Husråd header

Halsbetændelse

Halsbetændelse er meget smertefuld og ofte kommer den med høj feber i tillæg. Hvad som hjælper mod betændelse i halsen er antibiotika, men der findes husråd, der lindrer smerter. Halsbetændelse smitter sjældent.

Husråd mod halsbetændelse

Tag et stort glas med lunkent saltvand. Gurgle munden i det nogle gange, og spyt ud. Glasset skal være helt fyldt og gurgle munden til glasset er tomt. Men husk at blandingen skal være stærk for at få den bedste virkning.

Andre gode husråd mod halsbetændelse er at drikke varmt vand eller mælk tilsat lidt honning når du kender symptomer på halsbetændelse. Dette er et godt råd for børn men ikke for en baby. Honning må babyer ikke spise.

Halsbetændelse Mælk og honning mod halsbetændelse - foto: husrad.com

Af DS, 29.08.2009:

Lægge hovedet højt, evt. på to eller flere puder når man sover, så lukkes næsen ikke så hurtigt til og man sover bedre.

Af Theresa, 13.09.2009:

Hvis man har problemer med at synke pga smerter fra halsbetændelsen, kan en skefuld kold havregrød i ny og næ gøre underværker, og det er nærmest uundværligt om natten hvor man ikke sidder med te og diverse.

Af Lisa, 26.09.2009:

Spis nogen Strepsils, de er super gode. 1 i timen så køre det.

Af Hm, 04.10.2009:

Babyer må ikke få honningn som det står over for.

Af Lis, 11.10.2009:

Varm mælk med hvidløg eller løg.

Af Maria, 13.10.2009:

Jeg kæmper endnu med min men jeg har fundet ud af at peppermint olie i lunken vand gøre underværker, du falder til ro, og host spasme bliver midre.

Af Jack F Petersen, 06.12.2009:

Tag en nylon strømpe og bind den stramt om halsen inden man lægger sig til at sove og nu skal det jo ikk være så man kvæler sig selv. Har brugt det i mange år og fortalt det vidt og bredt til alle jeg har hørt der er ved at halsbetændelse. Det virker og natten efter man har sovet med den kan man klart mærke en forbedring om ikk den helt er gået væk. Så brug det. Det er billigt og nemt ;-))

Af Timeline, 16.02.2010:

En mild the med flydende tigerbalsam i virker hver gang. 1-2 små kopper (the kopper) om dagen i ca 3 dage og det er pist væk. Er halsbetændelsen meget slem så drik samme mængte i et par dage efter det er væk så kommer det heller ikke igen.

MVH en der selv har prøvet det flere gange og det har virket upåklageligt, dog smager det ikk vidunderligt godt, og nej det er absolut ikke farligt at indtag, selvom man sku tro det.

Af Anders, 10.03.2010:

Fik et husråd af en kollega for mange år siden. Har døjet en del med halsbetændelse i mange år. Fik anbefalet at prøve nogle dråber Japansk pebbermynte olie i et glas vand og drikke det. Hvis man ikke er så meget for smagen, kan man smøre lidt pebbermynte olie på halsen hvor mandlerne sidder. Det har altid hjulpet på mig.

Af Mig, 09.04.2010:

Når jeg har ondt i halsen tager jeg en tsk. fuld honning og blander med 2-3 dråber stærk pebermynte olie og blander godt og spiser det. Det smager som after eight og virker.

Af Grisen, 20.05.2010:

Jeg har nu døjet med den forfærdeligste halsbetændelse. Købte på apoteket nogle suge tabletter der hedder mykoangin og ellers bare god hygiejne i munden det hjælper.

Af Alli, 22.07.2010:

Ofte er det forbundet med depression eller stress, at få halsbetændelse.

Af M, 24.07.2010:

Gå til lægen og bliv podet. Du får svaret med det samme og kan blive sat igang med evt. behandling hurtigst muligt. Det hjalp!

Af Nemlig Ja, 28.07.2010:

Jeg fik det råd idag, at det er godt at spise og drikke koldt, hvis du har en slem halsbetændelse, da det får hævelsen i halsen til at falde. Jeg har fået det betydeligt bedre efter det. Jeg har haft halsbetændelse 12 gange på lige knap et år nu.

Af Halløj, 14.08.2010:

Jeps, masser af kolde is hjalp mig.

Af Lindy, 29.08.2010:

Strepsiler hver gang man vågner om natten.

Af Jeg, 20.09.2010:

Jeg har prøvet alt, ikke noget der hjælper. Jeg har været ved lægen og det er bare en virus siger han. kan ikke forstå det.

Af Hejsa, 28.09.2010:

Jeg syntes også at jeg har prøvet det hele efterhånden med kold cola med isterninger, smertestillende, varm the eller kakao. Mine mandler er så hævet jeg ikke engang kan bide over en banan uden jeg har lyst til at give mig til at tude pga af smerter. Jeg vågner hver nat og græder fordi jeg er ved at blive sindsyg og jeg går altså på efterskole. Jeg var til læge igår, og han sagde også at det bare var en virus, men det har stået på snart 14 dage, og det altså 14 dage jeg ikke har spist noget. Kun lidt yogurt som middags mad, kan intet få ned. Jeg tror simpelthen ikke på mit bare er en virus, for jeg døjer meget med halsbetændelse, men så det godt min mor henter mig idag så jeg kan komme hjem til min egen læge. Så må vi se og jeg går altså i 10 klasse, og er normalt ikke pivet, lige pt tuder jeg hele tiden fordi det gør så ondt. 2 smertestillende inden man går i seng hjælper på at holde natten ud.

Af Virker, 24.10.2010:

Tag 2 smertestilende og lig dig til at sove. Det virker, har selv brugt det i nat.

Af Jonna, 12.01.2011:

Jeg har haft en forfærdeliig halsbetændelse og været meget hævet både bag ved tungen og i mandlerne. Streptocock infektion. Re blevet opdet. Har levet af tynd havresuppe m lidt honning. Kamillete m lidt honning og så blåbærsuppe. Tænk det svider kun lidt og er ikke for sødt. Også aspargessuppe og maizena vælling er godt for maven når man ikke orker at få noget ned. God bedring til jer alle.

Af Martin, 01.02.2011:

Jeg ligger også syg med noget halsbetændelse og syntes jeg har prøvet meget. Jeg lever nærmest på smertestillende og sugetabeletter, nogen gode råd?

Af Gitte, 06.02.2011:

Jeg ligger også og er syg med halsbetændelse. Må indrømme, at jeg aldrig havde troet, at det var så slemt. Kan næsten ikke synke mit eget spyt. Er ved at være så sulten, og er så træt, da jeg vågner mange gange pga smerter. Sidder næsten op og sover, -så går det bedst. Har fået medicin. Men rart at se her, at det ikke blot mig som er total pyldret, da jeg ikke har hørt andre havde det så slemt, når de har halsbetændelse, men styrken af det varierer åbentbart. God bedring til i andre.

Af Søren, 14.02.2011:

Sådan som Gitte beskriver det har jeg lige haft det. Lægen konstaterde halsbetændelse og jeg fik medicin. Jeg kunne ikke forstå at halsbetændelse skulle gøre så ondt. Pludselig fik jeg en meget dårlig smag i munden og da jeg spyttede ud i håndvasken var der blod så det var en byld jeg havde haft i halsen i forbindelse med halsbetændelsen. På no time fik jeg det helt fint igen med stort set ingen smerter. Insister på at lægen undersøger om I har en byld hvis I har virkelig store smerter, for jeg tror ikke man skal have så store smerter ved en alm. Halsbetændelse. God bedring

Af Nadja, 22.02.2011:

Sugetabletter Zyx mint, købt på apoteket. Super gode - virker smertestillende og beroligende mod halsen. Max 3 om dagen, tag en før du sover.

Af Medicinstuderende, 23.02.2011:

Man kan sagtens have en rigtig, rigtig slem virus halsbetændelse, som flere af jer skriver i har prøvet. Problemet med en virus infektion er at man ikke kan behandle den med antibiotika eller penicillin, da disse virker på et stof på bakteriernes overflade og derfor slet ikke genkender virusmolekylerne. Derfor er det ikke relevant at give penicillin, kun smertestillende symptombehandling som f.eks. pamol, pinex, strepsil osv. Mange føler ikke at lægen gider hjælpe når man kommer til lægen med halsbetændelse, men problemet er at han/hun ikke kan. Og hvis man bare kaster om sig med antibiotika kan man blive resistent, og det kan give nogle gevaldige problemer fremadrettet. Men dejligt at læse om nogle andre husråd, tror jeg vil starte fra en ene af. Av av trælse hals!

Af Mette, 24.02.2011:

@Hejsa: Jeg har netop selv lige haft en utrolig slem halsbetændelse. Tager stadig den penicillin jeg fik udleveret, så det er meget for nylig. Jeg var ligesom du, let til tårer, fordi det bare gjorde så ondt. Man fungerer slet ikke,- for det gør ondt konstant.

Knust is er et hit. Det bedøver halsen for en stund. Hvis det fortsætter, må du have fat i din læge igen. Og bed dem lave tage en blodprøve. Rigtig god bedring - håber snart du kommer ovenpå igen. Venlig hilsen, Mette

Af Martin, 26.02.2011:

Jeg er pt. sengeliggende med hvad jeg tror er en halsbetændelse. Når jeg skriver at jeg tror det er halsbetændelse skyldes, at jeg har alle symptomer. Jeg har fået penicillin af lægen, der dog ikke har undersøgt mig, da han bor i en anden landsdel.

Hævelse har de sidste 1 1/2 dag været tiltagende, mens min feber er fuldstændig væk. Jeg har imidlertid svært ved at indtage føde som jer andre. Kolde drikke, varme drikke - you name it - jeg har prøvet det hele! Nogen der ved hvornår jeg kan regne med at hævelsen foretager sig? Te og vingummi har iøvrigt været godt til mig - man skal bare tykke nok på bamserne.

Af Michelle., 08.03.2011:

Jeg har i et års tid døjet med forhøjet bakterietal i kroppen, og har dermed døjet meget med forkølelse mm. Jeg har fulgt et gammelt husråd, der siger, at man skal skære et løg over, læg det på en tallerken og sæt det ved siden af sengen natten over. Løg er kendt for at have en god virkning mod betændelses tilstande. Jeg ved godt at værelset højestsandsynligt kommer til at stinke at løg, men man kan jo altid lufte ud dagen efter. Og det er jo meningen at man skal indånde dampene fra løget. Det har tit virket på mig.

Af Det virker bare godt, 13.03.2011:

Jeg har taget et par kopper te med sukker, honing og løg smagte af lort men virkede godt. (bemærk babyer må ikke få honing)

Af av av, 16.03.2011:

Det gør så ondt. Har lige været ved lægen idag og det var en vrius som skal gå i sig selv. Hvad skal jeg gøre? Har prøvet kamillethe med honning, varm mælk med honning, yogurt, kold vand.

Af MikkiZ, 20.03.2011:

Jeg har fået hva tilsyndeladene lyder som halsbetændelse. Ondt i halsen ( ikke så meget igen ) ømt når jeg synker. ( medmindre jeg drikker varmt kakao og the til at lindre det ) og når jeg kigger i spejlet ser mine mandler lidt hævet ud, ( ikke ret meget endnu ). Jeg har lige fået det her idag det med mandlerne, vågnede og følte jeg havde noget der sad i siderne af halsen og ved drøblen. Det føltes som om man har noget mad i munden der sidder ved halsen men som man ikke kan få sunket. Det er en træls følelse. Jeg ved ikke om medicin vil være det helt rette for at få has på det her? Nogen ideer? Jeg ved ikke om i også kan mærke noget der sidder i halsen og driller jer?

Af Laura, 20.03.2011:

Jeg har prøvet alle råd ovenfor men ingen af dem hjælper.

Af Tina, 21.03.2011:

Jeg har bakterial halsbetændelse og har fået medicin i 10 dage. Det gøre helt vildt ondt i halsen og har kæmpe smerter i alle mine muskler og feber. Tuder og synes at det er synd for mig. Når feberen går op frysser jeg rigtig meget. Jeg spænder i musklerne og mine hænder er næsten hvide. Mod smerter virker bedst ibuprofen den tager smerter i muskler og også i halsen. Så jeg kan rolig spise uden det gøre ondt når jeg synker. Efter jeg har taget ibuprofen gør feberen ned og jeg begynder at svede og musklerne bliver mere afslappende. Er tørstig hele tiden. Drikker meget varm te med citron og honning. Har haft halsbætandelsen 3 gange i år. Og for 8 uger siden lungebætandelse. Min læge har taget magne blødprøver for at se hvorfor er min infektionstal så højt. Få svar om 10 dage og skal til kontrol. Jeg har 2 små børn, ved ikke om det er dem der bære sygdomen. Men de er så tit syge som mig. God bedring til jer alle.

Af Anonym, 30.03.2011:

Jeg tror jeg har hevet mig en halsbetændelse igen. Havde det også for ca en måned siden, der var jeg på penicillin. Skal til lægen i morgen, for jeg har de samme symptomer som sidst. Træt i kroppen, ondt i halsen, som er rød og hvide belægninger på mandlerne. Ondt i ørene og har det bare træls-øv.

Af Karin, 31.03.2011:

1. Lav noget suppe - hak og varm alle slags løg du har i olie med alt hvad du har af krydderurter. Tilsæt kogende vand og boullion. Blend suppen og spis den med et friskpresset fed hvidløg og citron. Varier med flåede tomater, porrer eller hvad du har ved hånden. Og så under tæpperne.

2. Børst tænder og tunge mange gange om dagen. Gurgl hals - tilsæt vandet et par dråber æterisk olie fx rosmarin, eukaluptus, peppernynte.

3. Drik masser af urtete, fx kamille, lakridsrod, hyben eller timian

4. Hør noget god musik og slap af.

Af MB, 04.04.2011:

Har ikke været syg meget længe, men har fået noget der minder om halsbetændelse. Det gør afsindigt ondt hele tiden. Har været nødt til at have en kop stående om natten jeg kunne spytte mit eget mundvand ud i. Det var umuligt at synke. Var ved lægen, det er virusbetinget. Har prøvet at drikke en blanding af kogt vand, hviløg, ingefær, citron og honning. Det hjælper da lidt mens det drikkes. Har også prøvet at skære en tynd flage af ingefær og lægge den i ganen. Det lindrer lidt. Men det er godt nok træls. Flere gode råd modtages gerne. God bedring til alle jer desværre også har det.

Af Katrine, 07.04.2011:

Hej alle jer. Nu har jeg på 3 måneder haft halsbetændelse omkring 6 gange. Når jeg er blevet podet, har den sommetider været negativ den ene dag og positiv dagen efter. Min podning i går var også negativ, da jeg var ved øre-næse-halslægen. Det kunne ikke passe, tænkte vi begge, så hun sendte mig på sygehuset, så jeg kunne få taget blodprøver. Det viste sig, at de var positive - altså kan man ikke stole på podningerne. Jeg har været på penicillin omkring 4 gange på 3 måneder, men hver gang jeg har afsluttet det, er betændelsen kommet igen. Det er utroligt, at en læge bliver ved med at give en det samme penicillin, når det ikke virker. Derfor har jeg nu fået det stærkeste penicillin mod betændelse, og krydser fingre for det virker. Godt nok giver det en dårlig mave og opkastninger, men hvis det virker, er det det værd. Husk på at være kritiske.

Af Øv, 07.04.2011:

Jeg har os halsbetændelse, men har mistet stemmen. Er der andre der har det?

Af KB, 10.04.2011:

Jeg har gode erfraringer med at lave en drik af kogende vand, ingefær, frisk timian og honning. Det er godt mod infektion og det lindrer.

Af lotte, 24.04.2011:

Jeg har måske fået halsbetændelse og det gør så ondt. Jeg kan næsten ikke spise noget og min mandel er der sådan noget underligt hvidt på. Jeg kan ikke komme til lægen før på trisdag da der ikke er åben. Har i ikke nogen gode råd som kan hjælp mig ligt?

Af Bibi., 27.04.2011:

En slem halsbetændelse kræver en 10 dages kur, flere læger giver kun til 7 dage og det er som regel ikke nok, da mange får tilbagefald ved for kort en kur.

Af Lisbeth, 23.05.2011:

Jeg har den seneste 1½ uge ligget med en meget slem halsbetændelse. Den var så slem, så da jeg kom til vagtlægen fik jeg dobbeltdosis på medicinen, da han ellers var bange for at det ville udvikle sig til bylder. Her 7 dage efter er jeg på arbejde for første gang, men burde nok have blevet hjemme.

Det er næsten 20 år siden jeg sidst har haft halsbetændelse, og der må jeg indrømme at det bestemt ikke var så slemt som det har været denne gang. Jeg tror egentlig at der er mange sygdomme der er værre som voksen end som barn, fordi det er så sjældent man får dem. Masser af saftevand of youghurt er mit bedste råd, også selvom mann har en direkte madlede.

Af Trine, 01.06.2011:

Jeg ligger nu med den såkaldte halsbetændelse tror jeg. Jeg har været inde og goggle det, og alle de symptomer man får har jeg ikke. Jeg havde høj feber i en dag, og næste dag var det væk. Jeg er hverken forkølet eller hoster heller noget, men mine mandler er ekstremt hævede, men så fik jeg kigget i spejlet og fik set af jeg har sådan noget hvidt på mine mandler og lige bag tungen, det ser ekstremt klamt ud. Jeg tænke om det er noget man har eller om det så ikke er halsbetændelse? Jeg 16 år gammel, og har en far der er meget stædig med sådan noget, at han bare vil have mig til lægen. Jeg er utrolig bange for læger så hvis nogen af jer kan svare på mit spørgsmål ville jeg tage til overvejelse og gå til lægen? Tak på forhånd!

Af FH, 06.06.2011:

Når man har halsbetændelse nyser eller hoster man nødvendivis ikke - men hvis mandler og lymfekirtler er stærkt hævede og ømme samt hvis du kan se hvide/grå belægninger på mandlerne er det nok en god idé at gå til læge. Personligt har jeg hverken været forkølet eller hostet, og min feber er kommet og gået, men jeg har bakteriel halsbetændelse alligevel.

Af Trunte, 07.08.2011:

Spis løgsuppe, den har masser antioxidanter, c-vitaminer e og de gode olier. Og så er det så vigtigt at passe godt på sig selv til halsbetændelsen er helt forbi. Sund mad og mere motion når du er rask, så bider betændelser ikke på dig igen.

Af Helena, 30.08.2011:

Jeg har aldrig døjet så meget med hoste, ondt i halsen, betændelse i halsen og hævet drøbel som denne sommer. Jeg tror grunden til dette er kombinationen af alkohol og rygning og især rygningen. Rygning indeholder over 40 forskellige farlige stoffer, som ikke gør andet end ødelægger din krop. Alkohol er et opløsningsmiddel, som man hælder direkte ned i svælget og til resten af kroppen. Derfor er mit råd drop rygning og skær ned på alkoholen.

Og tak for alle jeres husråd, de beroligede mig, for efter at observere min drøbel i dobbelt størrelse, blev jeg lidt bange for ikke at kunne få luft eller at blive kvalt i den mens jeg sover.

Men nu ligger jeg i sengen ved siden af et løg og har lige spist is. Især noget køligt hjælper på en hævet drøbel og en idé at drikke slimløsende hostesaft, da det løsner slimet og gør at man bedre kan trække vejret.

Af Helena J., 30.09.2011:

Har siden tre dage før min fødselsdag (d. 28.) haft ondt i halsen men på selve dagen blev det så slemt at jeg blev nødt til at tage hjem fra min højskole. Jeg har prøvet alt fra ungarnsk helsepulver i varmt vand til the med hvidløg og honning. Har spist strepsils, zyx og almindelige minttabletter. Det eneste der har dulmet mine smerter nok til at jeg ikke begynder at græde hver gang jeg synker mit eget spyt, er ipren. Det har taget en del af hævningen og 50 procent af smerterne. Desværre må man kun spise 6 af dem i døgnet så jeg har måtte holde en del smerter ud om natten. Lægen siger det er en virus, så jeg kan ikke gøre andet end at vente på at det går over. Jeg lindrer smerten med flødeis og noget frossent i et viskestykke udenpå halsen hvor mandlerne sidder.

Af Ellen, 11.10.2011:

Jeg har et godt råd ,- nej to. 25 gr. ingefær i skiver koges 20 min. med en ½ l. vand. Tilsæt saften af en presset citron og en spsk. honning. Drikkes over tre gange, stærkt men godt.

Desuden tager jeg Rød solhat dråber lige så snart jeg kan mærke noget. 80 dråber i et ½ glas vand tre gange daglig de første dage, derefter som forskrevet.

Af Avs, 18.10.2011:

Jeg var til lægevagten her for 2 dage siden, og min hals gør simpelthen så ondt. Hun sagde at det var en virus halsbetændelse, og at jeg ikke kunne gøre noget ved det andet en de gode gamle husråd. Jeg har nu snart prøvet at gurgle saltvand, knuste isterninger, spise is (hjalp dog lidt, samt med isterninger). Jeg har drukket the med honning og løg, været dopet på smertestillende piller. Synes ikke rigtig noget virker, eller jo.. Det virker i 5 - 10 minutter, så kommer det igen. Årh, det gør ondt. Nogle andre der har nogle gode råd?

Af Nadia, 17.11.2011:

Man skal prøve og hvile alt hva man kan, drikke varmt og bind halsen med en tørklæde. Jeg ligger lige med halsbetændelse, men er på medicin behandling og det hjælper.

Af SL, 17.11.2011:

Gurgle hals i saltvand eller fortyndet atamon. Rød solhat i et glas, vand sammen med honning og pebermynteolie. Og husk at koge din tandbørste hver dag eller smid den ud.

Af Louise, 21.11.2011:

Så er den gal igen. Orker ikke at synke, kender fornemmelsen. Det er halsbetændelse - igen. Siden oktober har jeg haft det tre gange. Derudover en maveinfektion i sommer, så hvis jeg skal på medicin igen, som jeg helt sikkert skal, når jeg har været forbi lægen i morgen, så kommer jeg op på at have indtaget medicin 50 dage i år. Det er jo sindsygt, og jeg bliver bekymret for, om jeg bliver resistent. Lægen siger jeg ikke gør, men jeg hørte en forsker fra Serum Instituttet i radioen, som netop fortalte, at man godt kunne blive resistent. Hvad skal man tro? Nogle læger der læser dette, som kan give et ærligt svar?

Af Rikke, 21.11.2011:

Jeg har halsbetændelse på 9. dagen nu og er ved at blive sindssyg. Det gør bare så skide ondt. Blev podet og det var bare en virus, men fik medicin da jeg havde feber i næsten en uge. Det gik lidt væk en dag men er nu helt slemt igen. Jeg har været syg fra arbejdet hele sidste uge, men tog på arbejde i dag. Det var ikke rart og er helt smadret i hovedet nu, af hoste, snot og halssmerter. Sender lindrende tanker til alle jer andre med ondt i halsen.

Af Kim Kristensen, 22.11.2011:

Kære Rikke og andre med halsonde. Halcin spray fra Apoteket er måske løsningen. Jeg sprayede min hals 4 gange den første time og så efter behov (apoteket anbefalede at spraye lige så snart der var tendens til at smerterne kom tilbage) og mine smerter forsvandt med det samme. Smerterne var meget stærke, så det var en øjenåbner at få en så hurtig og effektiv bedring.

Af Mig, 23.11.2011:

Jeg blev testet negativ for streptokokker her i går, men fik udskrevet medicin fordi jeg ikke var snottet (indtil i dag). Har været syg i 5 dage, og tror jeg har en halsbyld også for at det ikke skal være løgn. (tager til lægen med den imorgen.) Kan knap spise noget, kan ikke synke mit eget spyt, har feberture hele tiden, og min stemme er forandret. Mit råd: Drik kamillethe og spis iprener (de hjælper på smerten).

Af Nha, 24.11.2011:

Til Louise. Jeg har selv haft det 3 gange indenfor de sidste 3 mdr, og sidste gang valgte lægen at øge medicinperioden til 14 dage. Så udskifte tandbørsten ved endt behandling. Hun sagde ligeledes af jeg ikke skulle bekymre mig om resistens, men det skader aldrig at få en second opinion. For jeg er bestemt heller ikke glad for al den medicin.

Af Louise, 05.12.2011:

Tak for råd Nha. Jeg var efterfølgende til halslægen, da min læge syntes, det ville være en god ide. Her fik jeg taget en ekstra podning, som blev sendt til sygehuset. Men den viste kun streptokokker. Nu her to uger efter endt behandling, også en anden dosis, har jeg symptomer igen. Er ved at være meget frustreret, måske jeg skulle forsøge med Halcin sprayen? Det er ved at være dyrt med al den medicin.

Af K, 07.12.2011:

Et godt råd er et glas kogene vand med masser af honning i. Det hjalp mig.

Af mette, 09.12.2011:

Når man er syg har man brug for næring. Hvis man ikke kan spise fordi det gør for ondt i halsen, så drik en panodil brusetablet opløst i en dl. vand. ti min før spisetid, det bedøver halsen. Lav en god kartoffel/ porresuppe, eller noget hyldebær suppe, det varmer og styrker. Husk de varme sokker, et lunt halstørklæde, evt. varmedunk med i seng.

Du kan give dig selv lidt zoneterapi, punkterne du skal arbejde på / massere er under tærerne, og det område hvor tærerne møder forfoden. På hånden kan du finde midten af den knogle der forbinder tommelfinger og håndled og bevæge dig rundt til det kødfyldte område mellem tommelfinger og håndled. Du vil mærke ømhed der hvor du skal behandle. Bøj håndleddet let og du finder frem til en lille hulning du kan trykke på på kanten af, dog ikke direkte i hulningen da du da kan komme til at rykke på pulsåren det må du ikke, men knoglen er tit øm. Skænk den noget opmærksomhed. du kan evt. gå videre op ad indersiden af armen og finde ømme punkter du kan trykke/ massere lidt pågå helt op til albueleddet, der vil du finde et punkt der er ømt . Dette punkt kan bekæmpe slim i lungeren og lindre en slem hoste.

Af Frustreret over læger., 29.12.2011:

Stol ikke på de podninger i halsen. Det eneste de måler er for streptokokker. Man kan sagtens have halsbetændelse med infektion uden streptokokker. Forlang enten at få lavet en priktest i fingeren, eller endnu bedre. Få taget en blodprøve. Det er alt for nemt for lægen at skyde det ind under en virus bare fordi det ikke er streptokokker. Jeg taler desværre af erfaring. Tre gange har vi oplevet at vores snart 3 årige dreng har rendt rundt med en infektion i kroppen og at det ikke var en virus som lægen sagde. Og den eneste mulighed for at finde ud af det er en blodprøve. Så forlang nu at få taget den blodprøve. Ellers vil der ske det at halsbetændelsen udvikler sig og at feberen vil stige.

Af Karen, 07.01.2012:

Jeg er så træt af at have halsbetændelse. Først fik jeg en kur til 10 dage og troede så at det var det. 2 uger efter var den gal igen og jeg fik en kur til 14 dage. Nu er det tre dage siden at jeg afsluttede den og jeg har allerede ondt i halsen igen. Hvad gør man når kuren åbenbart ikke virker?

Af Annette38, 01.02.2012:

Jeg plejer at give mit barn (2år) en skefuld honning og lidt cola til at skylle efter med, det skulle vist både være godt for maven og halsen.

Af Bider smerten i mig, 05.08.2012:

Synes kun de varme, dejlige varme, drikke holder humøret oppe, hvilket er positiv. Skulle aldrig have delt drikke dunk til fodbold træning. Jeg drikker de varme drikke, og bider smerten i mig og studere lidt om hvordan man bedst anderkende smerte i forhold til at få det bedere. Det er en rigtig pinagtig lidelse.

Af Træt af halsbetændelse, 13.02.2013:

Jeg har haft halsbetændelse, og det gjorde så ondt når jeg prøvede at sluge noget. Det der hjalp var da en dag fik min mor noget iransk camille the, som lindrer al smerte. Så gik mine slugeproblemer væk, ville ønske i alle kunne købe den special camille the.

Af Maria, 03.03.2013:

Jeg har halsbetændelse nu, igen og er ved at blive sindsyg! Og tror at både min læge og lægevagten er ved at være træt af mig. Men denne omgang er meget værre en de andre gange. Har haft konstant feber siden onsdag på trods af at jeg tager medicin dagligt. Kan ikke engang synke mit eget savl. Har spist 2 skåle supper og 1/2 skål yoghurt siden onsdag. Er blevet podet og får penicillin men det har ikke hjulpet. Jeg er mega sulten og træt og har lyst til at sætte mig og tude (men selv det gør ondt). Og lægevagten siger jeg er for utålmodig. Ja tak for det hr. Doktor.

Af Mette, 10.03.2013:

Jeg havde en gang ondt i mandlerne hver anden uge. En operasanger gav mig et råd: Hvis man gerne vil undgå ondt i halsen, skal man bare sove med strømper på. Det har jeg så gjort, og det er over et år siden, jeg sidst har haft ondt i halsen.

Af Anette, 17.03.2013:

Hyldebær suppe kan også lindre og er spækfyldt med vitaminer.

Af Daria, 21.07.2013:

Jeg har lige spist en iskold is og jeg kan nu tale igen, og synke mit spyt. Jeg skyndte mig at spise noget meget let, og er nu ved at sutte på en hexo. Har det allerede meget bedre.

Af Jeanette, 12.08.2013:

Der er mange gode husråd, men jeg kender kun et virkelig effektivt middel mod halsbetændelse og andre former for ondt i halsen. Jeg fik for et år siden anbefalet Halcin af en kollega – og hele familien har brugt det siden. Det virker ved ondt i halsen efter ophold i træk og AC, men vi har også prøvet det ved virus baseret halsbetændelse, hvor vagtlægen meddelte at den eneste medicin var tålmodighed.

I sær min yngste datter på 5 var hårdt ramt, og der var Halcin bare så effektiv. Når ubehaget melder sig, så sprøjt med Halcin 3-4 gange i time de første timer. Små børn kan også bruge det, men de er ofte længere i sygdomsforløbet, før man finder ud af der er noget galt, men også på meget ømt og hævet svælg er Halcinen super god.

Jeg rejse ingen steder uden, og mine børn får altid en Halcin spray med på koloni og andre weekendture. Sprayen har allerede reddet mange weekender og ferier, hvor man ellers ikke ville være helt på toppen.

Af Hh, 17.10.2013:

Jeg har haft det i to dage og det gør rigtig ondt når jeg synker mit spyt. Er der nogen der kan hjælpe?

Af Lone, 14.08.2015:

Knust hvidløg i en lille kop mælk, bare få det ned selv om det smager forfærdeligt. Friskpresset appelsijuice med isklumper frisk frugt og grøntsager i bitte små bidder. Jeg tvinger det nærmest ned. Er bare så træt af at være syg. Har ligget med feber 2 gange 3 dage inden for den sidste uge. Gik på arbejde for tidligt og fik det hele igen. Nu med hoste. Tålmodighed og vilje til at ville være rask hjælper nu. Frisk frugt og grønt selv i små mængder gør godt.

Din kommentar om halsbetændelse

Har du erfaringer med halsbetændelse, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke