Husråd header

Fodsvamp

Fodsvamp er en form for svampeinfektion, som både børn og voksne kan blive angrebet af. Symptomer på fodsvamp er kløe mellem tæerne og det kan smitte fra en fod til en anden. Det kan begynde som neglesvamp og udvikle sig til svamp mellem tæerne.

Til behandling af fodsvamp kan man bruge en svampehæmmende creme eller salve der kan fås i håndkøb. Men dersom svampedræbende salve ikke fungerer er der håb.

Husråd mod fodsvamp

 1. Et husråd mod fodsvamp er at påføre tandpasta der du er angrebet. Dette vil få angrebet til at stilne af, og det vil til sidst forsvinde helt.
 2. Knus en C-vitamin tablet og bland med et par dråber vand, påfør dette mellem tæerne.
 3. Brug neglelakfjerner mod fodsvamp. Brug en vatpind til at påføre det med.
Fodsvamp Tandpasta mod fodsvamp - foto: husrad.com

Af Tim, 19.12.2009:

Jeg vil gerne videregive et forebyggelses-tip, som har hjulpet mig, til dem, der døjer med tilbagevendende svamp mellem tæerne. Smør dem med kokosolie en gang daglig som forebyggelse. Olien skal være koldpresset og økologisk for at de effektive bestanddele af den skal være bevaret.

Jeg tror ikke, olien vil kunne fungere som behandling af fodsvamp, her tror jeg, der skal mere til. Men jeg har ikke fået et angreb, siden jeg begyndte at forebygge med kokosolien. Og før fik jeg det hele tiden. Jeg fik selv tippet fra en engelsksproget netdebat.

Af Nicki, 03.02.2010:

Brug atamon.

Af Kristin, 21.09.2010:

Gå til fodterapeut, få svampen renset op inden du beginder på nogen behandling. Fodterapeuten giver også gode råd.

Af Frode, 02.01.2011:

Fodsvamp trives i fugtigt miljø. Tør derfor huden grundigt mellem tæerne, først med almindeligt håndklæde og dernæst med en hårtørrer, for at få den sidste fugt ud af huden. Svampemidler, som påføres i form af en creme, tilfører desværre også huden fugt, som kan tørres op med en hårtørrer.

Af Lone, 05.05.2011:

Efter at have tørret tæerne i håndklædet, tørrer jeg huden mellem tæerne ekstra godt ved at sno et foldet ark toiletpapir ind og ud mellem tæerne. Papiret går jeg med 5-10 min. Dette enkle trick er nok til at holde fodsvampen væk hos mig. Jeg skal dog ikke glemme at nævne, at jeg tager rene sokker på hver dag, og at jeg oftest vasker sokkerne på 60° C.

Af Dd, 17.06.2011:

Brug ikke atamon, da der er chance for at skabe allergi over for det, og da atamon er et konseverings middel, der er i mange madvare, er det ikke en allergi man vil ønske sig.

Af Mogens, 18.10.2011:

Da jeg var yngre var jeg meget angrebet af svamp på min ene fod, huden revnede og der kom store væskende sår. Efter at ha prøvet alt muligt medicin, uden nogen virkning, fik jeg et råd. Det gik i al sin enkelthed ud på at nar jeg tissede, skulle jeg tage et stykke papir og "Dryppe af" på det, når jeg har gjort det, skulle det blot påføres svampen. 3 dage efter var svampen så godt som forsvundet, og en uge efter var min fod som ny. Klamt, men yderst effektivt.

Af MH, 07.08.2012:

Tag et fodbad i danskvand (med brus), og gnid de angrebne områder med citronsaft.

Din kommentar om fodsvamp

Har du erfaringer med fodsvamp, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

 1. Urinvejsinfektion
 2. Bananfluer
 3. Halsbetændelse
 4. Bumser
 5. Hård mave
 6. Bladlus
 7. Tandpine
 8. Tør hoste
 9. Forkølelse
 10. Hikke