Husråd header

Diarre

Diarre kan føre til dehydrering. Det kan synes som om din krop har nok væske, når det render ned i toilettet, men det modsatte er tilfældet. Der er mange mulige årsager til diaree. Et pludselig angreb kan for eksempel være forårsaget af bakterier eller psykisk stress.

En behandling ved diare er at spise tørrede blåbær. Det kan have den samme virkning, hvis du koger bærrene i vand og drikke det. Dette anbefales mere da du får ekstra væske på samme tid. Dette er også et godt middel for en baby og små børn.

Andre husråd mod diarre

Både din hund eller katte kan få diarre. En indsender siger at han blander lidt kartoffelmel i sin hunds mad som medicin for diarre hos hund.

Diarre Hørfrø mod diarre - foto: husrad.com

Af Rwl, 18.05.2010:

Helt ærligt, så er det et ondt råd at give videre. At man skal sluge en teskefuld tør kanel. Det giver jo kvælningsfølelse og derigennem nærmest panikangst. Puha hold jer fra det. Spis en banan, det virker da mod diarré.

Af Sigd, 09.07.2010:

Det er livs nødvendig at få meget veske når man har diarre. Der er mange der er døde af mangel på veske! Så når du har diarre så drik drik drik!

Af Naja, 15.07.2010:

Det var godt nok nogle råd jeg ikke havde hørt før. De færreste af dem ku jeg finde på at benytte. Revet æble virker også godt for en mild omgang diarre. Lidt mystisk, men ved at rive æblet, frigøres nogle enzymer der er gode for den tynde mave. God bedring.

Af (:, 18.07.2010:

Min læge har forslået mig noget der hedder "HUSK". Det kan købes på apoteket. Det er mod hår mave, men har også en anden efekt, altså på diarre.

Af Nulle, 02.08.2010:

Det er godt nok at drikke masser af vand, men, det skal være kogt vand, som evt. the (ikke kaffe). Når man har diarre, kan maven slet ikke klare ren postevand med de basiller der er i. For at fylde maven, så er skorpor (tvebakker), meget godt for en følsom mave, sammen med de omtalte revne æbler.

Af Børge, 08.04.2011:

Selvom man er tyk, kan man godt ha tynd mave.

Af A, 08.07.2011:

En skefuld 5 korns blandning i en kop med lidt yoghurt over, og det stopper diarren, på en narturlig måde.

Af Luca, 28.08.2011:

En lille portion A38 det er også godt.

Af Kyllepigen, 04.09.2011:

Jeg har lige haft voldsom diarre i 4 dage og prøvede alt hvad jeg kunne komme i tanke om indtil mor foreslog mig det med kartoffelmelet. Det hjalp med det samme.

Af lindberg, 27.09.2011:

Jeg skal spise høfro og kogte gullerode, sammen med ris.

Af Lisbeth, 03.10.2011:

Ved tilbagevendende eller langvarig diarrè kan candidasvampen være en stor synder, få den renset ud. Der kan også være tale om fødevareallergi og/eller intolerance. Måske ting man får så meget af i alting, så man ikke kan lokalisere det, f.eks. mælk, hvedemel og sukker. Ved akut infektion kan Cola sommetider dræbe det, men husk Cola er ikke sundt ellers.

Din kommentar om diarre

Har du erfaringer med diarre, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke