Husråd header

Bumser

Bumser opstår ofte på grund af bakterier i huden. Man kan få de næsten over hele kroppen. Ryggen, ansigtet, halsen, panden, ja man kan til og med få bumser i skridtet. Hovedbunden og hårbunden er også normalt for bumser at slå sig ned.

Husråd mod bumser

Der findes en del bumsecreme og andre remedier at få købt, men vi vil her nævne en del husråd mod bumser.

Bumser Bumser - foto: husrad.com

Af Mads, 07.10.2009:

Hvis du blot lider af lejlighedsvise bumser, kan nogle af rådene være gode nok. F.eks. kan tippet med tanpasta være overraskende virksomt til at tørre en enkelt eller 2 bumser hurtigt ud over en nat (men det er nok ikke en god idé at smøre hele ansigtet ind i tandpasta). Generelt vil grøntsager og vand også have en god effekt. Men hvis man virkelig lider af svær akne, og har mange og store bumser, bør man gå til lægen. Der findes flere forskellige cremer og medikamenter der kan hjølpe på svær akne.

Af Mary Jane, 19.12.2009:

Sød steviosid, som kan fås i helsekostforretninger, er ekstremt effektivt mod akne, også sværere akne.

 1. Vask ansigtet.
 2. Væd en vatrondel med afkølet kamillete. (Måske kan man også bare bruge vand.)
 3. Drys rigeligt steviosidpulver over og kør fingeren lidt rundt i det, til pulveret er vædet også.
 4. Tør ansigtet over med rondellen (undgå håret) og lad så midlet tørre. Det føles lidt klistret som sukker i ansigtet.
 5. Tag så din ansigtscreme på ovenover.

Dette gøres hver morgen, og om aftenen gentages det - med den tilføjelse, at man for natten kan duppe ekstra - tørt - pulver på de steder, hvor der er bumser eller tendens til dem. Så bedres de og forsvinder hurtigt.

Dette har været det bedste middel blandt alle dem, jeg har prøvet. Og det er uden bivirkninger. Steviosid er lavet af en plante, sød stevia, der også kan bruges som sødemiddel. Jeg spiser selv 1/2 tsk af det om dagen.

Af matas, 24.12.2009:

Jeg er begyndt at bruge rensecreme fra matas. Den hjælper utrolig godt og er ikke lige så dyrt som mange andre produkter. Den er god hvis man ikke har vildt mange gaver, men stadig har uren hud og tendes til bumser.

Af Milla, 02.01.2010:

Brug ingen make up i weekenden over. Og så vaks ansiktet godt med vand (ingen sæbe) brug en tynd creme bagefter. Derefter har huden hele weekenden til at hele.

Af Ralle drengen, 17.02.2010:

Det er en god ide også at holde sig fra især chips og så slik og sodavand, og så skal man spise sundt.

Af Tina, 28.02.2010:

Min mand har haft meget akne. Han har fået regelmæssig ansigtsbehandling, piller med stærke bivirkninger, prøvet uendeligt mange dyre cremer,- til en dag, hvor han var løbet tør for creme. Jeg brugte nivea (den i metal dåsen). Siden den dag er hans hud blevet rigtig flot. Selvfølgelig kan han godt få en bums og en hudorm en sjælden gang imellem, men det kan på ingen måde sammenlignes med hans tidligere hudproblemer.

Af Bums, 01.03.2010:

Jeg bruger en masse make up i weekenderne og jeg er meget sløv til at få vasket det af. Måske er det bare min hud det ikke generer; jeg læser alle steder at make up ikke er godt for din hud, hvilket jeg helder ikke tror det er, men jeg synes ikke det er så dårligt som en masse andre ting (f.x. bruger jeg mest natur makeup, nilens jord er meget godt og RaCine) jeg har sjældent bumser, og får ofte kun en enkelt eller to eller nogle få hudorme, men det får jeg først lige før - imens og efter jeg har haft min mens. De forsvinder ved at skylle huden med vand, smørre den ind i apotekets alcogel og smørre den ind i nivea bagefter.

Af Karina, 21.03.2010:

Aloe vera er godt for huden. Husk også at vaske hænderne efter at trykke bumserne ud.

Af Bumser, 31.03.2010:

Først skal vi aflive skrøner omkring bumser og akne:

 1. Akne og bumser er IKKE forårsaget af snavs. Skrønen skyldes nok, at hudorme ligner snavs i talgknoppernes åbninger.
 2. Chokolade forårsager IKKE akne og bumser.
 3. Sol er IKKe godt med akne

Jeg kan ligeså godt skrive det som det er. Det er barske realiteter, men der findes altså ingen hokus pokus behandlinger. Desværre! Det tager huden ca. en måned at forny sig selv, så man skal mindst vente 2-3 måneder før man for alvor kan se de første resultater af behandlinger. Det vigtigste af alt som for folk med akne og bumser er at værne sig med tålmodighed.

Af Pigen, 24.06.2010:

Noget der virker rigtig godt er bare en rensemaske i ny og næ og ikke pille i bumserne og putte lidt desinfiktion på dem, men kun der hvor du har bumsen. Vask med vand morgen og aften og noget let creme. En god hjemmelavet ansigtsmaske er bla med advocado honning lidt mælk og havregryn.

Af Minusbums, 27.06.2010:

Jeg undgik helt bumser i mine teenageår ved at vaske mit ansigt morgen og aften med følgende procedure: først koldt vand og sæbe, dernæst meget varmt vand og sæbe og blød børste (jeg brugte en softtandbørste), så skyllede jeg af, og afluttede med iskoldt vand. Der ligesom lukkede porene. Jeg ved ikke om det hjælper hvis man allerede har mange bumser og huden er ødelagt, men de gange jeg glemte mit vaskeritual, fik jeg et par bumser i f.eks. næseranden, eller panden.

Af Pigen 3321, 28.06.2010:

Vask ansigtet med vand + sæbe. Skyl det grundigt og smøre ansigtet med noget tyndt cream som ikke indeholder for meget fed. Det hjælper.

Af Tulle, 01.07.2010:

Hvis jeg skal i byen, og jeg har små røde områder så bruger jeg saltvand i form af næsespray. Jeg bruger Apotekets Næsespray. Sprøjt den på det røde område inden du lægger make-up, og den værste rødmen forsvinder i et par timer. Super nemt og super effetivt.

Af Julle, 13.08.2010:

Er 12 år gammel og har bumser på ryggen, hele hoved, halsen, nakken, hoved-bunden, og har også haft det visse andre steder. Jeg har hørt at det skulle hjælpe at vaske sit hoved og der efter dubbe noget citron saft på bumserne. Dette skal gøres både morgen og aften. Det hjælper bare ikke mig. Har i nogle gode råd til hurtig bumse lindring p.s. creamerne glemmer jeg.

Af MP, 28.08.2010:

Er du en fyr og er lige gået i gang med at barbere dig kan After Shave parfyme tørre dine bumser ud da det er ren sprit. Dub lidt på bumsen, og så går den hurtigt væk igen.

Af Maria, 25.09.2010:

Det kan godt være at jeg ikke har bumser så tit, engang jo, men jeg vasker mit ansigt om morgnen med vat (vær dag), så bruger jeg en fed creme som jeg er afhængig af. Om aftenen gør jeg det samme.

Af BO, 02.11.2010:

Drop: hvedemel, mælkeprodukter og sukker.

Af Millapigen, 07.11.2010:

Jeg er 13 år gammel og har mange eller havde mange. Har stadig nogle stykker. Jeg bruger en creme som hedder basiron. Put det på morgen og aftnen det hjælper men der går meget lang tid. Jeg er lige gået igang med at bruge tandpasta og hvis i putter det på kinden sviger det i øjet. Håber du kan bruge det Julld.

Af F, 09.11.2010:

Pas på med tandpasta, det kan få din hud til at skalle af. Matas har en rigtig god ansigtsvand og en tilhørende fugtcreme. Husk det skal være fugtcreme og ikke fedtcreme. Der er rigtig mange der tror, at man bare skal have huden udtørret, da det jo er det modsatte af fedt/bumser. Men man skal virkelig huske at den stadig skal være fugtig, ellers begynder den bare at lave en overproduktion af fedt. Tandpasta er o.k. hvis man har en enkel bums en gang imellem. Jeg er begyndt at løbe regelmæssigt, og det er nok noget af det bedste jeg har gjort mod bumser. Husk også at peele ansigtet med en peeling ca. en gang om ugen. Alle de der dyre creme slår ikke matas serie til uren hud. Det vigtigste er nok at spise nogenlunde sundt. Jeg siger ikke at man fuldstændig skal droppe slik, men pas på med lys chokolade, flødeis m.m og chips og så en lille smule motion er også godt. Og så vask ansigtet morgen og aften på den ene eller anden måde. En god concealer kan heller ikke skade, og en billig concealer er også bedre end slet ingen concealer.

Af Dgirl, 10.11.2010:

Nu har jeg døjet kraftigt med bumser i 20 år (siden jeg var 13). Har prøvet alt lige fra dyre regelmæssige ansigtsbehandlinger til billlige husholdnings produkter. Intet har haft en synderlig god virkning. For ca. en måned siden prøvede jeg så at smøre mit ansigt i Helosan kopattesalve efter jeg havde vasket mit ansigt, og aldrig har min hud været pænere end nu. Så her er den dyre ansigtscreme til netop min hudtype blevet erstattet med en noget billigere universal salve.

Af Norka, 11.12.2010:

Jeg har døjet med problemhud siden teenageårene. Kun stærk antibiotika har kunnet holde det nede. Medens jeg har været gravid og ammet har det også hjulpet. Men bagefter kom det igen og på et tidspunkt havde jeg hårde bylder, som gjorde meget ondt ved berøring.

Så stoppede jeg helt med komælkeprodukter og min hud blev ret hurtigt fin. Jeg holder mig fra mælkeprodukter nu, dog med undtagelser. Så kommer bumserne igen, men så ved jeg hvad det skyldes. Spiser jeg risalamande ved jeg at det får en konsekvens, men det går jo over igen.

Af 15årig, 11.12.2010:

Jeg har altid haft mit pandehår hængende, aldrig opsat. Men da der udviklede sig en bumseangreb på min pande, prøvede jeg at sætte det op og det virker. Mit hud kan nu ånde og ser nogenlunde normal ud igen.

Af Pigen, 20.12.2010:

Jeg har en masse bumser, har prøvet en masse produkter men ingen af dem virker, basiron virkede kun engang, men da jeg prøvede den igen virkede den ikke. træls, kender i ikke en der virker 100%?

Af C- pigen, 25.12.2010:

Hej alle sammen. Som mange er jer andre, har jeg også problemer med bumser især i hovedet lige for tiden. Jeg synes også, at jeg bruger noget hver aften, men det fungere ikke rigtig og man hører om så meget der hjælper, men jeg ved ikke hvad jeg skal tro på? Så er der ikke nogen, som vil være ærlige og fortælle hvad der virkelig kan hjælpe. For det er rigtig træls med bumser og det genere det sociale liv. Så mangler nogle GODE råd - tak!

Af Mig, 29.12.2010:

Zink tilskud indtages sent om aften udenfor måltider. Normal dosis 15 mg. Jeg indtager x 3. Rådfør dig evt med alternativ beh. eller egen læge. Slå op og læs om zink. Dette indgår på sårheling og hud, hår osv. Jeg har indtaget dette med meget god virkning. Har haft tildens til bumser der udviklet sig til små bylder. Jeg har sideløbende udeladt kaffe.

Af Capper, 06.01.2011:

Hej jeg er en dreng på 12 år. Jeg har bumser i hele panden og har haft lidt på ryggen men de irritere mig ikke. Efter jeg har surfet på nettet er jeg blevet en del klogere om bumser jeg har en masse råd.

Hvis alle de her ting ikke virker, gå til lægen med det.

Af jens, 12.01.2011:

Gentager et af rådene ovenfra. Vask grundigt ansigt i lunkent vand med sæbe, Så i rigtig varmt, meget varmt vand på porrerne åbner sig, sæbe og skyl og slut så af med iskoldt vand, der lukker porrerne.

Af tis, 20.01.2011:

Alt det der med at man ikke skal spise usundt såsom chips, chokolade osv, og mælke produkter er ikke rigigt. Det er videnskabeligt bevist at det man spiser ikke har noget at gøre med bumser. Så man kan sagtens spise chips og chokolade. Dog med måde, ellers bliver i bare fede.

Bumser er noget man ikke kan undgå, man skal bare sørger for at finde et produkt der hjælper. Man kan ikke stoppe sine udbrud af bumser, men man kan holde det nede ved at bruge et godt produkt.

Af Mig, 21.01.2011:

Jeg er en pige på 13 år, og har søgt meget på netted om bumser, og prøvet ALT. Jeg vil sige at hvis du er som mig, en der ikke gidder bruge penge på dyre ting og sager, så skal i bare høre hvad der er godt.

Du skal starte med at vaske huden (lad vær med at bruge vat eller papir, der kan være bakterier på, og gøre det bare være) men vask dine hænder, og der efter vask din hud med hænderne.

Når du er sikker på den er ren, så tag en lille klat honing, og smør det ind i huden. Lad det side i 5 min. og vask det så af (sør for at at er væk), men gør det vær aften, og få en bumse fri hud. Håber du kan bruge mit råd.

Af Tidligere bumset dreng, 03.02.2011:

Jeg er 16 år gammel jeg havde bumser indtil her for en måned siden. Jeg har prøvet dvs. produkter og ingen har virket. Det jeg gjorde/gør er at jeg dyrke motion dagligt. Jeg spiser sundt og en masse frugt også. Jeg holder mig fra slik, chips og dvs. mælkeprodukter og sørger for at få noget frisk luft og drikke en masse vand. Det er det der har hjulpet mig.

Af 3 store bumser, 04.02.2011:

Jeg er en pige på de 17 år, og ja bumser er ikke kun for nye teenager. Vi døjer skam også med dem. In any case, har jeg altid brugt make up, og det har ikke gjort det værre, men det har skam heller ikke hjulpet. Nogle dage lader jeg være og andre dage skal det bare på.

Lige siden igår har jeg fået 3 store bumser, de danner en ligevinklet trekant på min højre kind, mens den anden kind ligner en kind man kunne reklamere med. Jeg aner ikke om hvad der virker, men jeg en ting ved jeg: Brug sprit. Det renser huden meget grundigt, og dine bumser er helt væk efter 3 uger. Der er ingen billige produkter som virker i løbet af en dag, lad dig ikke narer.

ps. du skal ikke drikke vodkaen, men istedet brug den til huden.

Af Mia KBH, 05.02.2011:

Da for 5 år siden var jeg 14 år gammel , og var begyndt med at få bumser i ansigtet. det var meget ubehageligt og ulækkert. Så jeg pillede hele tide i dem. Nu er jeg 19 år, og har en hel masse ar og brune pletter i ansigtet. Det er virkelig slemt. Er der ikke nogen der er har en god hudråd til mig, hvor man kan få en ensfarvet hud, evt en cream?

Af bamse, 06.02.2011:

Køb hvidløgspiller, bare de billige, de er virkelig effektive mod bumser.

Af Mig, 06.02.2011:

Viker det meget godt at smører tand pasta på en bums?

Af På vej , 12.02.2011:

Jeg er en dreng på 19 der stadig kæmper med min pæne / kneppede hud. Jeg købte det der Basiron på 5 % følte ikk rigtig det hjalp, men folk siger at det hjælper. En ven a mig købte den på 10%, han sagde den godt nok gjorde ens hud vildt tør, men den ryttede op i alt hvad der hed bumser og røde mærker? Siger ikk det hjælper på alle, men jeg vil da tage chancen og købe det. Skal nok give respons når jeg engang har prøvet det og fortælle om det virker.

Af Originalen, 06.03.2011:

Jeg har akne på kinderne og alm. bumser i panden, tro mig jeg har prøvet mange ting og været ved lægen, noget der er rigitg godt er et mærke der hedder MEDEX . det er et halvdyrt produkt og der findes rigtig mange forskellige medex produkter, men gå ned til beauti-instituttet og snak med dem , og få en dybderensning en gang om måneden, DET VIRKER og det er lækkert afslappende og virker med garanti ( der er garanti på at det virker ) selfølgelig tager det mere end 2-3 uger men nærmere 3-4 måneder før det virkelig kan ses, men det går jo ind og bygger det op fra bunden så det ikke kan ske at komme igen.

Af anonym., 09.04.2011:

Hvis man har bumser engang imellem kan man tage en kartoffel og skære den ud i skiver, og så kører man dem rundt i ansigtet og så sover med det og vaske det af morgnen efter. Det hjalp mig.

Af Minna, 23.04.2011:

Da jeg var omkring 12-13 år begyndte jeg at få bumser, jeg pillede rigtig meget i dem, kunne ikke stoppe. Jeg var selfølgelig meget ked af min hud som nu havde ar, sår og åbne bumser. Jeg var meget flov over det og ville selfølgelig dække det, så jeg brugte meget make-up, rensede min hud hver dag, måske flere om dagen, det gjorde det ikke værre men heller ikke bedre, jeg tænke at hvis jeg dækkede med make-up, ville jeg heller ikke pille i dem så meget. Jeg har prøvede så mange produkter, mest de billige fra matas, det holde dem lidt nede, men jeg lod jo stadig ikke hver med at pille. Jeg har været til lægen mange gange, blevet henvist til mange dyre creamer, som jeg så købte, men det virkede ikke og jeg fik total udslæt. Nu er jeg 16 og indtil nu har jeg bare døjet med et ansigt med ar, sår og åbne bumser. Jeg var til lægen her for ikke ret lang tid siden og fik at vide at det var acne og at jeg bare ikke skulle pille, men det har virkelig været svært, og jeg døjer stadig med ikke at pille, men så henviste lægen mig til nogle piller og noget cream, som går ind og dræber bakterierne og det hjalp, nu bruger jeg stadig creamen som man bare skal duppe på de steder, hvor man har en bums eller et sår. Jeg bruger ikke rigtig makeup mere som jeg gjorde engang, men jeg renser min hud hver dag med produkter fra matas, som jeg synes er vildt gode. Mit ansigt er stadig fyldt med ar og jeg får da også stadig bumser men er blevet bedre til bare og lade dem være, man kan ikke se arene så meget, men mit ansigt er ret ødelagt, er der nogle af jer som kender noget der virker mod ar? Det håber jeg virkelig for jeg har en del i ansigtet, på ryggen og arme og det genere mig virkelig meget.

Af Emma, 31.05.2011:

Som mange af jer andre ramte døjer jeg med bumser for tiden. Jeg pjækker hvis jeg har bumser der ikke kan dækkes. Min mor siger man ikke lægger mærke til det, men jeg ved det ikke passer. Når jeg har bumser trykker jeg dem alltid fordi jeg efter min egen mening synes det er klamt at have den der gule bobel i ansigtet. Er der ikke nogen der ved en sikker måde at fjerne bumser på?

Af mod ar, 01.06.2011:

Jeg døjer også med bumser og har gennem årene også fået en masse ar. Jeg renser min hud med en renseserie fra matas hver morgen og aften og derefter sprøjter jeg Aloe Vega sprag 94 % på. Aloe Vera sprayen hjælper virkelig godt mod arene. Håber det kan hjælpe jer.

Af KÅL, 01.06.2011:

Jeg er 30 og døjer med svær akne (Hormonrelateret). Intet hjælper og jeg har prøvet alt. En ting der hjælper en smule er kålsuppe. Jeg koger kål i strimler på vand og med en boullion. Og krydderi og hvidløg. Det er ikke fordi det smager af vildt meget, men det hjælper i løbet af et par uger. Supplere selvfølgelig med almindelig kost.

Af hej mig, 04.06.2011:

Jeg er en pige på 13. Jeg har bumser i ansigtet og lidt på ryggen, og det irritere mig helt vildt. Jeg er igang med en kur og både der ved at spise sundt og dyrke motion det fjerner altså ikke bare fedt, også bumser. Mange af mine er væk.

Af Rens forsigtigt, 05.06.2011:

Jeg har også haft bumser i mange år og er blevet rådgivet forkert både af læge (med fx basiron) og i matas med deres dyre produkter. En dag fik jeg en ansigtsbehandling hos en professionel, og fik at vide at jeg var for hård ved min hud og at jeg gjorde min hud udtørret ved brug af alt det. Derefter skiftede jeg til milde produkter (desuden også uden parfume) derma rensegel, koldt vand, matas fugtlotion til ansigtet - det virker fint. Renser både morgen og aften med milde/bløde cirkulerende fingerbevægelser.

Bruger desuden hjemmelavet frugtsyre masker to gange om ugen - fx ananas, kiwi, lidt citron eller jordbær opblandet med saft fra min aleo vera plante eller honning. Endvidere har I ret i at det vigtigste er ikke at pille for meget.

Af Hey, 07.06.2011:

I skal bare brug tanpasta om aften også er det væk.

Af Anneil, 14.06.2011:

Jeg har købt en creme på apoteket i Tyrkiet da jeg var på en ferie og var desperat. Den hjælper. Bare et råd hvis man alligevel er på ferie, aner ikke hvad det kaldes i DK og om det kan købes her.

Af 11, 17.06.2011:

Jeg pressede en tilsyneladende bums her i forgårs. Det havde før det været en meget øm byld eller bule. Da den så var ved at være en bums pressede jeg den. Ved ikke om jeg gjorde det for tidligt, for efter at jeg havde presset den kom der et stor rødt nærke rundt om, stort og stort, men ihvertfald et rødt mærke. Det er ikke speciel ømt, men det er meget tydeligt hvis man kigger i spejlet. Er det noget der kan fjernes relativt hurtigt? Prøvede for sjov det med tanspasta, ved ikke helt om det har gjort mærket mindre, det er bare bleve lidt tørt. Håber der er nogen der måske kan diagnosticere det, så jeg kan finde noget/en metode jeg kan få det væk på.

Af Sarah, 19.06.2011:

Jeg 16 år og har rigtige mange bumser i ansigtet. Har prøvet med mange forskellige creme og lignende, men det hjælper ikke rigtig. Ved ikke helt hvad jeg skal gøre? Så håber lidt, at der er nogle af jer,som har nogle gode råd til hvad jeg kan gøre, som i selv har prøvet og kan anbefale.

Af Pernille, 30.06.2011:

Det jeg syntes virker mod ar. : E vitamin creme, gå ind i´bodyshop og spørg efter en creme med e vitaminer i har en derfra, der er lyserød. De har den både i natcreme og dagcreme. Syntes også den hjælper mod rødme, bare tag en stor klat creme på din røde bums, eller røde mærke og det vil dæmpes i løbet af natten, gør dt helst før du skal sove. Fordi du får sådan en skinnede hud, og det kan godt ligne den er fetede men det er den ikke.

Ellers så ta dampbad til ansigtet. du tager en skål og så putter kogende vand derned og holder dit hovede ind over med et viskestykke over dit hovede, så skal du dampe dit ansigt 5-15 min. alt efter hvor meget du syntes. Du kan evt tage lidt honning og kamillie te i.

Hvis du nu har en stor og hævede bums der er rød, kan du holde en isterning mod den 1-2 mins tid, den blir helt rød i starten, men bagefter forsvinder det. Dette kan du også gøre med kamilie te, (teposen).

Du kan også lave en ansigts maske med advokado (kødet) og have det i ansigtet 5 min.. vask derefter med varmtvand og tag en fugtighedscreme på.

Mod rødme virker også græsk youhurt. Ta det i ansigttet om aften, store mængder eller lidt. Du blir selvfølig fetede i ansigtet (så hvis du plejer at ligge på maven eller rulle meget rundt om natten, er det en dårlig ide at tage meget på. Ta det på i hele hovedet eller kun der hvor du rødmer. gør det kun før du skal sove. Det er det jeg har prøvet som jeg syntes hjælper.

Af Anchor, 02.07.2011:

Jeg har lige været i tyskland og har derfor købt slik. Men så indenfor de sidste 2 dage har jeg fået en hel række af bumser. Har læst alle de her svar nu. Har nu puttet tandpasta på og vil stoppe med alt det slik. Håber det hjælper.

Af hjælp, 25.07.2011:

Jeg er en 13 årig dreng som lider af bumser og sorte prikker. Jeg har læst hele denne side og der er nogle der siger noget, også er der nogle der siger at det ikke passer så jeg er lidt forvirret. Er der noget i huset som med garanti hjælper?

Af Pige., 29.07.2011:

Jeg har ikke ret meget akne men har dog en lille smule. Jeg bruger det her ansigtsrens fra Matas som hedder alt i en ansigtsrens. Det fungerer super på mig, og nogle gange kan ens hus godt blive lidt tør så skal man smøre lidt creme i hovedet. Det fede ved det her ansigtsrens er at man også kan tage make-up af med det. Bare husk at skifte vat rondel når man har taget make-up af og skal til at rense ansigtet. De har det både med og uden parfume og jeg har begge og de virker lige godt på mig. Det koster heller ikke særligt meget.

Af Læs, 29.07.2011:

Jeg har også nogle par bumser, men det er virkelig dumt at pille i dem. Lad dem være, det er bedst. Man kan faktisk ikke se bumser medmindre man piller i dem eller at de er store. Husk at vaske dit ansigt og brug creme. Lad være med at se dig selv i spejlet i nogle par dage og lad være med at pille i dine bumser. Så kan du se forskel. Det er det bedste råd jeg kan give jer.

Af Den flove, 06.08.2011:

Jeg er en på 14 år og jeg har et kæmpe problem med akne. Jeg har læst dem her og er godt træt af at læse om folk der har 1 - 2 bumser når jeg døjer med meget akne. Tænk på os andre. Jeg ved godt at det også er træls for jer, men er der nogle som har gode råd inden man prøver lægen?

Af Trunte, 07.08.2011:

Hårdere træning gør huden pænere, B,la, fordi leveren elsker at være i god form. Og renser kroppen mere effektivt for giftstoffer. Masser vand, vandig frugt som agurker vandmelon med mere. Mælkeprodukter og gluten kan være belastende for kroppen så det optager alt arbejdet der skulle bruges til at rense ud. Få frisk luft. Man kan have nikkelallergi, det giver mange bumser når man spiser b.la. chokolade og jordnøddesmør. Jeg er ikke fan af at smøre noget i hovedet om aftenen. Natten bruger kroppen til at restituere og udrense og huden er det største udrensningsorgan, så lad den ånde frit om natten. Svovltilskud har hjulpet en af mine venner. Svovl er i alle friske grønne grøntsager- Gode olier - tilskud kan hjælpe med at slippe noget af det slemme fedt fra b.la. chips

Af Mathilde123, 11.08.2011:

Jeg kan med 100 % sikkerhed sige, at kartoffelmel hjælper. Hvis du vasker hovedet i noget lunkent vand, og dupper efter med et håndklæde (dog ikke så dit hoved er helt tør, helst fugtigt), og så tager en vatpind, og dupper noget kartoffelmel på, og op på bumsen. Lad det sidde i 20-25 minutter, og gør det dagligt. Jeg lover, I får så køn en hud. Jeg er virkelig blevet glad for min hud, efter jeg brugte det. Glæd jer. Håber I får et godt resultat, ligesom jeg gjorde.

Af 12årig pige, 13.08.2011:

Jeg har mange bumser på ryggen. Og de irretere mig rigtig meget, men så har jeg også to bumser på min kind, og de irretere mig mest. Men nu har jeg lige fået en dyb rensende sæbe som jeg skal bruge hver aften. Håber det hjælper. Anbefaler det til urent hud.

Af Queen, 14.08.2011:

Vil lige aflive det rygte om at slik, chips, osv. giver bumser. Det der giver bumser mht. til dette er hvis du rør dig selv i ansigtet efter du fx har spist chips. Rør ALDRIG ved dit ansigt på nogle tidspunkter medmindre du ved at dine hænder er helt rene.

Af Whatever, 25.08.2011:

Jeg har selv haft virkelig dårlig hud siden jeg var pre-teenager og døjer stadig lidt med det. Har ikke så mange urenheder længere, kun en gang i mellem. Min hud er virkelig ødelagt, da jeg ikke kunne lade være med at kradse i mange år, så jeg bruger make up hver dag. Er næsten blevet afhængig. Men nu bliver det jo snart efterår og solen er ikke så skarp, så en frugtsyre behandling ved en kosmetolog er en god idé. Det er lidt dyrt, men hvis man virkelig lider under det, er det en god investering. Man må bare ikke få sol, da frugtsyren kan blege huden.

Af Mig, 05.09.2011:

Jeg er en pige på 12 og har et råd, som jeg er igang med selv og teste. Altså jeg har haft rigtig mange bumser, men det er blevet bedre. Husk ikke kradse.

 1. Skyl dit ansigt med koldt vand.
 2. Brug en god creme. Jeg bruger clerasil deep pore wash, som sagt tester den selv.
 3. Massér det forsigtigt ind i huden med cirkuledende bevægelser.
 4. Skyl det af grundigt med varmt vand.

Hvis du har parfume allergi skal du ikke vælge clerasil. Det fyldt med sprit og parfume, men det virker på mig.

Af Virk, 16.09.2011:

Jeg har altid haft meget fin hud, men for et år siden begyndte jeg at få bumser i pande og hage og gik til en helsekost forretning. Jeg er 23 år. Jeg fik den bedste vejledning, og vil foretrække alle der døjer med bumser og gå til en helsekost forretning og få vejledning til hvilke vitamier/urter der vil hjælpe en. Bumser skyldes tit hormonelle problemer eller mangel på vitaminer.

Min behandling: Hvidløgspiller, blæbærpiller, god multipille, zink tilskud, c-vitamin, calcium/magnesium/d-vitamin tilskud og stoppe indtagelses af for meget sukker. Jeg har prøvet alverdens hudprodukter og ingen har hjulper, men efter jeg begyndte at tage disse piller, kunne jeg se en fremgang.

Ellers bruger jeg te træ olie, til at bruge på bumserne. Grøn te, er god til en udrensning af kroppen. Jer der døjer med bumser og er piger på p-piller, husk det kan også skyldes at i ikke kan tåle jeres p-piller. Men det hele kræver tålmodighed, og mit tog 3 måneder, men et helt nyt liv, med masser af sundhed, sund og flot hud og mere selvtillid..

Af 10 med bumser, 19.09.2011:

For det første kan alle de skide læger og forskere ikke finde ud af så meget. Jo chokolade. Spiritus, tips og sådan i den stil får det til at vrimle med bumser på nogle, ikke alle dog. Jeg begyndte at dyrke motion og leve sundt og de forsvant næsten (havde rigitg mange). Hver gang der er fødselsdag eller noget og du får alle de usunde ting at spise så vrimler det med bumser nogle dage efter, sten sikkert. så jo det betyder rigtigt meget.

Der er mange gode råd her så følg dem og ikke en læge der aldrig har haft bumser, men folk der rigtigt har prøvet det. Det sku altid bedere, læger er kun til vejlednig vil jeg sige. Selvfølelig kan de give medisin. Men prøv først rådene her.

Af råd mod bumser, 25.09.2011:

Jeg er en pige på 14, som selv har haft problemer med bumser. Jeg havde ikke direkte acne, men rimelig mange bumser i ansigtet, og de generede mig grænseløst! Jeg har selv prøvede forskellige ting så som Vichy, hvilket jeg overhovedet ikke syntes virkede.

Andre råd:

Husk, bumser rammer alle mennesker, og forsvinder med tiden. Ingen ser dårligt på dig pga uren hud. Håber i kan bruge mine råd!

Af J, 01.10.2011:

Jeg er en dreng på 13 og har 4 i panden og 4 på kinden, men jeg vasker mit ansigt hver dag og bruger creme, men jeg synes ikke det hjælper.

Af øhm, 11.10.2011:

Jeg har sjældent mere end 1-2 bumser ad gangen, men syntes selv, jeg har ret mange hudorme. Jeg ved ikke helt, hvad man skal gøre, for at få dem til at gå væk. Jeg giddder ikke alle de der cremer.

Af Ca, 18.10.2011:

Okay, deres produkter kan ikke fås i DK og prisen er lidt pebret, men here goes: Jeg har altid lidt af ret slem akne, både på ryggen, i hovedet og på brystbenet, og INTET har hjulpet. Tror jeg har prøvet alle midler lægen kan foreslå og alt hvad de har i Matas mv. Jeg har været til en professionel og prøvet diverse planteting. Intet har hjulpet. For et år siden rejste jeg rundt i Australien, og stødte der på et firma ved navn Lush. Deres produkter findes ikke i Danmark, deres butikker tættest på er i Sverige, hvor de har et par stykker. Derudover kan man godt købe deres produkter på nettet. Jeg købte sæben fresh farmacy og på under to uger var det hele væk.

På ryggen måtte jeg godt nok købe en stærkere sæbe, men mit ansigt var som født på ny. Og ok, der var vel sæbe for 250 kr, men den holdt i over et år, selv om den blev brugt to gange dagligt. Takket være den er jeg blevet glad for min hud og stolt af mit udseende. Sæberne kan med fordel kombineres med diverse af deres cremer, og det hele er i en super kvalitet og dufter skønt.

Sæberne er håndlavede og allergivenlige, og hovedsageligt med naturlige planter, f.eks. aloe vera. Håber nogen vil overveje det hvis deres hud er meget slem, det er både tiden og pengene værd.

Af Mig, 21.10.2011:

For at fjerne hudorme.

 1. Vask dit ansigt/ rens din hud med varmt vand og lidt sæbe. spørg rundt i ansigtet.
 2. Vandet skal dampes, kog eller varmt vand i en balje/ en spand.
 3. Sæt dit ansigt over foran spanden/ bajlen, efter sidder i stykke 5- 6 min.
 4. Så kan du prøve trykke dem ud af ansigtet, hvis det ikke hjælper.
 5. Brug eng ren grydesvamp, grind rundt i ansigtet. (kan gode bruge sæbe igen)
 6. Put ansigt( Fugtlotion creme & pris 55 kr.)

Til ung, uren hud. Mindsker urenheder, virker betændelsesnedsættende og forbedrer hudens evne til at bevare sin naturlige fugtbalance. Uden parfume, alkohol, triclosan og indholdsstoffer, der er kendte for at tilstoppe hudens porer.

Af Julie, 25.10.2011:

Hvilket tand pasta bruger i? For da jeg prøvede det, begyndte det at svi helt vildt.

Af Hjælp, 30.10.2011:

Er der nogen der kender en god måde at fjerne bumser på armene på? For hvis der nogen der gør vil jeg meget gerne have det af vide.

Af Hjælp, 02.11.2011:

Til J : Du er 13 og derfor er det helt naturligt for dig at have bumser. Husk vitaminpiller, rigelig med vand, dyrk motion og masser af frisk luft om dagen. Pil aldrig i dine bumser, da det kan medføre betændelser (osv), pga. baktiere på dine hænder.

Til øhm : jeg vil anbefale dig en god omgang skrubbecreme. det fjerner døde hudceller og dermed hudorme, men du må aldrig bruge skrubbecreme flere gange om ugen, to er max. Grunden er at når døde hudceller skrabes helt væk så er dine nye hudceller tynd og sart. Hvis du bruger det hver dag bliver dit ansigt ikke godt. Ellers kan du rense dine (hud)porer med kamile te damp. Det åbner dine pore og renser og så husk at lukke dem igen med lidt skin tonic uden parabener og alkohol.

Af Minna, 12.11.2011:

Jeg kan simpelthen ikke lade være med at pille i bumserne og jeg aner snart ikke hvad jeg skal gøre? Har prøvet en del.. Jeg overvejer hypnose, da jeg tror det vil hjælpe, men det er dyrt og jeg bliver ved med at tænke at jeg en dag vil lade være med at pille. Jeg har ret mange ar nu men skjuler dem med make up. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan jeg kommer til at se ud som 30 årig, jeg er 16 nu. Mine forældre har næsten også opgivet at hjælpe mig, da de tror jeg bare kan lade være med at pille, men det er virkelig et stort problem, som jeg også tror mange andre har. Tanker til alle jer andre med samme problem.

Af mille, 22.11.2011:

Min erfaring med bumser - som 37 årig - er at det skyldes vores hormonsystem derudover er der også en arvelig tendens. Nogen mennesker får aldrig en eneste bums i deres liv og det er altså ikke fordi at de spiser sundere end folk som har tendens til bumser. Som 17 årig brød de frem hos mig - jeg tog p piller i 14 år med det formål at undgå bumser. Havde ikke en eneste bums i de 14 år. Men har stadig i dag altid et par stykker som er til at leve med. Anbefaler generelt ikke p piller men hvis man er hårdt ramt kan det være en løsning.

Af Noname <3, 01.12.2011:

Til jer der siger at mad ikke har noget med hudproblemer at gøre. Det har en masse med hvad du spiser at gøre, chips, slik, sodavan og alkohol og sådan er rigtig usundt og påvirker derfor din hus og gør den fedtet, når huden er fedtet får du self bumser.

Men man må heller ikke udtøre sin hud, den skal have fugt og jeg snakker af erfaring, fra ca et år siden brugte jeg rigtig meget Make-up (som også er rigtig usund for din hud) og en masse forskellige cremer og har således også prøvet med tandpasta. Tandpasta skal kun bruges meget få steder da det gør din hud vildt tør og hvis du ikke sørger for din hud får fugt begynder den at skalde og blive rigtig grim. Jeg har døget med bumser i 2 år eller noget og jeg hader dem. Men det er blevet meget bedere, min pande er næsten hel ren nu og det er kun på kinderne jeg har sådan rigtige bumser.

Ungå at sidde med dine hænder i ansigtet (da du har rigtig mange bakterier på dine hænder og det smitter af i dit ansigt. Jeg gør det selv meget og har derfor altid bumser nede ved kinbenet.

Ungå chips, slik, sodavand, alkohold og det. (du skal self ikke skaffe det helt af vejen)

Hvis det er rigtig slemt, så prøv at tage til lægen, der er nemlig mange der bliver påvirket af mælkeprodukter, hvedemel og sådan.

Lad nu hver med at pin din hud med en masse skrappe produkter. Den kan ikke holde til det. Brug ikke ansigtsskrub på de steder der er meget betændte, da bakterierne så spreder sig til resten af din hud.

Mange af mine veninder bruger P-piller imod det, self kun hvis du er hårdt ramt. Lad nu hver med at bruge dine veninders, mors eller søsters pudderbørste, der sidder forfærdelig mange bakterier på.

Bumser kan også være arveligt, hvis din mor eller far havde tildends til det i sine unge dage kan det påvirke dig. Brug fugtighedscreme. Hverken en fed creme og heller ikke en der udtørrer din hud. Brug en god ansigtsmaske en gang om ugen.

Nu har jeg ike tid til at skrive mere ned selvom jeg har masser af ting at sige. Håber i kunne bruge det lidt.

Af Estelle, 06.12.2011:

Jeg er teenager, og har næsten ingen bumser. Jeg bruger helosan hvis min hud er tør og uren. Det virker for min hud (tør hud).

Af Julie, 13.12.2011:

Jeg blev helt glad da jeg fandt den her side. Selvfølgelig ved jeg godt at andre har bumser, men ingen af mine venner har så slemt som mig, så det er lidt rart at være samlet omkring et problem.

Jeg forstår udemærket frustrationen, som alle dem, der spørger efter et bestemt produkt der virker, har. Sådan har jeg det også selv. Jeg har efterhånden indset, at det er fuldstændig individuelt.

Jeg havde rigtig mange hudorme i panden, kinderne under øjenene og hagen og få bumser i panden. Så begyndte jeg på ungdomsserien Dermalogica har lavet, Clean Start. Efterfølgende fik jeg pludselig mange bumser i panden. Jeg ved virkelig ikke om det skyldtes de produkter, det ville jo være mærkeligt eftersom de skal fjerne bumserne. Mine udbrud kom i perioder, for det meste var det slemt med mange bumser i panden, andre gange knap så slemt.

Efter min selvtillid næsten var nede at røre bunden, gik jeg til lægen. Han gav mig medicin. Det brugte jeg i en måned, virkede overhovedet ikke. Så gik jeg til lægen igen og fik nye piller. Dem har jeg nu brugt i en uge. De virker ikke endnu.

Jeg er så frustreret, fordi det ødelægger ens sociale liv. Jeg græder nok hver anden dag pga. mine bumser. Jeg føler mig så grim. Jeg tror snart jeg har læst 5 forskellige steder at man skal være tålmodig. Jeg søger på nettet ca. hver dag. Ved egentlig ikke hvad det er jeg prøver at finde. Sådan noget som det her, måske. Det er fandme svært at være tålmodig.

Så har jeg så læst at motion hjælper. Og, æh, jeg dyrker faktisk ingen motion, bortset fra cykler 3 km om dagen. Så måske skulle jeg begynde at løbe. Det gjorde jeg nemlig i sommers. Der havde jeg jo ingen bumser. Jeg er vist kommet til at skrive lidt meget, men det er faktisk rigtig rart at skrive det til andre med samme problem.

Af hhh, 21.12.2011:

Hvad gør man hvis man har en masse af de der sorte prikker i huden? Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre for at få dem væk. Hjælp mig.

Af Vasen, 27.12.2011:

Har selv lidt af voldsom akne som teenager og mild akne som voksen (men meget vedvarende). Er blevet bedre efter jeg stoppede med at indtage mælkeprodukter, som jeg i stor stil har spist tidligere. Mht. arene er jeg begyndt at få behandilng med Dermaroller. Der skal man også være tålmodig, noget som man desværre ikke kan undgå, men jeg håber det virker.

Af mig, 02.01.2012:

Jeg har en hård rød ting på min hage og den gør simpelthen ondt. Jeg tror ikke på det er en bums.

Af LaKrissen, 04.01.2012:

Jeg har af hudlæge fået at vide, at mht. kost og hudproblemer, har det at gøre med, hvilke vitaminer, mineraler og mælkesyreprodukter man får for få/for mange af. Men det er forskelligt fra den ene til den anden, afhængigt af, hvad vi indtager. Jeg har selv døjet med uren hud i 20 år og prøvet alt.

De bedste erfaringer, jeg kan give videre, er: Undgå for mange mælkeprodukter, drik masser af vand, hold huden ren (vask morgen+aften), brug rene håndklæder hver gang, skift hovedpudebetræk ofte, vask hænder inden berøring, undgå stress.

Produkter, der bruges afhænger af hudtype, her skal man passe på, da der er mange forskellige stoffer i forskellige produkter, nogle kan tåle en bestemt syre, base, mængde af alkohol, andre kan ikke. Ved akutte problemer vil tandpaste udtørre, så der skal huden heles bagefter. Jeg kan i stedet anbefale at bruge væsken fra aloe vera planten til heling.

Og er man ikke pernitten med indholdsstoffer, men vil have problemet væk hurtigt, har jeg god erfaring med Hydrokortison creme (Hyderm) i håndkøb fra apoteket til 35-50 kr. Virker på et par dage, men må ikke bruges over længere tid.

Mod hudorme (de sorte pletter) kan jeg anbefale at vaske i A-Derma Gel Moussant (sæbefri økologisk gel fra apoteket til 90-100 kr.), rense med Derma Skintonic (40-50 kr, i div. supermarkeder) og bruge en scrub en gang om ugen. Men igen, produkterne virker for mig - ikke nødvendigvis for andre.

Håber dog rådene er til en smule hjælp.

Af Niko, 08.01.2012:

En rigtig god ide er at få en masse C-vitaminer da c-vitaminer renser leveren og leveren renser vores blod fra alt vores giftstoffer som vi spiser f.eks chips slik og andre fede ting. En god drink er: en hel citron med skral, 4 spiseskeer ekstra jumfru oliven olie, vand og noget juice af eget valg for smag. Det er meget vigtigt at man bruger ekstra jumfru oliven olie da det er behandlet på en anden måde en alm. oliven olie. Drik denne. Drik om morgenen 1 time før du spiser morgen mad eller sammen med måltiderne dog ikke for sent om aftenen da kropper skal af med disse giftstoffer og kan gøre men skal tisse meget. Det er en god formular for at holde huden sund. Bumser starter inde i kroppen og ikke uden på huden.

Af Acne, 22.01.2012:

Jeg har også problemer med mørke pletter i huden. Jeg var på ferie i kenya, hvor jeg købt en cream ved navnet Nice & Lovely Ayurvedic Fairness Herbal Cream, som jeg synes hjælpte. Mine pletter blev mindre synlig. Jeg har også hørt at citron skulle hjælpe. Der er også bio oil som virker på nogle mennesker.

Af Michellah, 24.01.2012:

Til hhh: De sorte prikker er hudorme. Du bruger varmt vand og derefter en god skrubbecream fra matas som selfølgelig er tilegnet til uren hud. Det skylles af med koldt vann som lukker dine porer. Ikke tænkt så meget over du har de der hudorme, lige pludeselig er de bare væk. Jeg har også haft sorte hudorme. De er helt væk efter 2 år.

Af Mig, 31.01.2012:

Jeg har i nu flere år, mange år, døjet med slem hud i ansigt, bryst, skuldre og ryg og det har skudt min selvtillid i bund. Jeg har ikke været i svømmehallen eller på stranden i 3 år ca og jeg er kun set i bikini og toppe på solferier i udlandet, selvom jeg er flov der stadig. Jeg har det endnu sværere fordi jeg også har en kæreste og har været bange for at sige det. Men han holder ved mig nu efter jeg har sagt det.

Jeg har prøvet alt fra himmel til jord. Jeg har haft en lang periode med egen læge og med hudlægen med diverse piller og cremer og stærke midler. Jeg har sågar også prøvet proaktiv solution serien til dyre domme. Nu fik jeg en dyr renseserie fra beauti pacifique som min mor gik ned og forklarede min situation og så gav de en renselotion, en daycream og en natcreme i form af en rynkecreme som har vitaminer der er gode mod uren hud.

Så er jeg ogsåstartet på p piller grundet PCO (som også viser sig ved meget akne). Det har hjulpet en lille smule men har altid haft problemet at når jeg er stoppet med behandlingerne er det kommet igen. Jeg græder over det nærmest hver dag og jeg er så flov over at vise mig selv. I hovedet er det ikke så slemt mere. Der er det bare sådan standard med nogle bumser hist og her, ligesom mit bryst, men min ryg er forfærdelig og jeg føler selv jeg ligner et monster.

Jeg kan svare jer på at de plamager i får på armene ikke er uren hud, men er blodomløb. Det kan behjælpes ved at i skrubber i cirkelbevægelser hver gang i fx er i bad for at starte blodtilførslen. For hvis det ikke gøres kan det nemlig føre til knopper som man så tror er uren hud, men ikke er.

Min mor har nu taget den drastiske beslutning at tage kontakt til privathospitalet hvor kun en samtale koster 2500 kroner. Og så en ny hudlæge så de kan kigge på hvad jeg i forvejen har prøvet og se hvad de kan gøre. Om det er laser eller andet. Jeg har også taget en del sol da jeg føler det udtørres bare en smule, men der er aldrig noget der hjælper for mig i sidste ende.

Jeg bliver især træt af at høre på folk og venner og veninder som whiner over de 2-3 stykker de har. Hvor de så siger at de har så grim hud og de skal til lægen for at få piller mod det. Når man selv sidder og ved de intet har men at man selv svækkes helt i selvtillid fordi man virkelig døjer med det. Så er det jo en del kun for opmærksomhed og bekræftigelse fra andre det de siger. Har i en hjemmelavet full body behandling? Evt. noget maskeagtigt man kan blande og smøre på både ryg og bryst og ansigt som indeholder modvirkende?

Af Bumse, 03.06.2012:

Jeg er en pige på 12 år har fået 4 bumser og er så forvirer jeg ved ikke hvad jeg skal gøre/bruge. Vil i ikke give mig et godt råd, det bedste og hurtigst?

Af Hej, 03.08.2012:

Min mor får tit lavet en masse ansigtsbehandlinger, og en dag gik hun til en mere specialist/hudlæge. Han fortalte hende, at man kan droppe cremen. Flere propper deres hud med cremer, og jo flere ting cremen indeholder jo sunder er den. Men den fylder bare huden med unødvendige ting, selvom det dog stadig er godt med ansigtscreme.

Derfor lav et glas sort te, og lad den trække i nogle dage. Tag derefter en vatrondel og dup den hele ansigtet og endnu mere, hvis der er et udsat område.

Når det er tørret ind i huden så kan du eventuelt vælge at tage creme i ansigtet efter, hvis du føler din hud er tør. Men brug halvt så meget som du plejer. Du behøver kun en lillefingernegls størrelse. Efter 3 dage er din hud ren og pæn. Ellers er hvidløg altid godt at holde på bumsen i 5 minutter.

Af LindaBTP, 20.01.2013:

Det passer ikke, at chokolade ikke giver bumser. Min kæreste spiste for nylig en masse flødeboller. Dagen efter spurgte jeg ham, om han havde drukket for meget øl på det sidste, for han slog fuldstændigt ud. Han svarede, at det var pga. flødebollerne, og det er faktisk rigtigt nok, at det sker hver gang han spiser en god portion af sådan noget, så dem, der påstår, at bestemte fødevarer, f.eks. chokolade ikke påvirker antallet/størrelsen af bumser, tager fejl.

Af Mig, 29.03.2013:

Hvis man får et par bumser engang i mellem, ligesom jeg gør, synes jeg at man skal prøve Ganier Pure Active, den virker rigtig godt på bumser. Fugt ansigtet med lidt vand og put det så på. skrub det lidt ind i huden og lad det sidde i 10 min. skyl så godt efter med vand. smør derefter et tyndt lag creme på. Det har virket rigtig godt for mig, og bumsen går væk efter 2 dage.

Af Benjamin, 13.07.2013:

Jeg har i mange år haft problemer med akne. Jeg har stort set prøvet alt, for 2-3 måneder siden er jeg startet med pantothen, som jeg kun synes holder dem nede, jeg er på stranden hverdag, da jeg ved hvor stor effekt saltvand har på sår, men her på det seneste synes jeg ikke det har hjulpet, plus jeg løber hverdag i ca 30 min.

Jeg vil ikke sige jeg har så mange bumser mere sår, og store sorte pletter i huden, som irritere mig. Jeg har virkelig brug for råd til hvordan det skal forsvinde.

Af Jacob, 28.10.2013:

Jeg synes det er vigtigt at skelne mellem et par bumser ind i mellem og decideret acne. Det første får de fleste i større eller mindre omfang. Et par bumser ind i mellem er nok irriterende, men det går væk.

Plages man af alvorlig acne, efter puberteten, og ikke ser nogen tendens til bedring, så drop alle de gode råd og tips du kan finde på nettet. Se at kom til en dermatolog, jo hurtigere des bedre. Chancen for at det forsvinder af sig selv er minimal. Se at kom af sted.

Hvis jeg kunne skrue tiden tilbage, så var jeg smuttet til min læge, for at få en henvisning for mange mange år siden. Jeg lider af acne på ryggen. Jeg udsatte det, blev ved at tro at det ville forsvinde af sig selv en dag. Gæt engang. Det gjorde det ikke. Slet ikke. Det blev bare værre, langsomt men sikkert. I dag har jeg et job, som gør at jeg ikke kan tage den medicin som vil hjælpe. Eller, jeg skal vælge mellem medicin og arbejde. Så det bliver arbejde. Jeg har prøvet flere mediciner, hjalp en smule, men bedring forsvandt da jeg stoppede med at tage pillerne. Og det er ikke ideelt at tage penicillin i lange perioder.

Senest fik jeg en 3 måneders kur. Det hjalp ganske betragteligt. Desværre bor jeg ikke i Danmark, men hvor jeg bor, er der ingen dermatologer, så ingen chance for at prøve 3 måneder til.

Seneste, for ca 2 måneder siden, begyndte jeg at tage zinktilskud i form af en pille en gang om dagen. Det har hjulpet i et vist omfang. Men det hjælper kun så længe jeg tager pillerne. Stopper jeg, kommer acnen tilbage.

Vær nu ikke så dum som mig, GÅ til en dermatolog. Der er ingen cremer eller kure i håndkøb som klarer dit problem. Acnen skyldes en bakterie som lever inden i dig, så at sige, og ingen cremer kan løse det problem. Kun hjælp fra en dermatolog kan hjælpe dig.

Af Claudia, 01.11.2013:

Jeg er en pige på 19 år som har haft problemer med bumser siden jeg var 14. Jamen det jeg bruger er et godt produkt som består af en scrub som jeg personligt kun bruger i badet. Om aftenen og morgenen har jeg sådan en maske som indholder sådan nogen ler agtigt creme som jeg smøre i hele ansigtet og lader side i 5 min og skyller grundigt af. Bagefter bruger jeg en micro fiber klud som jeg gør våd og vasker ansigtet med vand.

Mit gode råd er skift senge tøj engang i ugen, sov i silke senge tøj. Du kan jo bare nøjes med pudebetrækket og altid ha det eget håndklæde skift engang i ugen også og sørg for ingen andre vasker hænder i den. Det er virkelig vigtig på grund af baktier som kan bli overført til huden og være årsagen til bumser.

Det er mine råd og tips, gør jeres egne erfaringer eller prøv dette. ps vær opmærksom på det giver mere vasketøj men holder huden ren og pæn.

Din kommentar om bumser

Har du erfaringer med bumser, eller andre gode råd om det? Skriv dem her:

Kaldenavn: Indlæg:

Søg efter gode råd:De sidste kommentarer:

Blister i munden

Jeg har lidt af blister i mange år, og jeg har prø...

Opkast

Kan man drikke te, cacaomælk når man har mavesyre?...

Hikke

Tag en dyb indånding og hold vejret mens du holder...

Tandpine

Ved ikke om det er skrevet, men put klud i kogt va...

Uro i benene

Med hensyn til at der i indledningen står at der i...


De mest populære tips

Her er de mest populære råd:

 1. Urinvejsinfektion
 2. Bananfluer
 3. Halsbetændelse
 4. Bumser
 5. Hård mave
 6. Bladlus
 7. Tandpine
 8. Tør hoste
 9. Forkølelse
 10. Hikke