger altså.

Af Claus, 25.10.2013:

Jeg har været hos lægevagten og fået konstateret helvedesild, det startede med en jagende fornemmelse omkring navlen for en måned siden og er nu fordelt på begge sider på brystet. Jeg ved det ikke er normalt at have det i to sider men det har jeg så. Det jager meget i ryggen på højre side, som hvis jeg fik en kniv stukket i ryggen, i venstre er der en smule af og til. Jeg har en tvivl om det er helvedsild jeg har men det brænder ad h til på mit bryst og det er sommetider svært bare at have en t-shirt på. Masser af små blærer på en lettere rødlig hud. Er spændt på om medicinen virker.

Af Ina, 27.10.2013:

Jeg har frygtelige smerter i ryg, bryst og arm. Min læge mente det var en blodprop i hjertet, og jeg blev indlagt akut, men først 2 dage efter da jeg fik udslæt lige fra skulderen til lænden, kunne lægen se det er helvedesild. Jeg har fået medicin jeg skulle tage 5 gange om dagen i 7 dage, og smertestillende for smerterne. Men nu efter 2 uger er smerterne stadig voldsomme, jeg har prøvet massage, ultralyd, kolde omslag/varme intet hjælper, det er især venstre arm hvor smerterne er værst og hånden er ligesom gummiagtig, hvor jeg taber alt hvis jeg tager noget med den. Samtidig har jeg en følelse af vibrering fra skulderen og helt ned til låret i venstre side. Er der nogen der har prøvet det? Jeg er 61 år arbejder fuldtid (men er sygemeldt nu på 2 uge) har aldrig været syg før. Er meget utålmodig, vil gerne snart på job igen, men smerterne er lige ved at tage livet af mig, har ikke sovet i 2½ uge . Min læge siger det kan tage lang tid, er der nogen der har gode råd?

Af 74 år, 17.11.2013:

Hej, jeg skriver nu igen. Jeg er så lykkelig. Nu er jeg smertefri. Jeg har fået god hjælp af min dygtige læge. Hun kontaktede overlægen på smerteklinikken og ordinerede. Så nu er jeg,efter 3,5 mndr. smertefri og på vej ned i dosis. Det har været meget smertefuldt og har ikke sovet i 2,5 mnd. Tab ikke modet, livet bliver godt igen. Få styrket dit imumforsvar med god og vitaminfyldt kost. Jeg ønsker jer alt godt.

Af Jytte , 19.11.2013:

Jeg hedder jytte og er 84 år. Jeg har prøvet så meget andet, men denne gang er det da noget særligt. Det er ihvert fald noget man kan have respekt for. Jeg er i beh. for helvedesild, i den ene halvdel af ansigtet og det ene øje er medtaget, det ser ikke godt ud, men det smitter måske.

Af Bente 53 år, 07.08.2015:

Jeg har fået konstateret helvedesild i dag og fået medicin til at tage svie og kløe og hvor er det bare godt og køler dejligt! Held og lykke til jer andre.

Din kommentar om helvedesild

Har du erfaringer med helvedesild, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke