Husråd header

Dårlig ånde

Dårlig ånde er pinligt. Du behøver ikke at være voksen for at få det. En baby eller små børn kan også have dårlig ånde. Nogle kvinder erfarer det når de er gravid. Det sker endda til hos katte og hunde.

Der er flere årsager til dårlig ånde. Det kan være symptomer på sygdom i mandlerne eller i mundhulen. Andre årsager kan være dårlig mundhygiejne eller visse typer mad. Fælles for alle er, at der er bakterier i munden, der producerer den ubehagelige lugt.

Behandling af dårlig ånde

Den gode nyhed er, at hvis det er på grund af dårlig mundhygiejne eller visse typer mad, så det kan undgås. God mundhygiejne er vigtigt at reducere dårlig ånde. Her er nogle tips og gode råd

Dårlig ånde Frugt mod dårlig ånde - foto: husrad.com

Af hej, 23.11.2009:

Listerine og Sb12 hjælper også rigtigt godt :) bruger selv listerine og jeg synes at det virker rigtigt godt. Min kæreste tog snus og jeg bad ham om at bruge det mod hans nikotin-ånde og det hjalp rigtigt godt.

Af Birgitte, 10.12.2009:

Jeg fik min kæreste til at bruge Zinkoral. Det hjalp rigtigt godt. Prøv det gratis.

Af Anunym, 11.10.2010:

Jeg er en kvinde på 26 der lider meget af dårlig ånde. Jeg kan lige ha børstet tænderne og 5 min. efter har jeg dårlig ånde igen. Jeg har prøvet alle mulig piller sutte tapeletter imod mave syge for det ved jeg, at jeg leder af. Men det har ikke hjulpet. Jeg har prøvet sb12 og det virkede heller ikke. Det er ikke så fedt når enes kæreste sjældet gider og kysse en. Hvad kan grunden være og hvad skal jeg gøre? Håber virkelig der er nogen der har et godt råd.

Af Liva, 05.11.2010:

Har du været til tandlæsen for nylig? Tandkødsbetændelse er den hyppigste årsag til dårlig ånde. Hun kan give dig gode råd, men prøv i første omgang med tandtråd, elektrisk tandbørste, og aloe vera tandpasta.

Af dcf63, 14.11.2010:

Jeg har lige været hos tandlæge og har fint mundhygiejne, men jeg har stadig dårlig ånde. Hjælp!

Af Cherine, 21.11.2010:

Jeg vil give mit råd videre. Man kan tygge noget persille, eller frisk mynte.

Af Sonja, 08.01.2011:

Jeg får super dårlig ånde hver gang jeg drikker Coca Cola, så det rør jeg aldrig mere.

Af Jeg, 09.01.2011:

Drik masser af te.

Af Pernille, 27.01.2011:

Til dig med dårlig ånde: Har du fået fjernet mandler? Ellers snak med din læge om det kan være årsagen til den dårlige ånde. Der kan nemlig samle sig en masse skidt bag mandlerne, så det kunne være en mulighed at få dem fjernet.

Af Emmelie, 04.02.2011:

Har du prøvet at spise gulerødder? Jeg synes ofte at gulerødder kan have en rensende effekt af munden og tungen. Spis et par stykker og se om det virker.

Af Regnar, 01.03.2011:

Endnu et par råd:

Held og lykke med det.

Af Moulin rouge, 03.05.2011:

Jeg sørger for at drikke godt med vand, og så spiser jeg havregrød for at holde maven i orden. 1dl havregryn, 2½ dl vand, i micro 2 1/4 min, evt. rosiner i. Jeg bryder mig faktisk ikke om det, så jeg putter snittet æble el banan på, og kanel, så glider det ned.

Af baremig, 13.05.2011:

regner: du snakker om de hvide/gule bakterier der sidder i huller ved mandlerne, hvad med dem bag ved mandlerne, hvordan kan man få det skidt væk, de sidder og driller, så man føler der sidder noget når man synker. Har du et godt råd til det?

Af Babee, 15.05.2011:

Jeg har prøvet flere forskellige ting, men intet virker. Har så fundet ud af, at det kommer nede fra mavesækken. Det var noget med at klapperne ikke var lukkede der nede eller sådan noget, så et godt råd: Tag til lægen. For meget mavesyrer kan også være en årsag.

Af nytildårligånde, 01.06.2011:

Jeg har prøvet nogle gange hvor jeg hostede eller nøs, hvor der kom disse hvid/gule ildelugtende klumper op. Jeg går ud fra at det er det fra mandlerne. men hvordan presser man det selv ud? I skriver om huller ved mandlerne, men hvor er det? Jeg kender åbenbart ikke min egen munds anatomi.

Af minusmandler, 04.07.2011:

Hvis du ikke selv kan fjerne det skidt der samler sig i og omkring mandlerne, eller er der tale om store mængder af bakterier/klumper der generer enten med lugt eller mængde, så skal du have fjernet dine mandler. Alternativ kan du gå til næse øre hals læge 1-2 gange om måneden og så kan han/hun suge skidtet ud for dig. Dette er dog tidskrævende i længden og også ret ubehageligt. De fleste der oplever dette problem oplever det i starten af tyverne og mange oplever at det går væk igen i fyrrene. Kontakt din læge hvis du har problemer med de ildelugtende klumper i længere tid (5-7 måneder) så kan I sammen finde den løsning der er rigtig for dig. Du skal ikke være flov over at skulle gå til lægen over din dårlige ånde, du har fortjent at leve uden den.

Af Slikmund, 19.09.2011:

Her er rådet som jeg desværre sjældent hører. Brug mellemrumsbørster. De fås i forskellige tykkelser i bl.a Matas. Den fæle lugt sidder ofte i små madrester mellem tænderne. Madresterne er i forrådnelse og kan ikke umiddelbart børstes væk. Lugt fx. til mellembørsten bagefter. Den stinker. Min dårlige ånde er væk, håber det virker for jer.

Af Jesper, 11.11.2011:

Jeg spiser ganske almindelige zinkkapsler. De koster langt mindre end alle de komercielle tabletter man kan få, og har en langt bedre effekt. Dog opnår man naturligvis ikke smagen af mint, som man gør med de komercialle tabletter og væsker.

Jeg åbner kapslerne og drysser pulveret direkte i munden. Det smager fælt det første minut, når zinken nedbryder svovlgasserne, men derefter har jeg neutral ånde resten af dagen. Billigt og effektivt.

Af Man U, 15.01.2012:

Til Babee, hvad kunne lægen så gøre ved din mave? Jeg har haft dårlig ånde lige fra jeg blev født, har prøvet alt men intet virker. Nu har mit barn også det samme problem. Og nej, det er ikke mig der er nervøs osv. Jeg har mistet arbejde og venner i massevis pga. min sygdom, som jeg vil kalde den. Jeg er totalt grædefærdig ved at tænke på at mit barn skal gå igennem det samme.

Af LindaBTP, 20.01.2013:

Mange tror, at tyggegummi eller Tic Tacs osv. hjælper imod dårlig ånde. Det gør det muligvis også i et par minutter, men derefter forværrer det det blot. Undgå tyggegummi, Tic Tacs mv. for ikke at gøre din dårlige ånde værre.

Af April, 01.11.2013:

De ildelugtende små propper kan trykkes ud med en lillebitte plastik teske. Pres med en finger udvendigt på halsen så mandlen udvider sig lidt inde i halsen så ses propperne bedre, tryk forsigtigt ved siden af eller rundt omkring proppen så presses den ud og kan let fjernes/skrabes væk med kanten af skeen.

Det kunne være praktisk med en dims som havde et hul i midten så man kunne trykke på hele området omkring proppen, men jeg har endnu ikke set en sådan. Så snart propperne er væk er den grimme lugt det også.

Af Me, 21.11.2013:

Probiotiske bakterier til mundhulen hjælper. De købes ved de fleste tandlæger.

Din kommentar om dårlig ånde

Har du erfaringer med dårlig ånde, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

  1. Urinvejsinfektion
  2. Bananfluer
  3. Halsbetændelse
  4. Bumser
  5. Hård mave
  6. Bladlus
  7. Tandpine
  8. Tør hoste
  9. Forkølelse
  10. Hikke